JOHANNA BERGSTRÖM

Johanna tävlar i trav och monté med både sina egna och andras ponnyer och hästar. Johanna är en duktig och envis kusk som har fått flera ponnyer att slå sina tidigare rekord. 

Johanna Bergström
Johanna Bergström

Johanna har tävlat i ponnytrav och monté sedan våren 2015. Hon tävlade först med travskolans ponnyer ett par gånger och sedan köpte vi en egen ponny sommaren 2015. Licensen för att köra sulkylopp fick Johanna redan hösten 2014 och licens för monté fick hon i maj 2015.

I juli 2015 köpte vi shetlandsponnyn Bäckdalens Balade (född 2008), en snäll men svår ponny på travbanan. I juli 2016 köpte vi shetlandsponnyn Ratatas Mikedo (född 2010). Han är en pigg och glad ponny som älskar att springa fort på travbana, han gillar det precis lika mycket som att äta gräs. Mikedo hade lite små problem, han fick ont i hovarna av att gå på stenigt underlag och behövde en hel del massage för att må helt bra. Han får Nutrolin® HORSE Sport för att stödja musklerna och lederna.

Vi har tidigare lånat shetlandsponnyn Tjängvide Fridolf (född 2005), en trevlig och erfaren travponny från Gotland. Fridolf hade problem med lite klåda på sommaren så han fick Nutrolin® HORSE Skin & Coat för att hålla huden välmående.

Idag kör Johanna även stora hästar. Tidigare har Johanna tävlat monté både kategori A (shetlandsponny) och kategori B (gotlandsruss) upp på SM-nivå. 

Som kusk är Johanna envis och verkar få bra fart på ponnyerna. Hon har fått flera ponnyer att slå sina tidigare rekord.

På Travsport.se finns all information om Johannas resultat m.m.: Information om Johannas resultat med ponnyerna >>

Trav är livet

Vi bor mellan Uppsala och Gävle längs kusten och licensen har Johanna på Gävletravet. I Lövstabruk finns rakbana och travbana att träna ponnyerna och hästarna på, och grannen har en egen träningsslinga som vi får använda så vi har bra träningsmöjligheter. Våra hästar bor på egen gård.

Vi tycker det är kul med trav och åker en hel del. Det blir många mil i bilen, men vi tycker det är kul.

– Johanna Bergström och mamma Birgitta Bergström

Nutrolin®-favoriterna: