Här började allt

Från hundägare till hundägare

Pennis och Tessas matte Anna-Liisa Lundell gav olika lax- och andra oljor till familjens hundar men utan några synliga resultat. Antalet flaskor i skåpet växte och en dag började hundarnas husse Mikko Griinari granska oljornas bipacksedlar. I några dagar funderade Mikko över innehållet och kom sedan fram till att han kan utveckla en mer fungerande olja för hudens välmående och pälsens skönhet. Och att hundarna dessutom har en massa andra specialbehov som det lönar sig att stöda med andra fettyror än de som stöder hudens hälsa.

Mikko visste vad han talade om. Han är nämligen en internationellt känd fettsyreforskare och docent i husdjursnäring vid Helsingfors universitet. Mikkos centrala publikationer finns på Google Scholar.

Prototypen av oljeblandningen testades genom ett projekt som stöddes av innovationsfinansieringsverket Tekes. Då det var aktuellt för produktifiering kom Anna-Liisa ihåg att hon bekantat sig med reklamgrafikern Jenni Liukkonen. Jenni och hennes man Petrus hade reserverat en valp på Penni. Det föddes tyvärr inga valpar, men istället föddes Nutrolin® och tvåfamiljsföretaget Olini Ab. Detta var år 2007. Produkten som utvecklades för Penni och Tessa har sedermera patenterats både i USA och i EU-länderna, och en produkt har vuxit till en hel produktfamilj till hundar, katter och hästar. Vi önskar dig och din fyrbenta vän hjärtligt välkomna till Nutrolin®-världen.