Cajsas muskelproblem blev bra med Nutrolin® SPORT

Dobermannen Cajsa Nutrolin® Skin & Coat

Gabrielle Svahn och hennes 5-åriga aktiva dobermann Cajsa har fått hjälp av både Nutrolin® SKIN & COAT och Nutrolin® SPORT. SKIN & COAT-näringsoljan var den första som kom in i bilden då Cajsa hade små problem med huden och pälsen. Efter en tid började Cajsa visa symtom på en muskelskada och då kom SPORT-näringsoljan in i bilden.

Hjälp mot mjäll och klåda

”Vi har haft er produkt Nutrolin® SKIN & COAT i flera år. Cajsa hade mjäll och lätt klåda innan vi fick tipset av en god vän som använt er produkt. Det dröjde inte länge förrän Cajsas klåda var som bortblåst samt att hennes päls var blank och fri från mjäll. Vi hade hittat en bra produkt som hjälpte henne.” berättar Gabrielle nöjt.

Dobermannen Cajsa Nutrolin® Skin & Coat

En skada på iliopsoas muskeln

Gabrielle berättar vidare om Cajsa: ”Tiden gick och vi började tävla i lydnad och bruks. Förra sommaren la jag märke till att hon börjat passgånga samt hade en rörelsestörning. Jag fick tid hos en specialist veterinär. De röntgade och undersökte henne kliniskt. Hon hade fått en förtätning/skada på iliopsoas muskeln som fäster emot ländryggens kotor, en svår muskel att komma åt att behandla. Den kan lätt bli kronisk.

Detta kändes tufft då vi börjat köra sök dessutom. Hon skulle ha rehab och hållas igång i arbete. Vi började med laser och sjukgymnastik varje vecka, samt uppvärmning och stretching varje dag. Massage stod också på rehab-planen.

Jag satt och skulle beställa vår vanliga Nutrolin® SKIN & COAT då jag såg Nutrolin® SPORT, blev intresserad och läste på om den. Jag beställde och började ge Cajsa den, veckorna rullade på och sjukgymnasten fick bra resultat av sin behandling, vi började då prata om att jag gett henne SPORT. Sjukgymnasten trodde att den vart ett bra komplement till behandlingen, då hon fått resultat så snabbt. Det tog sammanlagt 6 veckor att få Cajsa helt återställd. Riktigt fin i all muskulatur är hon i dag, vi går med jämna intervaller och ger henne en behandling av sjukgymnast för att ha riktigt bra koll på hennes fysik. Hon har idag inga problem alls med sin iliopsoas muskel och mår mycket bra.

Jag har fortsatt att ge henne Nutrolin® SPORT då vi är så pass aktiva året om. Det kommer jag fortsätta göra så länge som hon jobbar i söket och är en aktiv hund. Vi är mycket nöjda med produkten och har rekommenderat den till vänner som har fått problem med muskelskador på sina bästa vänner.”

229.00kr599.00kr
269.00kr699.00kr

2 tankar om “Cajsas muskelproblem blev bra med Nutrolin® SPORT

 1. Ingela Kjällbring says:

  Ska man ge tävlingshundar både sport och skin&Coat? När kan man börja ge valpar skin&coat?
  MVH Ingela Kjällbring

  • Nutrolin® says:

   Det räcker vanligtvis med att välja en Nutrolin®-produkt till hunden. Ibland kan det ändå finns behov av att kombinera Nutrolin Skin & Coat® med någon av de andra Nutrolin®-produkterna. Ifall exempelvis sporthunden både behöver en produkt som skyddar kroppen och en som håller trampdynorna slitstarka är valet Nutrolin Sport® och Nutrolin Skin & Coat®.

   Då du ger av både Nutrolin Skin & Coat® och av en annan Nutrolin®-produkt ska du ge av den ena på morgonen och av den andra på kvällen. Nutrolin Skin & Coat® innehåller nämligen endast vegetabiliska oljor medan alla våra andra produkter är fiskoljebaserade. För att hundens kropp ska kunna utnyttja de olika fettsyrorna som finns i vegetabiliska oljor och i fiskolja är det viktigt att hunden får av dessa vid olika tidpunkter på dagen.

   Till valpen rekommenderar vi Nutrolin Puppy® direkt efter avvänjning ända tills valpen är 6-12 månader gammal. Innan avvänjningen får valpen Puppy genom den dräktiga och sedan digivande tiken, då tiken får Puppy i sin kost.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.