Vad är astaxantin och vad gör den i Nutrolin® SPORT?

Vad är astaxantin?

Astaxantin är naturens starkaste antioxidant, men även ett starkt, rött färgämne. Nutrolin® SPORT-näringsoljan är ferrariröd eftersom den innehåller rikligt med naturlig astaxantin: 200 mg per 1000 ml olja. Tillsammans med E-vitamin bildar astaxantinen ett ytterst effektiv antioxidantpar som minskar den oxidativa stress som uppstår i kroppen vid fysisk ansträngning. Astaxantinen i SPORT-oljan är 100 % naturlig och trygg.

Astaxantin från laxolja?

Även laxolja innehåller astaxantin, men ytterst lite. Vanlig laxolja innehåller endast 0,06 mg astaxantin per 10 ml olja medan Nutrolin® SPORT innehåller 33 gånger mer astaxantin, dvs. 2 mg per 10 ml. En dos på 10 ml SPORT-olja är lika med den dagliga dosen för en hund på 20 kg.

Visste du detta om odlad lax: Odlad lax innehåller 4-8 mg/liter syntetisk astaxantin. Laxen matas nämligen med syntetiskt astaxantin för att fiskens kött ska få en vacker färg, men för hälsan har inte en sådan nivå av astaxantin någon betydelse. I Nutrolin®-produkterna används inte laxolja, och i Nutrolin® SPORT används inte syntetisk astaxantin utan naturlig.

Naturlig astaxantin är effektiv

Då en produkt innehåller riktig astaxantin är den ferrariröd och inte lite ljusröd. Astaxantinen i Nutrolin® SPORT är naturlig och effektiv. SPORT är en näringsolja som innehåller omega-3-fettsyror (rik på EPA och DHA) från fiskolja samt naturlig astaxantin och E-vitamin. SPORT är en specialolja som är utvecklad för den aktiva sporthunden och kan inte ersättas med laxolja.

Kosttillskott till agilityhunden

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

#nutrolinlife

BESTÄLL VÅRT NYHETSBREV OCH FÅ

10% rabatt

           Var bland de första som får veta om våra exklusiva produkter, nyheter och kampanjer.

Observera att koden är bunden till din e-postadress. Gör därför beställningen med samma e-postadress som du beställt koden på för att du ska kunna utnyttja rabatten. Rabatten kan inte kombineras med andra rabatter.