Powered by Nutrolin

Jessica Eklund

Jessicas stora intresse är katter och att åka landet runt på kattutställningar med sina vinstrika katter. Jessicas katter har tagit flera Best in Show-titlar och även både vunnit och placerat sig som Årets Katt. Nutrolin®-produkterna kom in genom Jessicas hundar och i dagsläge får hela flocken på tre katter och en hund Nutrolin® för att stödja djurens hälsa.

Jag heter Jessica och bor tillsammans med min lilla familj katter och hund. Jag har alltid haft ett intresse för djur. Skaffade min första egna hund 2012, en chinese crested vid namn Lakrits som jag ställde ut lite smått.

Jag hade länge följt en uppfödare och år 2014 föddes det en kull med många fina chinese cresteds. Åkte dit för att kolla på en utav dem men kom hem med en helt annan. En perfekt liten Mini, det var kärlek vid första ögonkastet. Jag började även ställa ut honom och det var på så sätt jag upptäckte Nutrolin®-produkterna. Det var på en kinesspecial där vinnarna fick en flaska Nutrolin® SKIN & COAT. Jag sökte upp märket och beställde hem en flaska till killarna. Hade då läst att många kinesägare gav sina just den oljan både för hudens och pälsens skull. Hundarna älskade oljan direkt och resultaten av den var otrolig. Trampdynorna blev som nya och hudarna förbättrades markant.

Av en slump lade uppfödaren till min hund Mini ut att de hade en fin liten orientalkille till salu. Jag hade då länge funderat på att skaffa en siames, då jag älskar deras långa slanka kroppar och härliga stämma. Jag bestämde mig för att köpa honom även om han var en orientaliskt korthår och inte en siames som jag tänkt. Det var så Smeagol flyttade hem till mig.

Eftersom uppfödaren tyckte Smeagol var lovande så testade jag att ställa ut även honom. Resultatet blev direkt Best in Show ungdjur och efter det fortsatte vinsterna att regna in.

Under den tiden hann jag hämta hem ännu en orientaliskt korthår, lillebror Sauron från samma kombination som Smeagol och jag fastnade helt för kattutställningar!

Katten Smeagol, fotograf Tuss&Tass

Då Nutrolin® SKIN & COAT-oljan hade gett så fina resultat på hundarna mailade jag till Nutrolin® och frågade om de hade olja till katter. Just då fanns oljan för katter bara i Finland men jag fick hem en flaska Nutrolin® KITTEN & CAT för att testa. Smeagol och Sauron älskade oljan direkt och vi har sedan dess varit fast.

Utställningskarriären fortsatte för båda två. Båda har tagit hem flera placeringar i Årets Katt i SVERAK under åren samt vunnit flera Best in Show-priser.

År 2017 flyttade en liten devon rex kille vid namn Smaug in, och även han älskar Nutrolin® KITTEN & CAT-oljan. Det senaste tillskottet i familjen är Severus, även han en devon rex.

Att ge Nutrolin® olja är en självklarhet för mig. Att få höra att katterna har sån fin glans i pälsen utan att jag ens behöver göra något och veta att de får i sig allt de behöver för att kunna utvecklas och hålla sig friska känns fantastiskt. Vid 7 års ålder byter jag alltid från Nutrolin® KITTEN & CAT till Nutrolin® CAT SENIOR, för att se till att de får i sig allt de behöver även när de börjar bli äldre.

Jessicas katter:

  • SP SC Jean Dark Abra Kadrabra JW DVM DSM kallas till vardags för Smeagol och är en chokladfärgad orientaliskt korthår.
  • SE* Recce Pod Desolation of Smaug kallas till vardags för Smaug och han är en svartvit dexon rex.
  • Recce Pod Fraggel Concept kallas till vardags för Severus och han är en vit dexon rex.
  • I våra minnen: SP CH Jean Dark Benjamin Syrsa kallades till vardag för Sauron och var en vit blåögd orientaliskt korthår.

Jessicas Nutrolin®-favoriter:

Katten Severus, foto Madelene Jonsson