Powered by Nutrolin

Yohanna Andersson

Yohanna rider in, utbildar och tävlar hästar inom dressyr, hoppning och fälttävlan. Tillsammans med sin häst Checkmate ”Nasse” har hon unghäst-VM som mål 2024/2025.

Yohanna Andersson galopperar med hästen Checkmate

Jag heter Yohanna, 28 år gammal och är bosatt i Surahammar, Västmanland. Brinner för allt som har med hästar att göra och gjort det sedan barnsben. Jag jobbar i mitt egna företag där jag tar emot hästar på inridning, utbildning och försäljning.

Jag strävar alltid efter att få till positiva individer som vill jobba med mig, och som lär sig att få ett gott förtroende för människan. Grenen jag brinner extra för är just fälttävlan, men tävlar även dressyr och hoppning.

Yohanna Andersson rider fälttävlan med hästen Checkmate

Checkmate ”Nasse”

Checkmate ”Nasse” som jag köpte i augusti -21, är min egna häst som jag utbildat. Vi har redan hunnit ut en del både som 4- och 5-åring. Jag tror väldigt mycket på min Nasse.
 
Vi startade vår första fälttävlan 2022 med bra resultat. Vi kvalade till Breeders fälttävlan där vi med tuff konkurrens tog oss en tredjeplats vilket är himla kul och stort! 2023 kom vi på en 6e plats av 17 starter i Beeders. Innan det vinster och placeringar i fälttävlan upp till H100.

Vi siktar högt och har planer att i år 2024 debutera 2*, internationellt, och vårt stora mål i år är Unghäst-VM i fälttävlan. Vi är med i ett utvecklingsprogram tillsammans med Aminda Ingulfson och Lotta Strand som håller i det och är med på denna resa med oss för att försöka nå våra mål! 

Nasse är en otroligt personlig kille med hjärtat på rätt ställe. Han älskar uppmärksamhet oavsett om det gäller att visa upp sig på tävling, blir kliad eller att bara få en makeover på håret. Jag ser fram emot att se hur långt vi kan komma, och jag njuter varje minut i Nasses tillvaro.

Yohanna Andersson & Checkmate

Nasse & Nutrolin®

Nasse är läcker att se på med sina fyra vita strumpor och stora bläs, men det ljusa pigmentet har sina nackdelar. Nasse är väldigt känslig året om i sin päls – för fukt, sol och skav. Trots mycket noggrant jobb, då hästarnas välbefinnande är mycket viktigt för mig, så har det varit blandade resultat.

Till slut kom jag in på Nutrolin®-serien, och faktan som fanns kring produkten Nutrolin® HORSE Skin & Coat gjorde mig väldigt intresserad. Redan efter en kort användning av näringsoljan börjar jag se skillnad på Nasse, och jag tror skarpt på produkten. Då jag vill ge min häst de bästa förutsättningarna för att nå toppen behöver vi börja inifrån. Nasse ska även börja få Nutrolin® HORSE Sport.

Yohannas Nutrolin®-favoriter:

Yohanna Andersson & Checkmate