Hundratals historier – Hunden

Hunden Lystis trampdynor blev välmående

Emma beslöt sig för att ge av Nutrolin Skin & Coat-näringsoljan till sin hund Lysti som hade problem med sina tassar. “Tack vare Nutrolin Skin & Coat® fick vi enkelt och snabbt Lystis trampdynor och klor i skick. Det är bara en månad mellan de övre och nedre bilderna på trampdynorna. Skin & Coat har dessutom gett effekt på pälsen som inte riktigt ville återhämta sig efter Lystis valpkull som hon hade för ett år sedan. Jag vet att många kämpar med den här typen av problem med speciellt trampdynorna och klorna. För oss var Skin & Coat räddningen!”.

Christa Enqvist-Pukkila Ciao

Ciao fick en ovanlig skada i armbågen som valp

Christa Enqvist-Pukkila är ett välkänt ansikte speciellt inom lydnad på toppnivå. Då hennes border collie Kaaos närmade sig pensionsålder var det dags att planera framtiden med en ny lydnadshund. Det gick ändå inte som Christa hade tänkt sig.

Christa berättar: “Efter att ha haft två unga border collier med epilepsi köpte jag en liten valp från Italien. Tanken var att igen få en lydnadshund att tävla med. Men som bara fyra månader gammal började han röra sig orent. Det blev röntgen, magnetröntgen, laser, behandlingar och konsultationer. Ciao fick en ovanlig diagnos (Primary Flexor Enthesopathy i armbågen) som krävde tid, tålamod, tro och faktiskt hjälp av human ortoped samt en personlig tränares rehabiliteringsprogram för fotbollspelare.

” Vi på Nutrolin har sedan ett antal år samarbetat med Christa och det var en självklarhet att vi skulle hjälpa Ciao genom hans jobbiga uppväxt. “Att kunna mixa med Nutrolin Puppy®, Joint Duo® och Sport®, och att kunna ge det som är allra bäst för Ciao i alla olika skeden av hans besvärliga uppväxt hjälpte mig verkligen att få bästa möjliga slutresultat! Känner stor tacksamhet.” avslutar Christa då hon berättar om Ciaos uppväxt. I dagsläge mår Ciao bra och han har kunnat göra sina första starter i lydnadsringen med utmärkta resultat.

Läs hela Cioas historia >>

Christa Enqvist-Pukkila Ciao

Fyra whippetar, fart
och fläng

Stenar som gick in i trampdynorna, en svans som tappade all päls, ett ledband till en opererad tå och två blivande kapplöpningshundar – allt detta har detta gäng whippetar gått igenom. Med hjälp av Nutrolin®-produkterna klarade flocken av de bekymmer de stött på och i dagsläge kan de koncentrera sig på det väsentliga, nämligen på att träna och växa upp.

Zeldas, Leydas, Nandas och Taydas matte Noora studerar till djursjukskötare och är aktiv inom hundkapplöpning med sina hundar. ”Mitt gäng rör sig med fart och fläng så jag lägger extra mycket vikt på hundarnas kost. Mina hundar har redan i flera år fått av Nutrolin -produkterna. Nutrolin -produkterna har bland annat gett hjälp mot stenar som tränger sig in i trampdynorna, vilket är en vanlig åkomma hos vinthundar” berättar Noora.

Läs hela whippet-flockens historia >>

Christa Enqvist-Pukkila Ciao

Vallhunden Tyke fick tillbaka arbetsglädjen

Jonas Gustafssons bordercollie Take Time Tyke har arbetat med får hela sitt 10 åriga liv. Det är ett fysiskt mycket krävande arbete för hunden. Vintern 2016–2017 märkte Jonas att Tyke blev mer och mer sliten. Tyke haltade till och från och var styv efter dagens arbete. En god vän tipsade honom om Nutrolin®-produkterna och Jonas beslöt att prova Nutrolin Joint Duo® till Tyke. Redan efter en vecka märkte han en stor skillnad på hunden. “Tyke fungerar väldigt bra i arbete igen. Med lite tur har jag glädje av honom ännu i flera år.”

Jatkthundens trampdynor är hårt utsatta

Uuno är en energisk engelsk setter av jaktlinje. En jakthunds tassar är ofta hårt utsatta då hunden springer på omväxlande underlag. “Uunos trampdynor var sträva och spruckna. Vi bestämde oss för att prova Nutrolin Skin & Coat®-oljan  för några år sedan och vi fick hjälp! Trampdynorna blev mjuka och elastiska och spricker inte längre. Som bonus blev även pälsen glansig!

Vi pausade en gång i ca en månad från oljan och detta visade sig snabbt: trampdynorna blev mycket strävare. Efter detta har vi inte tagit paus från oljan. Nu använder vi även Nutrolin Sport® som Uuno får i sin kvällsmat (Skin & Coat får han på morgonen).”

Från hälsoproblem till ett aktivt liv

Dana var en efterläntad bordercollie valp och matte Sanna Alho hade både agility och bruksgrenar på hobbylistan. Då Dana röntgades som ett år gammal visade det sig att hon hade osteochondros (OCD) och lite senare fick hon lindriga symtom i rygg och bakben. Efter ett och ett halvt års utredningar hittades orsaken till problemen. Dana hade ett trångt mellanrum mellan två kotor i ländryggen vilket orsakade att ryggens och bakbenens nerver kom i tryck. Sanna byggde upp ett rehabiliteringsschema för Dana i samarbete med flera sakkunniga experter. Samtidigt började Sanna även ge av Nutrolin Joint Duo® till Dana eftersom Joint Duo är det mest mångsidiga kosttillskott som finns för stödvård vid ledsjukdomar.

Vårdplanen fungerade så bra att Dana och Sana har kunnat träna och tävla bruksgrenar och agility målinriktat. Läs Danas hela historia på vår blogg. Sanna önskar att Danas historia ger hopp till alla som sitter med liknade problem. För Sanna är Danas historia en påminnelse om att vi måste ta hand om våra sporthundar på bästa möjliga vis – varje dag.

Ryyti är airedaleterriern med krut

Ryyti är en brukslinjad airedaleterrier med många talanger. Hennes riktiga namn är Riliis Ryyti Rajalta och hon är Finsk Brukschampion. Hon är dessutom den andra airedaleterriern i Finland som blivit brukschampion i sök. Ryyti nöjer sig ändå inte endast med sök utan hon tävlar även både i spår och viltspår.

Ryyti har under hela sitt aktiva liv kört med Nutrolin Sport®. Hon har ett medfött benutskott, dvs. en utstickande benbit i sin ena armbåge, men har ändå kunnat hålla sig i toppkondition. För att skydda armbågen kommer Ryyti i fortsättningen att få Nutrolin Joint Duo®. Ryytis goda kondition bygger på rätt kost – med Nutrolin Sport® och i fortsättningen Nutrolin Joint Duo® som tillskott och regelbunden muskelvård.

Tinos bogskada hålls symptomfri

Tinos absoluta favoritgren under sommaren är vattenräddning, men Tino har haft lite otur i livet. Då Tino var ca två år gammal började han tidvis halta på vänster framben. Bogleden undersöktes och det visade sig att ett ledband hade utsatts för förslitning och detta hade dessutom orsakat påbörjan till artros i bogleden. Tino hade tidigare fått andra Nutrolin®-produkter, men nu rekommenderade veterinären att Tino skulle börja med Nutrolin Joint Duo®.

“Tino har fått Nutrolin Joint Duo® i över fem år och bogleden har varit i förvånansvärt bra skick. Vi följer upp artrosen genom att röntga bogleden regelbundet hos vår ortoped. Röntgenbilderna har visat att det inte uppstått ny artrosbildning i leden. Nutrolin Joint Duo® stöder vår aktiva vardag och är en bra del av Tinos vårdpaket som även innehåller bland annat regelbundna besök hos vår fysioterapeut. Det har inte funnits behov för smärtstillande medicinering och vi har kunnat träna aktivt och med höga målsättningar både vattenräddning och lydnad.”

Läs Tinos hela historia >>

Thea slutade halta

“Efter att Thea ätit Nutrolin Joint Duo® i en månad kunde jag bara säga wow. I unga år drabbades Thea av L7S1, och livet som agilityhund tog slut. Därefter har hon fortsatt leva ett så aktivt liv som hennes kropp klarat av. Thea har sedan fortsatt dra på sig skador och sjukdomar hela sitt liv, en lite otursfågel men alltid så glad! Efter tips av bekanta så bestämde vi oss för att testa Nutrolin Joint Duo® då en hälta som hon dragit med i flera månader vägrade ge med sig. Efter en månad på Nutrolin Joint Duo® så har hon blivit så mycket bättre i benet, lite av hältan finns kvar men enbart synlig för ett tränat öga och Thea har fått en helt annan lyster i både kropp och själ. Tack så mycket!”

Hugo kan leva ett lekfullt liv trots att han har artros

Hugo är en liten och lekfull hund, men då Hugo var bara några år gammal såg inte prognosen bra ut. Hugo fick åka in till veterinären eftersom han ofta blev trebent efter att han lekt med sina kompisar. Det visade sig att Hugo hade medfödda problem på höftlederna och detta hade orsakat artros även om Hugo bara var några år gammal. Hugo fick smärtstillande medicinering. Han började dessutom få Nutrolin Joint Duo® och efter bara en månad var det klart att Hugo skulle fortsätta med Joint Duo.

Tack vare Joint Duo behövde Hugo smärtstillande medicin bara ibland, inte varje dag så som tidigare. Och nu, några år senare är denna lilla hund fortfarande glad och lekfull. Joint Duo är en del av Hugos dagliga liv.

Läs Hugos hela historia >>

Jax kala fläckar bakom öronen försvann

Hunden Jax har alltid haft kala fläckar bakom sina öron. Matte Isabella provade därför Nutrolin Skin & Coat-näringsoljan till Jax. Som du kan se på bilden så var förändringen stor. Isabella skriver: “Tack för er fantastiska Nutrolin Skin & Coat®! Jax har aldrig haft hår bakom öronen vad jag än provat med. Efter ett par månader med Skin & Coat så ser det såhär fint ut, helt otroligt! Utöver detta så har Jax även fått mycket mer hår på magen, glansigare/mjukare päls samt supermjuka trampdynor. Tidigare hade han väldigt torra tassar med sprickor, men inte idag. Så tack än en gång för en superprodukt!“

Christa Enqvist-Pukkila Ciao

Lyra fick hjälp mot sina hudproblem

Sedan border collien Lyra var fem månader gammal har hon lidit av klåda och kliat bort päls i ansiktet, främst kring ögonen. Ingen veterinär hittar först något fel på Lyra och matte Evelina bestämmer sig för att åka 120 mil för att träffa en uppskattad dermatolog. Det visar sig att Lyra har atopisk dermatit med allergi mot kvalster, pollen, jästsvamp och fårull. Lyra börjar få medicin för sina luftburna allergier. “Lyra svarar jättebra på medicinerna och blir klådfri. Hon får dispens för att tävla. Hon tar flera titlar i rallylydnad, och en titel i lydnad. När vi försöker minska på kortisonet får vi bakslag. Hon får klåda igen. Vi går upp till full dos men Lyra dricker mycket vatten och klarar inte av att hålla sig under nätterna. Vi bestämmer oss för att beställa allergivaccin till henne. I augusti 2016 börjar vi med vaccinet. Efter att inte ha fastnat för något tillskott som ska hjälpa, rekommenderar en vän oss att prova på Nutrolin Skin & Coat®.” berättar Lyras ägare Evelina.

“Snabbt såg vi resultat. Pälsen återfick sin glans, och trampdynorna blev mjuka och fina. Lyra började få tillbaka mer hår kring ögonen. Vi hade då vintern framför oss, som är en jobbig tid för kvalsterallergiska hundar. Vi såg en viss försämring i klådan i februari, men inte i närheten av vad det varit tidigare år. Sakta men säkert fasar vi ut medicinerna, med förhoppning om att Lyra enbart ska klara sig på allergivaccin och med Nutrolin Skin & Coat som stöd.” avslutar Evelina.

Läs hela Lyras historia >>

Christa Enqvist-Pukkila Ciao

Yax atopiska klåda lättade

Hanna Andersson gillar att jobba med sin Jack Russel terrier Yax, men då han fick problem med intensiv klåda stannade allt upp. Istället blev det många besök hos veterinären och det fastställdes att Yax led av atopisk dermatit. Det blev medicinering och specialdieter, samt bad flera gånger i veckan. En dag fick Hanna tipset att prova Nutrolin Skin & Coat® och Yax fick prova direkt: “Efter att Yax fått Nutrolin Skin & Coat® i 3 månader har hans päls blivit i sådan bra kvalité att vi kunnat börja ställa ut honom igen. Dessutom har han inte krävt lika mycket medicin eller bad som tidigare, vilket är bra för hans kropp, då han ska försöka medicineras så lite som möjligt. Han atopiska symtom yttrar sig inte lika mycket, inte ens under pollensäsongen! Hans trampdynor är också jättefina, då dom oftast tidigare var torra.

Tack vare Nutrolin Skin & Coat® har vi kunnat komma ut på tävlingsbanorna igen och de gör mig så fantastiskt glad. När man tror på sin hund, att den kan komma långt, då ger man alla försök man kan hitta. De här försöket prickade precis rätt! TACK, för en fantastisk produkt!”

Läs hela Yax historia >>

Vår valp fick diagnosen osteokondros (OCD)

Då den amerikanska bulldoggen Namu var sex månader gammal diagnostiserades hon med osteokondros (OCD) i båda boglederna. Kort därefter opererades hon. Namus veterinär poängterade att Namu behöver tillskott för lederna resten av sitt liv. Namus ägare Aurora Renwall berättar: ”Jag började leta efter information om olika tillskott och hittade flera alternativ. Jag jämförde priser och produkter, och slutligen var det finländska Nutrolin Joint Duo® som kändes överlägset bäst.”

”Efter Namus operation var vi noggranna med att följa veterinärens anvisningar och slutresultatet blev väldigt bra. Namu är idag två år gammal och lika lycklig som vilken annan hund som helst. Tack vare den tidiga diagnosen, operationen, kosttillskotten och en lämplig mängd motion lever Namu ett smärtfritt, normalt hundliv.”

Läs hela Namus historia >>

Hekas slitna tassar

Tasshälsningar från pudeln Heka: “Trampdynorna utsätts för hårt slitage speciellt då Heka tränar hundfrisbee och agility. Heka fick tidigare diverse andra oljetillskott, men utan några synliga resultat. En av de stora trampdynorna slets till och med så illa att ett lager lossnade helt och hållet. Med hjälp av Nutrolin Skin & Coat® blev Hekas tassar välmående på tre månader och skillnaden är otrolig. Nutrolin® har varit en del av Hekas kost i många år.”

Aktiva Team Starwars

Anna Nore med sitt Team Starwars (Chewbacca, Leah och Skywalker) kom i kontakt med Nutrolin®-produkterna då Leah parades i Finland. Så här berättar Anna om varför hon väljer Nutrolin® till sina hundar: “När man en gång sett förändringen hos sina hundar, inser man vilken otrolig skillnad det är mellan olika produkter, och hur viktigt det är vad vi stoppar i våra hundar. Jag använder mina hundar till så otroligt många aktiviteter: vi tävlar i agility där vi siktar på en landslagsplats, vi tävlar i drag och då framförallt kör Vindelälvsdraget, vi tränar freestyle och rally-lydnad. Mina hundar är inte bara min hobby, de är även det viktigaste jag har i mitt liv. Och något som är så viktigt, ska bara ha det bästa! Därför ger jag mina hundar Nutrolin®!“

Maija Vinnikkas hundgäng

Silla 12,5 år och Maaru snart 16 år är två nöjda Nutrolin®-seniorer. Även om speciellt Maaru redan är uppe i en hög ålder är hon fortfarande pigg och hänger med på promenaderna. Maarus ägare Maija minns inte när Maaru senast skulle ha haft behov av att besöka en veterinär. Maaru har fått Nutrolin Senior® i flera år och nu ska hon även få prova Nutrolin Joint Duo® eftersom hon haft små problem med lederna.

De tre yngre hundarna heter Ask, Yax och Rio. Maija berättar att hela gänget har kört med Nutrolin® ända sedan de var små. Dessa hundar är aktiva inom speciellt agility, men sysslar även med många andra grenar. Maija hälsar att “endast det bästa är bra nog för våra hundar och därför är Nutrolin® vårt val”.

Agilityhunden Sky

Hälsningar från Alexandra Gullberg och Sky: “Nu har Sky fått Nutrolin Sport® sedan en tid tillbaka och vi är så nöjda! Jag märker stor stor skillnad på honom. Han känns inte lika trött i kroppen efter hårdträning eller tävling (där det kan vara en annan stressig miljö).”

Agilityhunden Skim

“Sen vi började dagligen med Nutrolin Sport® tycker jag att hundarna känns fräscha och pigga mycket snabbare än innan efter en tuff tävlingshelg. Sport-oljan är förpackad i en mycket behändig flaska som går att hälla ifrån utan att kladda. Flaskan skyddar dessutom oljan från solljuset vilket är perfekt, vill ju inte att kvaliteten ska bli sämre efter ett tag. Jag kan varmt rekommendera er att använda Nutrolin Sport® till era aktiva hundar. Jag är dessutom imponerad av hur mjuka och fina Skims tassar är tack vare Nutrolin Skin & Coat®. Skim och jag vill tacka för era oljor av superkvalitet!” Hälsar Josefin Carlsson och Skim.

Moskus hudproblem

Hunden Mosku led tidigare av hot spots och hade därför stora problem med huden. Moskus ägare var till och med tvungen att raka hunden på grund av hudproblemen. Efter att Mosku började få Nutrolin Skin & Coat® förbättrades hudens kondition och snart var både Moskus hud och päls välmående igen.

Jakthunden Bogdan har grav artros på armbågarna

Då jämthunden Bogdan var runt sju månader gammal hade han haft hälta från och till. Bogdan diagnostiserades med grav artros i båda armbågarna. “Framtiden såg då mörk ut för denna underbara hund. Men jag bestämde mig för att testa med kosttillskott och valet föll på Nutrolin Joint Duo®.” berättar Bogdans ägare Emil för oss.

“Med Nutrolin Joint Duo® och lite anpassad träning under våren och sommaren 2017 så kom hösten och det var dags för jaktsäsongen. Vi började lugnt men jag insåg snabbt att Bogdan klarade av att springa i skogen utan att bli det minsta halt. Nu har Bogdan jagat och dragit hundsläde hela hösten/vintern 2017-2018 utan några som helst problem. En hund som i princip var utdömd på förhand får nu leva det liv som det var tänkt och göra det som han älskar mest.” skriver Emil om Bogdan som idag är två år gammal.

Christa Enqvist-Pukkila Ciao

Zip tävlar i lydnad på VM-nivå

Tending Occult ”Zip” är en åttaårig border collie som tävlar i lydnad på VM-nivå tillsammans med sin ägare Oili Huotari. Många känner igen Zip som hunden som springer väldigt fort och som alltid lägger in all sin kraft då hon stannar, svänger eller accelererar. Oili berättar att ”Jag var redan för flera år sedan lite orolig för hur Zips muskler och leder ska hålla i längden, speciellt då Zip tidigare även tävlade i agility.”

”Zip har sedan länge fått antingen Nutrolin Joint Duo® eller Nutrolin Sport och jag tycker att Zip har mått utmärkt under den tid hon fått av Nutrolin®. Zip är glad och hon rör sig lätt. Jag vill stödja Zips välmående med hjälp av Nutrolin® -produkterna, speciellt nu då Zip redan är en äldre tävlingshund.” förklarar Oili.

”Lydnaden är i dagsläge en tuff gren med mycket spring och snäva svängar. Zip är lika snabb som tidigare, men det är klart att muskelmassan och elasticiteten sakta börjar försämras och denna kombination kan ställa till med problem. Jag vill göra mitt allt för att hjälpa Zip hållas i bra kondition. Vi litar därmed på Nutrolin -produkternas positiva effekter och vi kan verkligen rekommendera produkterna även till andra med aktiva sporthundar.” avslutar Oili.

 Läs hela Zips historia >>

Tindras päls blev tät och glansig och trampdynorna friska

Jennifer på kennel Sunbury’s har under en längre period testat Nutrolin Skin & Coat-näringsoljan till sin australienska vallhund Tindra. Hon berättar ”Till skillnad från många andra oljor jag har provat har Skin & Coat verkligen gett ett resultat jag önskar. Tindras päls har blivit tätare och glansigare. Under fällperioden så har pälsen återhämtat sig markant snabbare än innan hon åt denna olja. Tindra har även haft spruckna trampdynor. Efter en månad med Skin & Coat började jag se skillnad och nu är trampdynorna släta och fina. 

Läs hela Tindras historia >>

Artrossmärtan höll på att ta Zacks liv

Då Zack var 11 år gammal var hans ägare nära att låta honom somna in. Zack lider nämligen av artros och han hade väldigt ont i sina leder och därför var han även nedstämd och hängig. Men så fick Zack prova Nutrolin Joint Duo®.

Hundens ägare Maria Carlzon på Millenhoff’s kennel berättar: “Han blev som en helt annan hund: pigg och glad och leker igen som han gjorde när han var yngre. Då blir man nästan lite rädd, tänk om vi inte hade hittat Nutrolin®, eller hittat den försent? Då hade nog inte gamle Zack funnits idag. Men tack vare Nutrolin® så kommer han troligen hänga med ett bra tag till.”

Läs mer om Maria Carlzon och Millenhoff’s kennel >>

Simo har patellaluxation

Simo är en fransk bulldog som litar på Nutrolin Joint Duo®. Då denna bild togs var Simo knappt två år gammal och ett år tidigare hade han diagnostiseras med patellaluxation i ena knäet. Det blev aktuellt att välja ett lämpligt kosttillskott med både fiskolja och näringsämnen för lederna. Simos ägare valde Nutrolin Joint Duo® på grund av att produkten innehåller råvaror av hög kvalitet. “Det är smidigt att inte vara tvungen att köpa flera olika produkter då Joint Duo innehåller både fiskolja och näringsämnen för lederna. Simo gillar sin mat ännu bättre än tidigare tack vare Joint Duo och dessutom är hans leder välmående.” berättar Simos ägare.

Kiira led av klosjukdomen SLO

Kiira var en frisk hund ända tills hennes klor plötsligt började skalas av. Det visade sig att Kiira led av SLO som i vardags även kallas klolossning. Kiira fick prova Nutrolin Skin & Coat® och det tog inte länge förrän hennes klor blev bra igen. De två bilderna på Kiiras klor i SLO-sjukdomens aktiva fas har tagits med en månads mellanrum. Idag är Kiiras klor starkare än någonsin tidigare.

Läs Kiiras hela historia >>

Gamla Lyyti återfår rörelseglädjen

På videon ser du Lyyti vid 14 års ålder. Lyyti lider av svår artros. Hennes ägare som studerar till veterinär trodde aldrig att något kosttillskott för leder skulle vara till någon hjälp längre. Under det senaste året hade den gamla hunden närmast bara legat stilla eller rört sig dåligt med hälta i tur och ordning på alla ben. Glädjen och häpnaden var därför stor då Lyyti vaknade till liv springandes och lekandes efter tre veckor med Nutrolin Joint Duo®. Den glada polski owczarek nizinny-gumman utmanar nu alla som är skeptiska mot kosttillskott för leder att bli positivt överraskade.

Cajsa fick hjälp både mot sin klåda och sin muskelskada

Efter att dobermannen Cajsa började få Nutrolin Skin & Coat® dröjde det inte länge förrän hennes klåda var som bortblåst. Dessutom blev hennes päls blank och fri från mjäll. Cajsas ägare Gabrielle berättar vidare att “Tiden gick och vi började tävla i lydnad och bruks. Förra sommaren la jag märke till att Cajsa börjat passgånga samt hade en rörelsestörning. Jag fick tid hos en specialist veterinär. De röntgade och undersökte henne kliniskt. Hon hade fått en förtätning/skada på iliopsoas muskeln som fäster emot ländryggens kotor, en svår muskel att komma åt att behandla. Den kan lätt bli kronisk.”

Gabrielle bestämde sig för att prova Nutrolin Sport®. Gabrielle berättar att “Det tog sammanlagt 6 veckor att få Cajsa helt återställd. Riktigt fin i all muskulatur är hon i dag, vi går med jämna intervaller och ger henne en behandling av sjukgymnast för att ha riktigt bra koll på hennes fysik. Hon har idag inga problem alls med sin iliopsoas muskel och mår mycket bra. Jag har fortsatt att ge henne Nutrolin Sport® då vi är så pass aktiva året om.”

Läs Cajsas hela historia >>

Zulis osteokondros hålls i skick

Zuli är en vit herdehundtik som redan som ung konstaterades lida av osteokondros. Vid 2,5 års ålder hade hon artros i båda knäna. Zuli fick ingå i testgruppen för Nutrolin Joint Duo® och hon får fortfarande av produkten. Zuli behöver inte längre någon smärtstillande medicin eller annan medicinsk behandling. Haltandet är helt borta och Zuli har kunnat fortsätta sin framgångsfulla karriär som aktiv hobbyhund.

Nanas kamp mot artos

Nana var runt åtta år gammal då vi träffade henne för första gången. Hon led av artros som förvärrades snabbt. Nana hade fått svårt att ta sig upp ur bädden och hon var vresig mot familjens andra hundar. Då Nana togs med i testgruppen för Nutrolin Joint Duo® hade hon fått konstant smärtlindring och hennes ägare förberedde sig på att slutet var nära. Men Nanas tillstånd förbättrades snabbt och hon fortsatte få Nutrolin Joint Duo® livet ut. Tack vare Nutrolin Joint Duo® kunde Nana leva ett aktivt och fartfyllt seniorliv utan smärtlindring. Läs Nanas hela historia >>