KENNEL MALLEKRAFTS

Hos kennel Mallekrafts föder Maria Vieweg och Glenn Andersson upp polis- och brukshundar av rasen malinois. Hundarna presterar på topp i bruksgrenar och tävlar även årligen på Polishunds SM.

Kennel Mallekraft
Glenn Andersson och Ice

Vår kennel bedrivs av mig Maria och min sambo Glenn. Kenneln är belägen mellan Malmö och Lund i Skåne. En underbar plats mitt i skogen där vi bedriver en liten uppfödning av rasen belgisk vallhund malinois.

Jag har haft hund sedan 1988 och provat på det mesta i hundväg (tidigare bl.a. jakt, lydnad, agility, spår och sök). Malinois kom in i mitt liv 1993 och jag var fast. Malinois är den ultimata hunden för mig, den har allt jag söker hos en hund och lite till. Med mina malinois har jag blivit SE BCH i sök, skydd och IPO, certpoäng i spår. Jag har tävlat SM i svenskskydd med en 4:e plats som bäst.

När jag köpte min malinois Uno bytte jag inriktning, ville helt enkelt prova något nytt. Jag valde IPO och på vårt första SM kom vi på 5:e plats. Året efter vann vi! Vilken känsla. Vi blev även kvalade till FCI Världsmästerskap. Vi kom på 14 plats av 123 hundar!

Glenn har hundar som yrke då han jobbar som hundförare inom polisen. Han hade haft schäfer som tjänstehundar tills han mötte mig och mina malinois, då blev han såld. Nu finns ingen annan ras för honom heller. Glenn jobbar som hundförare inom polisen och han tävlar även i Polishunds SM och Nordiska Mästerskapen. Glenn har vunnit Polishunds SM ett flertal gånger och Nordiska några gånger. Han har även tävlat civilt på vanliga bruksprov, då i grenen svenskskydd, där han placerat sig på pallen några gånger.

Som ni förstår krävs det väldigt mycket av våra hundar: kropp, leder, päls, tassar och psyke måste vara på topp. Många säger att om du ger ett bra foder behöver du inget annat. Det är inte sant anser vi. Vi har fött upp 12 kullar blandat med polis- och brukshundar och följer dessa på nära håll. Tassar, hud och leder behöver hjälp på traven. Ett bra foder hjälper inte mot allt.

Hunden Grynet – valpen jag inte kunde sälja
Kennel Mallekraft

Kennel Mallekrafts Nutrolin®-erfarenheter

Vi hittade till Nutrolin® då min hund Uno fick artros i ena handleden. Jag provade flera olika oljor, olika tabletter, grönläppad mussla samt olika pulver utan resultat. Jag visste att artrosen bara gick åt ett håll, det sämre. Under tiden ville jag att han skulle leva ett så bra liv som möjligt. En dag såg jag reklam om Nutrolin® hos hundarnas osteopat/fysioterapeut. Köpte Nutrolin® HIP & JOINT och blev helsåld! Uno blev inte haltfri men han blev piggare och gladare samt var inte lika varm och svullen. Valet var lätt, detta fortsätter jag med. Jag köpte även en flaska Nutrolin® SPORT till Glenns tjänstehund Ice, vi märkte en snabbare återhämtning.

Mina föräldrars 14 år gamla sheltie bodde hos oss ett tag. Är man 14 är man lite stel i kroppen med all rätt. Provade köpa en flaska Nutrolin® SENIOR, resultatet lät inte vänta på sig. Han blev smidigare i sin kropp och han kunde igen hänga med på långa promenader utan att bli stel och sova en hel dag.

När man som vi satsar på att föda upp bra och friska hundar, samt att de ska klara av att vara högpresterande handlar det om att ta hand om hundarnas kroppar på bästa möjliga sätt. Vi fokuserar mycket på träning för såväl kropp som huvud, på styrka och vila, men ibland behöver hundarna något mer, något som arbetar från insidan. Nutrolin® har hjälpt våra hundar att hålla sig friska från onödiga skador, hundarna har fått bättre återhämtning, päls och trampdynor.

Nutrolin®-serien passar oss perfekt då det finns något för var och en. Eftersom vi ofta har hundar i alla åldrar hemma har vi hunnit testa alla oljor och utvärdera dem. Valparna får Nutrolin® PUPPY & MOM, arbetade hundarna får Nutrolin® SPORT eller Nutrolin® HIP & JOINT, de äldre Nutrolin® SENIOR. De med torr päls och spruckna trampdynor får Nutrolin® SKIN & COAT. Alla har fungerat över förväntan och vi kommer aldrig att sluta med Nutrolin® som komplement till bra foder.

– Maria Vieweg och Glenn Andersson

Kennel Mallekrafts Nutrolin®-favoriter

209.00kr549.00kr
239.00kr649.00kr
469.00kr939.00kr
189.00kr369.00kr