Utställningskatten behöver välmående hud och päls
Utställningskatten behöver välmående hud och päls
Livet med tre katter och kattutställningar, och två hundar
Hundarnas hud blev välmående igen
Jessica Eklund: Livet med tre katter och kattutställningar, och två hundar

Jessica Eklund

Jag heter Jessica och bor tillsammans med min lilla familj på fem stycken. Jar alltid haft ett intresse för djur. Skaffade min första egna hund 2012, en chinese crested vid namn Lakrits. Ställde ut honom lite smått då och då men det visade sig att han var fel registrerad så jag slutade ställa ut honom.

Jag hade länge följt en uppfödare och år 2014 föddes det en kull med många fina chinese cresteds. Åkte dit för att kolla på en utav dem men kom hem med en helt annan. En perfekt liten Mini, det var kärlek vid första ögonkastet. Jag började även ställa ut honom och det var på så sätt jag upptäckte Nutrolin®-produkterna. Det var på en kinesspecial där vinnarna fick en flaska Nutrolin Skin & Coat®. Jag sökte upp märket och beställde hem en flaska till killarna. Hade då läst att många kinesägare gav sina just den oljan både för hudens och pälsens skull. Hundarna älskade oljan direkt och resultaten av den var otrolig. Trampdynorna blev som nya och hudarna förbättrades markant.

Genom hundarna kom katterna in i bilden
Av en slump la uppfödaren till min hund Mini ut att de hade en fin liten orientalkille till salu. Jag hade då länge funderat på att skaffa en siames, då jag älskar deras långa slanka kroppar och härliga stämma. Jag bestämde mig för att köpa honom även om han var en orientaliskt korthår och inte en siames som jag tänkt. Det var så Smeagol flyttade hem till mig.

Eftersom uppfödaren tyckte Smeagol var lovande så testade jag att ställa ut även honom. Resultatet blev direkt Best in Show ungdjur båda dagarna och vinsterna fortsatte att regna in och han slutade upp som tredje bästa ungdjur i SVERAK 2015 samt fick titeln Junior Winner.

Under den tiden hann jag hämta hem ännu en orientaliskt korthår, lillebror Sauron från samma kombination som Smeagol och jag fastnade helt för kattutställningar!

Då Nutrolin Skin & Coat®-oljan hade gett så fina resultat på hundarna mailade jag till Nutrolin® och frågade om de hade olja till katter. Just då fanns oljan för katter bara i Finland men jag fick hem en flaska för att testa. Smeagol och Sauron älskade oljan direkt och vi har sedan dess varit fast.

Utställningskarriären fortsatte för båda två. Smeagol blev Årets Katt i SVERAK 2017 fertil hane i kategori 4 och Sauron blev tredje bästa kastrat i Årets Katt SVERAK 2017.

År 2017 kom det senaste tillskottet till familjen, en liten devon rex kille vid namn Smaug och även han älskar Nutrolin Cat®-oljan.

Att ge Nutrolin® olja är en självklarhet för mig. Att få höra att katterna har sån fin glans i pälsen utan att jag ens behöver göra något och veta att de får i sig allt de behöver för att kunna utvecklas och hålla sig friska känns fantastiskt. Sedan då de kommer upp i åldern kommer jag att gå över till Nutrolin Cat Senior®, för att se till att de får i sig allt de behöver även när de börjar bli äldre.

Utställningskarriären har fortsatt även i år (2018) för Smeagol och han har hittills blivit Best in Show 15 gånger och än är inte året slut!

Smeagol har hunnit samla på sig många fina titlar under åren och jag hoppas vi kommer fortsätta med utställning länge. Han är en riktig stjärna.

Mina katter
SC Jean Dark Abra Kadrabra JW DVM DSM kallas till vardags för Smeagol och är en chokladfärgad orientaliskt korthår.

SP CH Jean Dark Benjamin Syrsa kallas till vardag för Sauron och är en vit blåögd orientaliskt korthår.

SE* Recce Pod Desolation of Smaug kallas till vardags för Smaug och han är en svartvit dexon rex.

Alla tre är döpta efter figurer i Sagan om ringen och Hobbit filmerna.