Vad är astaxantin och vad gör den i Nutrolin® SPORT?

Vad är astaxantin?

Astaxantin är naturens starkaste antioxidant, men även ett starkt, rött färgämne. Nutrolin® SPORT-näringsoljan är ferrariröd eftersom den innehåller rikligt med naturlig astaxantin: 200 mg per 1000 ml olja. Tillsammans med E-vitamin bildar astaxantinen ett ytterst effektiv antioxidantpar som minskar den oxidativa stress som uppstår i kroppen vid fysisk ansträngning. Astaxantinen i SPORT-oljan är 100 % naturlig och trygg.

Astaxantin från laxolja?

Även laxolja innehåller astaxantin, men ytterst lite. Vanlig laxolja innehåller endast 0,06 mg astaxantin per 10 ml olja medan Nutrolin® SPORT innehåller 33 gånger mer astaxantin, dvs. 2 mg per 10 ml. En dos på 10 ml SPORT-olja är lika med den dagliga dosen för en hund på 20 kg.

Visste du detta om odlad lax: Odlad lax innehåller 4-8 mg/liter syntetisk astaxantin. Laxen matas nämligen med syntetiskt astaxantin för att fiskens kött ska få en vacker färg, men för hälsan har inte en sådan nivå av astaxantin någon betydelse. I Nutrolin®-produkterna används inte laxolja, och i Nutrolin® SPORT används inte syntetisk astaxantin utan naturlig.

Naturlig astaxantin är effektiv

Då en produkt innehåller riktig astaxantin är den ferrariröd och inte lite ljusröd. Astaxantinen i Nutrolin® SPORT är naturlig och effektiv. SPORT är en näringsolja som innehåller omega-3-fettsyror (rik på EPA och DHA) från fiskolja samt naturlig astaxantin och E-vitamin. SPORT är en specialolja som är utvecklad för den aktiva sporthunden och kan inte ersättas med laxolja.

Kosttillskott till agilityhunden

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

#nutrolinlife

BESTÄLL VÅRT NYHETSBREV OCH FÅ

10% rabatt

 Var bland de första som får veta om våra exklusiva produkter, nyheter och kampanjer.

Observera att koden är bunden till din e-postadress. Gör därför beställningen med samma e-postadress som du beställt koden på för att du ska kunna utnyttja rabatten. Rabatten kan inte kombineras med andra rabatter.

Vi använder cookies på vår sida för olika ändamål, exempelvis för att förbättra användarupplevelsen, för att utveckla vår service och för marknadsföring.