Nutrolin® SKIN & COAT ger hjälp vid klosjukdomar

Kiira led av klosjukdomen SLO

Kiira som är en belgisk vallhund tervueren var en frisk hund ända tills hennes klor plötsligt började skalas av. Efter besök hos veterinären fastställdes det att Kiira led av SLO (symmetrisk lupoid oychodystrofi) som i vardags även kallas klolossning. SLO är en kronisk klosjukdom som gör att hunden tappar flera eller alla klor.

Kiira led av klosjukdomen SLO

Hur vårdas klosjukdomen SLO

Det har fåtts goda resultat vid vård av SLO då hunden får av en näringsolja som innehåller rikligt av vegetabilisk omega-6 linolsyra samt GLA och omega-3 fettsyror [Scott m.fl. (1995); Bergvall (1998); Auxilia m.fl. (2001)]. Den patenterade Nutrolin® SKIN & COAT  är precis en sådan näringsolja: oljeblandningen innehåller rikligt med linolsyra som dessutom är kompletterad med GLA och vegetabilisk omega-3. Därför ger SKIN & COAT god effekt vid vård av SLO. 

Kiira fick prova SKIN & COAT och det tog inte länge förrän hennes klor blev bra igen. De två bilderna på Kiiras klor i SLO-sjukdomens aktiva fas har tagits med en månads mellanrum. Idag är Kiiras klor starkare än någonsin tidigare.

Visste du att fiskolja innehåller väldigt lite linolsyra och att fiskoljans effekt vid vård av SLO inte har undersökts? Välj därför en näringsolja av vegetabiliska oljor ifall din hund lider av en klosjukdom. SKIN & COAT innehåller inte fiskolja utan endast vegetabiliska oljor.

2 tankar om “Nutrolin® SKIN & COAT ger hjälp vid klosjukdomar

  1. Elisabeth Hellgren says:

    Hej! Finns oljan i tablett eller kapselform? Är inte säker på att hunden äter maten om den doftar olja. Sprayade en olja på maten, då åt han inte.

    • Nutrolin® says:

      Hej! Nej, Skin & Coat-näringsoljan finns endast som olja. Hundarna gillar normalt smaken av den, men om det är frågan om en kräsen hund kan det vara bra att börja med en riktigt liten dosering för att hunden ska vänja sig vid smaken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.