Hästen Gunvald fick hjälp mot sina svåra hudproblem

Hästen Gunvald fick hjälp mot sina svåra hudproblem

Gunvald, eller Quidamor som vallacken heter officiellt är 12 år gammal. Han har lidit av konstanta hudproblem och sommaren 2016 rasade hans kondition på grund av att huden var så otroligt irriterad.

”Under åren som gått har vi provat allt på Gunvald utan synliga resultat. Veterinärer har även tagit prover och provbitar på huden, men utan att komma fram till något avgörande som skulle förklara vad som orsakar hudproblemen. Förra vintern läste jag av en händelse om hurdana resultat testgruppen för Nutrolin®-hästprodukterna hade fått av produkterna. Jag beslöt mig för att prova Nutrolin® HORSE Skin & Coat  till Gunvald. Efter sex månader med Skin & Coat mår Gunvald bättre än någonsin tidigare. Hästens päls glänser och allergisymptomen har inte synats till. Vi har inte varit tvungna att lämna emellan en endaste tävling på grund av hudproblem så som vi ofta tidigare fick göra.” berättar Gunvalds ägare Elena Merivirta.

Hästen Gunvald fick hjälp mot sina svåra hudproblem

Från hårlösa fläckar och sår till en välmående hud och päls

Som du kan se på bilderna ovan mår hästen Gunvalds hud och päls bra i dagsläge. På bilden nedan som är tagen av vallackens ägare Elena i mars 2017 var verkligheten en annan. Gunvalds hud var då i så dålig kondition att det inte gick att rida hästen. Förändringarna i huden och pälsen är betydliga under de ca sex månaderna som Gunvald fått Nutrolin® HORSE Skin & Coat.

Hästen Gunvalds utslag i huden

Kosttillskott som hjälper mot hästens hudproblem

Grunden till hästens hudproblem ligger ofta i en alltför torr hud. En torr hud är mjällig och kvaliteten på pälsen försämras. En torr hud är även utsatt för allergener och bakterieinflammationer som orsakar överkänslighetsreaktioner. Nutrolin® HORSE Skin & Coat är en vegetabilisk näringsolja som innehåller rikligt med essentiella fettsyror. Essentiella fettsyror, speciellt omega-6 linolsyra, stöder utvecklingen av hudens naturliga skyddsmekanismer, dvs. hudens barriärfunktion. En välfungerande barriärfunktion upprätthåller hudens fuktbalans och lindrar de hudproblem som orsakas av torr hud.

Nutrolin® HORSE Skin & Coat innehåller rikligt av omega-6 linolsyra. Näringsoljan innehåller även andra fettsyror som stöder linolsyrans effekt: alfa-linolensyra, gamma-linolensyra (GLA) och stearidonsyra (SDA). Skin & Coat innehåller dessutom naturlig E-vitamin. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.