Fyra fartfyllda whippetar: stenar i trampdynorna och fruktan för artros

Problem med stenar i trampdynorna

Att leva med fyra whippetar är allt annat än tråkigt. Noora Säe som är matte till dessa fyra studerar till djursjukskötare och är aktiv inom hundkapplöpning med sina hundar. Den äldsta av de fyra hundarna, Zelda, är en veteran på snart sju år. Leyda är fyra år gammal och flockens juniorer är Nanda 11 månader och Tayda 5 månader.

”Mitt gäng rör sig med fart och fläng så jag lägger extra mycket vikt på hundarnas kost. Mina hundar har redan i flera år fått av Nutrolin®-produkterna. Vi har hunnit samla på oss positiva erfarenheter av PUPPY & MOM, SKIN & COAT, SPORT och HIP & JOINT” berättar Noora.

Problem med stenar i trampdynorna

Problem med stenar i trampdynorna

För ca tre år sedan hade både Zelda och Leyda problem med stenar som gick in i trampdynorna. Stenarna satt så illa inne i trampdynorna att de måste avlägsnas kirurgiskt. Det är tyvärr rätt så vanligt att små stenar tränger sig in i trampdynorna på whippetar, greyhounds och andra vinthundar. ”Vi bor i stan så speciellt under vintern då gatorna sandas uppstår det problem. Jag funderade länge på hur jag skulle lösa problemet som verkar vara en vanlig åkomma hos vinthundar. Allt pekade på att det var de torra och spruckna trampdynorna som var orsaken bakom problemet. Jag började då ge av Nutrolin® SKIN & COAT-näringsoljan till mina hundar innan vintern närmade sig och så fortsatte jag kuren ända till våren. Jag kunde se en synlig förändring i trampdynornas kondition: trampdynorna blev mjuka och elastiska. Efter första vintern med SKIN & COAT har vi fortsatt på samma sätt varje år och hundarna har inte längre haft problem med stenar som tränger sig in i trampdynorna” berättar Noora nöjt.

”Även om whippetarna inte är långhåriga raser så syns effekten av Nutrolin® SKIN & COAT även på deras päls. Ingen av hundarna har hudproblem och allas päls är glansig. Zeldas svans som tidigare var delvis hårlös är nu igen täckt med päls” fortsätter Noora.

Problem med stenar i trampdynorna

Tävlingssäsongens rally-olja: Nutrolin® SPORT

Det är Nutrolin® SKIN & COAT som gett de mest synliga resultaten hos Nooras flock, men hundarna får även av Nutrolin® SPORT under tävlingssäsongen. SPORT-näringsoljan är ett extremt effektivt tillskott till sporthunden som utsätts för hård ansträngning eftersom produkten skyddar musklerna, senorna och lederna.

Tåskada med skada på ett ledband orsakade bekymmer

Noora stödjer sina valpars utveckling

Juniorerna Nanda och Tayda har inte än börjat få Nutrolin® SPORT utan de får av Nutrolin® PUPPY & MOM. ”Jag siktar på en tävlingskarriär med de båda två så de får därför PUPPY & MOM-oljan tills de är ca ett år gamla. Jag vill stödja deras utveckling med ett tryggt fettsyretillskott som är utvecklat specifikt för valpar” förklarar Noora.

Problem med stenar i trampdynorna gick om med hjälp av kosttillskott

En tåskada orsakade bekymmer

Då Leyda var ung stötte hon en av sina tår. Tån måste opereras eftersom ett ledband i tån hade skadats. Noora bestämde då att Leyda skulle få prova Nutrolin® HIP & JOINT. ”Ingreppet gick bra, men vi varnades för att tåleden kan drabbas av artros. Eftersom det var frågan om en ung hund som skulle börja sin tävlingskarriär var jag naturligtvis mycket orolig och jag ville säkerställa rehabiliteringen med hjälp av Joint Duo. Tån kollades igenom flera gånger under rehabiliteringen och samtidigt följde vi även upp möjliga tecken på artrosbildning. Varje kontroll visade på goda nyheter och efter rehabiliteringen kunde Leyda börja tävla igen” glädjer sig Noora.

Problem med stenar i trampdynorna
229.00kr599.00kr
199.00kr699.00kr
269.00kr699.00kr
499.00kr999.00kr

2 tankar om “Fyra fartfyllda whippetar: stenar i trampdynorna och fruktan för artros

 1. Peter Thordén says:

  Hej
  Jag har fått rekomedationen att ge hunden zinktabletter för trampdynorna förutom Skin&Coat.
  Har ni någon erfarenhet.

  • Nutrolin® says:

   Zink är bra för hundens hud, och därmed även för trampdynorna och det går bra att kombinera zink med Nutrolin Skin & Coat®-näringsoljan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.