Islandshästen Naskur fick hjälp mot torr hud och sommareksem

Islandshästryttaren Oona Ylipuranen har gett av Nutrolin®-produkterna till sina hästar redan under många år. Till sina tävlingshästar ger hon Nutrolin® HORSE Sport, men då hennes islandshäst Naskur led av torr hud och sommareksem bestämde Oona sig för att prova Nutrolin® HORSE Skin & Coat-oljan.

Effekt från insidan

Vi frågade Oona varför hon väljer Nutrolin-serien till sina hästar: ”Hela kroppens välmående påverkar hästen så mycket som helhet att jag känner att det är smartare att i huvudsak ta hand om kroppen från insidan. Då syns resultaten även på utsidan.

Många har förundrat sig över hur mina hästar kan ha så glänsande päls. Med handen på hjärtat kan jag svara tack vare tillskott av Nutrolin i kosten, för jag använder pälsglans endast för att reda ut man och svans. För mig är hästarnas välmående allt och jag gör mitt bästa för att ta hand om mina hästvänner. Därför är jag så glad över att kunna se en så stor skillnad i hästarnas välmående då de får av Nutrolin®-produkterna.”

Hästen Naskur led av torr hud

”Då jag började ge av Nutrolin® HORSE Skin & Coat till Naskur i december 2019 var hästens hud verkligen torr och mjällade mycket. Den torra huden orsakade klåda och jag upplevde att vi utvärtes enbart vårdade symptomen, men inte orsaken bakom dem. Vi använde många olika krämer utvärtes, men jag ville istället prova vårda problemet från insidan och mer mångsidigt.” berättar Oona.

Med hjälp av Skin & Coat-näringsoljan som en del i foderstaten fick Naskur hjälp mot sina problem. Hästens hud var inte längre torr och mjällig, flagorna inuti öronen försvann och både man och svans blev välmående.

Islandshästen Naskur fick hjälp mot torr hud och sommareksem

Naskurs öra i december 2019

Islandshästen Naskur fick hjälp mot torr hud och sommareksem

Naskurs öra i mars 2021

Islandshästen Naskur fick hjälp mot torr hud och sommareksem

Naskur lider även av sommareksem

Nutrolin® HORSE Skin & Coat har även hjälpt Naskur mot symptomen som hästens sommareksem orsakar. ”På sommaren behövde vi enbart ge en kort kur antihistamin till Naskur under den värsta tiden för knott. Även behovet av att använda krämer minskade avsevärt. Insektstäcke och -huva har vi ändå fortsatt  ha på under somrarna för extra skydd.” berättar Oona.

Oona tillägger ”Om du med tanke på sommareksem vill börja ta hand om hästens hud rekommenderar jag att du börjar ge av Skin & Coat i god tid, gärna redan under vintern. Då hinner huden bli starkare och utgångspunkten inför sommaren är betydligt bättre och stödvården av sommareksemet enklare.”

”Naskur tackar för all hjälp och mår i dagsläge riktigt bra. Pälsen glänser, huden mjällar inte och man och svans fortsätter växa.” summerar Oona.

Naskurin man i maj 2021