Powered by Nutrolin

Jessica Eklund

Jessicas stora intresse är katter och att åka landet runt på kattutställningar med sina vinstrika katter. Jessicas katter har tagit flera Best in Show-titlar och även både vunnit och placerat sig som Årets Katt. Jessica väljer Nutrolin®-serien till sina katter för att optimera deras utfodring på bästa sätt.

Jag heter Jessica och bor tillsammans med min lilla familj katter. Jag har alltid haft ett intresse för djur. Skaffade min första egna hund 2012, en chinese crested vid namn Lakrits som jag ställde ut lite smått. Han är nu i himlen.

Min andra chinese cresteds, min perfekta lilla Mini köpte jag år 2014. Jag ställde även ut honom, och det var då jag upptäckte Nutrolin®-serien, och speciellt Nutrolin® SKIN & COAT. Hundarna älskade oljan direkt och resultaten av den var otrolig. Trampdynorna blev som nya och hudarna förbättrades markant. Mini bor idag hos min mamma.

Av en slump lade uppfödaren till Mini ut att de hade en katt till salu, en fin liten orientalkille. Jag hade då länge funderat på att skaffa en siames, då jag älskar deras långa slanka kroppar och härliga stämma. Jag bestämde mig för att köpa honom även om han var en orientaliskt korthår och inte en siames som jag tänkt. Det var så Smeagol flyttade hem till mig.

Eftersom uppfödaren tyckte Smeagol var lovande så testade jag att ställa ut även honom. Resultatet blev direkt Best in Show ungdjur och efter det fortsatte vinsterna att regna in.

Under den tiden hann jag hämta hem ännu en orientaliskt korthår, lillebror Sauron från samma kombination som Smeagol, och jag fastnade helt för kattutställningar!

Då Nutrolin® SKIN & COAT-oljan hade gett så fina resultat på hundarna började jag med Nutrolin® KITTEN & ADULT till katterna. Smeagol och Sauron älskade oljan direkt, och vi har sedan dess varit fast.

Utställningskarriären fortsatte länge för båda två, med flera placeringar i Årets Katt i SVERAK samt flera Best in Show-priser. Sauron är nu i himlen.

Katten Smeagol, fotograf Tuss&Tass

År 2017 flyttade en liten devon rex kille vid namn Smaug in. Severus, även han en devon rex flyttade i sin tur in hösten 2022. Därefter skulle jag vara kattvakt i maj 2023 åt Snuffsan då hennes uppfödare skulle vara borta några veckor. Snuffsan blev ändå kvar hos mig för gott. Sedan föddes även Luna som fick stanna hemma hos oss. Hennes mamma är Snuffsan och pappa är Severus. Luna är oddeye och döv, så hon får ej ställas ut, men är en kär familjekatt.

Snuffsan har ställts ut två gånger som ungdjur med BIS båda gångerna, och även tävlat som Vuxen hona & blivit nominerad till finalen. Hon tävlade i klubbmästerskapet där hon blev bästa hona totalt och fick tävla mot Smeagol om bästa kategori 4 katt totalt, där Smeagol vann. Snuffsan kommer att ställas ut mycket under 2024.

Alla mina katter är stolta Nutrolin®-användare. Smeagol har under åren fortsatt att ha en fin karriär, även om han nu börjar bli till åren.

Att ge Nutrolin®-olja är en självklarhet för mig. Att få höra att katterna har sån fin glans i pälsen utan att jag ens behöver göra något och veta att de får i sig allt de behöver för att kunna utvecklas och hålla sig friska känns fantastiskt. Vid 7 års ålder byter jag alltid från Nutrolin® KITTEN & ADULT till Nutrolin® CAT SENIOR, för att se till att de får i sig allt de behöver även när de börjar bli äldre.

Katten Luna ligger

Jessicas katter:

  • SP SC Jean Dark Abra Kadrabra JW DVM DSM kallas till vardags för Smeagol och är en chokladfärgad orientaliskt korthår.
  • SE* Recce Pod Desolation of Smaug kallas till vardags för Smaug och han är en svartvit dexon rex.
  • Recce Pod Fraggel Concept kallas till vardags för Severus och han är en vit dexon rex.
  • CH Recce Pod Assult Seagull kallas till vardags för Snuffsan, en dexon rex.
  • Recce Pod ZSU-23-4 Sjilka kallas till vardags för Luna, en dexon rex.
  • I våra minnen: SP CH Jean Dark Benjamin Syrsa kallades till vardags för Sauron och var en vit blåögd orientaliskt korthår.

Jessicas Nutrolin®-favoriter:

Katten Severus, foto Madelene Jonsson