Hästen med ledproblem får hjälp av kosttillskott på utvalda näringsämnen

Hästen med ledproblem får hjälp av kosttillskott på utvalda näringsämnen

Då hästen börjar halta eller kännas stel ligger problemet ofta i hästens leder. Besvär med lederna är vanligt hos hästar men det är möjligt att motverka ledbesvär med hjälp av kosttillskott i hästens foderstat. För att dämpa de inflammationer som uppstår i en skadad led rekommenderas tillskott av utvalda omega-3-fettsyror och ledskyddande näringsämnen.

Fiskoljans omega-3 och ledskyddande näringsämnen: effektiva tillsammans

För att skydda hästens leder är utvalda omega-3-fettsyror och ledskyddande näringsämnen det effektivaste valet. Omega-3-fettsyror och ledskyddande näringsämnen förstärker nämligen varandras effekt. De dämpar inflammationer och stödjer ledvävnadernas förnyelse.

Fiskoljans omega-3-fettsyror tar hand om hästens leder

De viktigaste omega-3-fettsyrorna för hästens leder är EPA och DHA samt ETA och DPA. Dessa fettsyror är inflammationsdämpande vilket är av stor betydelse eftersom ledbesvär så som artros orsakar inflammationer i lederna. Hästen känner av inflammationerna i lederna i form av smärta vilket gör hästen stel och ofta även halt. Inflammationerna gör dessutom att ledskadorna framskrider allt snabbare.

Omega-3 EPA är en fettsyra som det finns rikligt av i fiskolja. Fiskolja innehåller även rikligt av en annan omega-3-fettsyra, nämligen DHA som är nästan lika effektiv på att dämpa inflammationer som EPA. Fiskolja innehåller även små mängder av ETA- och DPA-fettsyror.

Även om fisk eller fiskolja inte hör till hästens naturliga föda gynnas hästen märkbart av fiskoljans omega-3-fettsyror. Fiskoljans omega-3-fettsyror dämpar inflammationer tio gånger bättre än omega-3-fettyrorna i vegetabiliska oljor, så som linfrö, ryps, hampfrö eller chiafrö.

Glukosamin, kondroitin och MSM samt E-vitamin för bästa skydd av hästens leder

Förutom fiskoljans omega-3-fettsyror behöver hästens leder även utvalda näringsämnen för lederna: glukosamin, kondroitin och MSM. Dessa näringsämnen vårdar ledvävnaderna och stöder vävnadernas förnyelse. Fiskoljan optimerar i sin tur denna process genom att dämpa inflammationer. Naturlig E-vitamin förstärker effekten genom att dämpa den oxidativa stress som inflammationerna orsakar.

Topptravaren Seabiscuit är en mångsidig häst

Varför är Nutrolin® HORSE Joint Duo så effektivt för hästens leder?

Nutrolin® HORSE Joint Duo innehåller både fiskoljans omega-3-fettsyror och ledskyddande näringsämnen (glukosamin, kondroitin och MSM) samt E-vitamin. Fiskoljan tillsammans med E-vitaminen är i oljeformat på flaska och de ledskyddande näringsämnena är som pulver på burk. Ett paket Joint Duo innehåller 900 ml olja och 600 ml pulver. Då du väljer Joint Duo till din häst behöver du inte ge andra kosttillskott för hästens ledhälsa.

Nutrolin® HORSE Joint Duo är det enda ledtillskottet på marknaden som innehåller tillräckligt höga halter av omega-3-fettyror för att kunna stödja effekten av glukosaminet och kondroitinet. Produktens råvaror är av läkemedelskvalitet, av exakt samma råvaror som ledtillskott för människor görs av. Därför ger Joint Duo så bra effekt på hästar som lider av ledproblem, så som hälta och styvhet.

Nutrolin® HORSE Joint Duo är 100 % naturlig. Även E-vitaminen vi använder är naturlig. Det finns både syntetisk och naturlig E-vitamin. Naturlig E-vitamin är 1,5 gånger effektivare än syntetisk. I Nutrolin®-produkterna använder vi naturlig E-vitamin som går under namnet d-alfa-tokoferol (termen vi använder på våra förpackningar) eller RRR-alfa-tokoferol. Syntetisk E-vitamin har formen dl-alfa-tokoferol och den går även under namnet all-rac-alfa-tokoferol.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.