Frågor & svar – Hästen

Hur vet jag vilken olja jag ska välja till min häst?

Vi har tre skräddarsydda produkter till hästen. Tänk på vad du vill uppnå med ett fettsyretillskott i kosten eftersom det inte finns någon universalolja som skulle ta hand om alla fettsyrebehov. Hästens behov förändras med åldern och hästen kan även ha andra specifika behov. LÄS MER >>

Tävlingshäst, häst med sommareksem eller problem med lederna?

Huden behöver en egen fettsyresammansättning. Sport- och tävlingshästarna drar i sin tur nytta av en annorlunda oljeblandning som även innehåller rikligt med naturlig E-vitamin. Lederna vårdas allra effektivast med en annan kombination av olika näringsämnen än huden. Nutrolin®-produktutvecklingen baserar sig på vetenskapligt kunnande av toppklass och därför innehåller serien flera olika produkter.

Nutrolin Horse Skin & Coat™

En unik, patenterad näringsolja till hästen. Den innehåller rikligt av linolsyra som är en essentiell omega-6-fettsyra för hudens och pälsens välmående. LÄS MER >>

Välmående hud och vacker päls

Nutrolin Horse Skin & Coat™ skyddar och ger näring till hästens hud och förbättrar pälskvaliteten. Stöder vården av sommareksem.

Shoppa

På vilket vis kan Nutrolin Horse Skin & Coat™ hjälpa en häst som lider av sommareksem?
Då en häst lider av sommareksem är det viktigt att huden är i så bra skick som möjligt och att huden är förstärkt mot yttre faktorer. De essentiella fettsyrorna som Skin & Coat innehåller förstärker hudens naturliga skyddsmekanism, barriärfunktionen, som hjälper huden att hållas i skick även då svidknott som orsakar sommareksem är framme och irriterar hästen.

Det lönar sig att börja ge av Skin & Coat redan under vårvintern, dvs. i god tid innan problemen börjar. På så sätt hinner barriärfunktionen bli starkare.

Nutrolin Horse Sport™

Skyddar vävnaderna och hjälper återhämtningen.
Unik samverkan av omega-3-fettyror och E-vitamin. LÄS MER >>

Skyddar sporthästens muskler, leder och senor

Nutrolin Horse Sport™ upprätthåller stöd- och rörelseorganens flexibilitet. Produkten dämpar inflammationer och oxidativ stress samt ger effektivare återhämtning efter prestation.

Shoppa

Hur skiljer sig hästarnas Sport från hundarnas Sport?
Oljeblandningarna skiljer sig åt både då det gäller mängden omega-3-fettsyror och E-vitamin. I hästens Sport möter nivåerna hästens behov. I hästens Sport har astaxantinen ersatts med en trefaldig mängd E-vitamin som motsvarar den E-vitamindos som rekommenderas till sporthästen.

Fisk hör inte till hästens naturliga kost. Varför innehåller Nutrolin Horse Joint Duo™ och Nutrolin Horse Sport™ fiskolja? 
Fisk hör inte till hästens naturliga kost, men även hästen gagnas betydligt av fiskoljans omega-3-fettsyror. Fiskoljan som används i framställningen av Nutrolin®-oljorna innehåller förutom EPA och DHA även omega-3 seriens mer sällsynta ETA- och DPA-fettsyror. Dessa fettsyror dämpar kroppens låggradiga inflammationer. Deras effekt är mer än tio gånger bättre än omega-3-fettsyrorna i linfrö, ryps, hampfrö eller chiafrö.

Fiskoljan optimerar effekten av E-vitamin och ledtillskott genom att dämpa inflammationer.

Nutrolin Horse Joint Duo™

Skyddar lederna och dämpar inflammationer i ledvävnaderna. De mest effektiva tillsammans: omega-3-fettsyror, E-vitamin och näringsämnen för lederna av läkemedelskvalitet. LÄS MER >>

Hjälper hästen att röra sig renare

Nutrolin Horse Joint Duo™ skyddar brosk och mjukvävnad vid hård ansträngning. Produkten stöder den multimodala vården av ledproblem och förbättrar den äldre hästens livskvalitet

Shoppa

Jag ger örttillskott till min häst. Kan jag även ge av Nutrolin Horse Joint Duo™ eller finns det risk för skadliga samverkanseffekter?
Råvarorna (fiskolja, glukosamin, kondroitin och MSM) i Joint Duo tåls bra, men det lönar sig att vara försiktig ifall hästen samtidigt får av andra preparat. Vi rekommenderar inte Joint Duo till hästar som får av örter som har en blodförtunnande, antikoagulerande effekt.

Kan jag ge av Nutrolin Horse Joint Duo™ till min tävlingshäst eller är det karenstid på produkten?
Joint Duo innehåller glukosamin och därför är det 4 dygns karenstid på produkten i Sverige. Vi rekommenderar i första hand Nutrolin Horse Sport™ till tävlingshästar (ingen karenstid på Sport). Ifall du ger av Joint Duo till din tävlingshäst ska du avbryta användningen i god tid innan tävlingar.