Atopiska klådan lättade och Yax fick tillbaka sitt aktiva liv

Kan man tävla med en allergihund?

Hanna Andersson gillar att jobba med sin Jack Russell terrier Yax, men då han fick problem med intensiv klåda stannade allt upp. Istället blev det många besök hos veterinären och det fastställdes att Yax led av atopisk dermatit. Det blev medicinering och specialdieter, samt bad flera gånger i veckan. En dag fick Hanna tipset att prova Nutrolin® SKIN & COAT-näringsoljan.

Så här börjar Hanna då hon berättar om Yax för oss “Jag har en hund som var tänkt att ha som aktiv tävlingshund. Vi hade precis börjat bli redo för att tävla i lydnad och rallylydnad. Men vi har inte riktigt haft turen med oss. Under år 2015, när våren kom blev min 3 åriga Jack Russell terrier Yax dålig. De yttrade sig med att han hade hysterisk och intensiv klåda. Vi behandlade honom mot problemen men de försvann inte helt. Klådan blev värre och värre. De slutade med att han bet sönder sig själv, bokstavligen. Han hade sår på sina ben för att han gnagde bort päls och hund.”

Hunden Yax led av atopisk klåda och fick hjälp av Nutrolin Skin & Coat näringsoljan

Yax diagnostiserades med atopisk dermatit

Hanna och Yax kämpade för ett bättre liv. ”Vi hade en lång kamp med problemen, fram och tillbaka till veterinären. Tills de konstaterades att Yax hade atopisk dermatit vilket är en luftburen allergi, kallas ofta för atopi. Det är tyvärr en av de jobbiga varianterna av allergi hos hund då man inte kan påverka det på samma sätt som om det skulle vara något ätbart, som man bara kan plocka bort. Yax fick börja gå på medicin och de tog oss 3-4 foderbyten innan vi hittade något som han klarade av. Dessutom badades han 3 gånger i veckan.

Men, de var då som en kompis till mig introducerade mig för Nutrolin®. Yax har visat sig vara känslig mot fiskprotein/fiskolja. Att hitta ett tillskott för hud utan fisk är inte lätt. Men så hittade jag Nutrolin® SKIN & COAT-näringsoljan och bestämde mig för att prova med en gång.”

Hunden Yax led av atopisk klåda och fick hjälp av Nutrolin Skin & Coat näringsoljan

Yax allergiska symtom minskade

”Efter att Yax ätit Nutrolin® SKIN & COAT i 3 månader blev hans päls i sådan bra kvalité att vi kunde börja ställa ut honom igen. Dessutom har han inte krävt lika mycket medicin eller bad som tidigare, vilket är bra för hans kropp, då han ska försöka medicineras så lite som möjligt. Han atopiska symtom yttrar sig inte lika mycket, inte ens under pollensäsongen! Hans trampdynor är också jättefina, då dom oftast tidigare var torra.

Tack vare SKIN & COAT har vi kunnat komma ut på tävlingsbanorna igen och de gör mig så fantastiskt glad. Vi har nu startat lydnaden för första gången, klassat upp oss i rallylydnaden, gjort oss redo för öppenklass i viltspår och vi har planer på att starta bruksspår, vilket ska bli spännande trots att Yax inte är brukshund. Dessutom ska vi kanske jaga det sista utställningscertetifikatet. När man tror på sin hund, att den kan komma långt, då ger man alla försök man kan hitta. De här försöket prickade precis rätt! TACK, för en fantastisk produkt!” avslutar Hanna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.