Kenneth Johansson

Jag har alltid haft en dröm att få jobba med hund. Med en pappa som var polis fick jag se polisen jobba med sina hundar på nära håll då vi umgicks med familjer där det fanns polishundar. Min dröm var att bli hundförare inom polisen.

Jag började som väktare 2003, men det var 2008 som jag fick min första hund, Chivas. Jag tror inte ens att instruktören hann fråga klart om jag ville börja som hundförare innan jag svarade ja. Idag är jag inne på min andra hund, Försvarsmaktens Flisan, och jag håller även på att fostra min tredje, Äventyrs Nixon.

Vi kan ha väldigt tuffa arbetspass som sliter hårt på hundarna då vi jobbar långa pass på 12 timmar. Jag har provat ge olika medel till Flisan för att ge henne de bästa förutsättningarna för ett långt yrkesliv. Inget av de tidigare tillskotten jag provat har gett så bra resultat som Nutrolin Sport®-oljan som var den första Nutrolin®-oljan vi provade.

Jag började med Nutrolin®-oljorna våren 2016 och blev överraskad över hur fort det märktes resultat. Jag märkte snabbt att Flisan inte var lika seg och trött i kroppen efter en 36 timmars arbetshelg som tidigare. Vissa nätter kan vara köriga, många larm med långa genomsök, tuff miljö med gallertrappor osv.

Flisan har gått över från Nutrolin Sport® till Nutrolin Joint Duo® och hon får även Nutrolin Skin & Coat® -oljan. Det för att ge pälsen och huden lite extra styrka mot miljön vi jobbar i, och för trampdynornas hälsa. Som bonus får hon ju även en riktigt blank och fin päls.

Våren 2016 flyttade Äventyrs Nixon hem till oss när han var 8 veckor gammal. För att ge honom de bästa förutsättningarna för att bli en tjänstehund så gav jag honom ganska omgående Nutrolin Puppy®, som främjar bl.a. hjärnans utveckling. Då Nixon fick lite klåda i slutet av sin första sommar gav jag honom dessutom Nutrolin Skin & Coat®. Efter ett par veckor märktes det skillnad. Klådan avtog avsevärt. Nu då Nixon inte längre är en valp får han Nutrolin Sport®.

Jag kan verkligen rekommendera Nutrolin®-oljorna till arbetande hundar för att stötta kropp och päls.

– Kenneth Johansson

Du hittar Kenneth och hans hundar på Facebook under Försvarsmaktens Flisan & Äventyrs Nixon och på Instagram under @k9_sec.