TEAM RÅDASJÖN

Nina Finstad på Team Rådasjön hör till Sveriges mest aktiva inom draghundssporten. Tillsammans med sina siberian huskys tävlar hon med släde och 6-spann med lysande framgång.

År 2015 köpte jag min första siberian husky. Sedan dess har jag nu nio siberian huskys här hemma som jag tävlar med släde och 6-spann med. Vi har ett SM-guld från 2018, ett VM-guld från IFSS VM i Bessans, Frankrike från 2019 och en fjärdeplacering på VM i Östersund 2022.

Jag har alltid gett hundarna produkter från Nutrolin®. Varje ny valp som kommit till i flocken har fått börja med Nutrolin® PUPPY & MOM. Efter det får hundarna SKIN & COAT, något som varit till stor hjälp med att hålla tassarna i fin kondition, då det blir många träningsmil på ett år. När vi är inne i hårda tränings -och tävlingsperioder brukar hundarna få SPORT.

Förutom att tävla inom dragsporten deltar vi även på utställningar.

– Nina Finstad, Team Rådasjön

Team Rådasjöns Nutrolin®-favoriter

Träffa Ninas hundar:

Nina Finstads draghundar


Rocky

Min första siberian husky. En trygg och god flockledare, som också gärna går som ledarhund i spannet, norsk draghundchampion.
Nina Finstads draghundar


Ittoq

Flockledare nr 2 med stor pondus och personlighet. Vill gärna ha sista ordet, pratar mycket. En riktig stayer i spannet, med mycket erfarenhet av allt ifrån sprint till långdistans, norsk draghundchampion.
Nina Finstads draghundar


Larix

Halvbror till Ittoq. En glad sprallig kille, alltid lika glad. Duktig draghund som kan gå i alla positioner i spannet. Har också erfarenhet ifrån sprint, medeldistans och långdistans, norsk draghundchampion och svensk polarhundchampion.
Nina Finstads draghundar


Tazzan

Enda tiken bland hanarna, men tuff och sätter gärna hanarna på plats. Går som ledarhund i spannet.
Nina Finstads draghundar


Qimmiq

 En lugn och snäll hane, stor och stark som också jobbar bra i spannet.
Nina Finstads draghundar


Kongo

Den största och starkaste i flocken. Går alltid som wheelhund (längst bak), och drar det ”tyngsta lasset”. 
Nina Finstads draghundar


Phoenix

Flockens lite mera fluffy siberian, stark och kompakt som gärna går i wheel med Kongo. Phoenix är lite som en nallebjörn, men är mest glad i sin ägare och bjuder gärna på en High Five. Främmande är han inte så intresserad av.
Nina Finstads draghundar


Turbo

Passar sitt namn, har knappt en tass i backen, otroligt sprallig och glad, men lite hyper ibland. Turbo går som ledarhund i spannet, duktig på att dra upp tempot.
Nina Finstads draghundar


Togo

En lovande ung hane, med mycket spring i benen, härligt gemytt och vill gärna springa med några kilometer tillsammans med de andra.