Nutrolin® SENIOR och NUTROLIN® SPORT fick ny boost

Nutrolin® SENIOR och NUTROLIN® SPORT fick ny boost

Diamanter tillverkas under tryck. Vi blev besvikna då vi fick beskedet att Q10 (även kallat ubikinon) inte längre kommer att tillåtas i foder och kosttillskott till djur inom EU. Två av våra näringsoljor innehåller denna råvara. Q10 kan fortsättningsvis användas i kosttillskott till människor, men eftersom råvarutillverkarna inte har ansökt om fortsatt försäljningstillstånd för produkter till djur försvann Q10 från listan. Troligtvis har endast en liten mängd Q10 köpts in för kosttillskott till djur, och godkännandeprocesserna är i sin tur dyra.

PhD Mikko Griinari, ansvarig för vår produktutveckling, gick igenom de senaste studierna och tog god tid på sig för att komma fram till en lösning. Det hördes suckar från forskarens rum, och vi i Nutrolin®-teamet blev nästan lite oroliga. Så en vinterdag berättade Mikko att han har briljanta nya sammansättningar för Nutrolin® SENIOR och Nutrolin® SPORT.

Vi presenterar stolt nyheterna

Nutrolin® SENIOR

Den nya sammansättningen stödjer allt bättre den äldre hundens behov:

 • Högre omega-3 DHA-halt
 • EPA-halten fortsättningsvis hög
 • Tillsatt D-vitamin
 • Tillsatt lecitin

Varför just dessa näringsämnen?

 • Omega-3 DHA stödjer ögonens och hjärnas funktioner hos den äldre hunden (och EPA skyddar kroppen mot de krämpor som åldrandet för med sig).
 • D-vitamin stödjer immunförsvarets funktioner. Därtill upprätthåller D-vitamin tändernas och benstommens välmående, samt musklernas funktioner. D-vitamin tillsätts i industriell hundmat, men som känslig vitamin har D-vitamin dålig hållbarhet i foder och försvinner under lagring. I olja har D-vitamin bra hållbarhet. Vi har tillsatt en mängd D-vitamin som säkerställer ett dagligt intag för äldre hundar.
 • Lecitin innehåller rikligt med fosfokolin. Fosfokolin stödjer matsmältningskanalens välmående och funktion. En näringsolja som innehåller fosfokolin blandas bättre med den smälta maten i magsäcken. Fosfokolin bryter ner oljan till små fettpartiklar (s.k. self emulsifiying oil technologyI), och oljan lämpar sig därför bättre till hundar som lider av halsbränna / sura uppstötningar än vanliga oljor. Många äldre hundar har känsliga magar, så detta är glada nyheter för dem.
Border collie Tino tillsammans med matte Anna

Nutrolin® SPORT

 En kraftfull ny kombination med tillsatt krillolja för sporthundarna.

I fortsättningen innehåller Nutrolin® SPORT istället för Q10 och betakaroten krillolja, som är ett mångsidigt kraftpaket av näringsämnen. Produkten är fortsättningsvis baserad på en mycket ren fiskolja, som är rik på omega-3 EPA och DHA.

Krillolja har överlägsna fördelar för sporthundar:

 • Krilloljans omega-3-fettsyror är i form av fosfolipider.
 • Det har bevisats i undersökningar på slädhundar att fosfolipider är den effektivaste formen av omega-3-fettsyror.
 • Krillolja innehåller naturens starkaste antioxidant, astaxantin.
 • Nutrolin® SPORT innehåller även rikligt med naturlig E-vitamin som stödjer kroppen under fysisk påfrestning.
 • Samverkan av omega-3-fettsyror och antioxidanter skyddar hundens muskuloskeletala system (muskel-skelettsystem) under hård ansträngning och hjälper hunden att orka bättre från prestation till prestation.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.