Lider din hund av ledproblem som orsakar hälta och smärta?

Lider din hund av ledproblem som orsakar hälta och smärta?

Många hundar lider av medfödda ledproblem såsom dåliga höftleder eller tillväxtstörningar i armbågarna, vilket ofta leder till artros. Det är dessutom vanligt att hunden får artros då den blir äldre eller pga. av en skada. Problem med lederna såsom artros visar sig bland annat som smärta och styva rörelser eller hälta.

Vi på Nutrolin® möter dagligen hundar med artros eller andra ledproblem eftersom vår produkt Nutrolin® HIP & JOINT fungerar så bra vid stödvården av artros. Läs vidare om varför HIP & JOINT ger så bra effekt då hunden lider av problem med lederna, och bekanta dig samtidigt med några av alla de hundar som fått hjälp av HIP & JOINT mot sina ledbesvär.

Haltar din hund? Är din hund diagnostiserad med ledproblem?

Då hunden börjar halta eller visa andra symptom på smärta är första steget att låta en veterinär undersöka hunden. Det går inte att bota artros, men det går att minska den smärta som artros orsakar. Observera även att artros är ett tillstånd i lederna som hela tiden framskrider ifall hunden inte får vård. Med hjälp av rätt vård kan artrosbildningen saktas av eller till och med stoppas. Din veterinär hjälper dig att komma igång med vården av din hund.

Varför är Nutrolin® HIP & JOINT ett så effektivt tillskott till artroshunden?

Då hunden diagnostiseras med artros rekommenderar veterinären vanligtvis fiskoljans omega-3-fettsyror och näringsämnen för lederna som stödvård. Få tillskott för ledernas hälsa innehåller alla de näringsämnen som en hund med ledproblem behöver. Nutrolin® HIP & JOINT är en unik produkt som innehåller både fiskoljans omega-3-fettsyror och näringsämnen för lederna (glukosamin, kondroitin, MSM, krill och C-vitamin), samt naturlig E-vitamin. Varför? För att omega-3-fettsyror och ledskyddande näringsämnen förstärker varandras effekt. De dämpar inflammationer och stödjer ledvävnadernas förnyelse. Naturlig E-vitamin förstärker effekten genom att dämpa den oxidativa stress som inflammationerna orsakar. Du du ger av HIP & JOINT behöver du inte ge av andra ledtillskott till hunden.

Rottweilertiken Nanas kamp mot artos

Nana var runt åtta år gammal då vi träffade henne för första gången. Hon led av svår artros i båda armbågarna och måttlig artros i knä- och höftlederna. Nana hade fått svårt att ta sig upp ur bädden och hon var vresig mot familjens andra hundar. Då Nana togs med i den första testgruppen för Nutrolin® HIP & JOINT hade hon fått konstant smärtlindring och hennes ägare förberedde sig på att slutet var nära. Men Nanas tillstånd förbättrades snabbt och hon fortsatte få HIP & JOINT livet ut. Tack vare HIP & JOINT kunde Nana leva ett aktivt och fartfyllt seniorliv utan smärtlindring.

Hunden Hugo kan leva ett lekfullt liv trots att han har artros

Då den lilla, lekfulla hunden Hugo var bara några år gammal såg inte prognosen bra ut. Hugo fick åka in till veterinären eftersom han ofta blev trebent efter att han lekt med sina kompisar. Det visade sig att Hugo hade medfödda problem på höftlederna och detta hade orsakat artros redan i tidig ålder, vilket du kan se på röntgenbilden av Hugos höftleder. Hugo fick påbörja smärtstillande medicinering. Han började dessutom få kosttillskott för lederna: Nutrolin® HIP & JOINT. Redan efter en månad med HIP & JOINT gav produkten effekt. Hugos artrossmärta minskade så mycket att Hugo endast behövde smärtstillande medicin ibland, och inte varje dag så som tidigare.

Aktiva Tinos bogskada hålls symptomfri

Border collien Tino hör till de hundar som fått artros som följd av en skada. Då Tino var ca två år gammal började han tidvis halta på vänster framben. Bogleden undersöktes med röntgen och artroskopi och det visade sig att ett ledband hade utsatts för förslitning. Detta hade dessutom orsakat påbörjan till artros i bogleden. Förändringarna i leden var små, men Tinos veterinär rekommenderade att Tino skulle börja få av Nutrolin® HIP & JOINT för att artrosen inte skulle framskrida.

Tino har nu fått av Nutrolin® HIP & JOINT ända sedan han diagnostiserades och bogleden har varit i mycket bra skick. Tinos ägare Anna berättar ”Vi följer upp Tinos artros genom att röntga bogleden regelbundet hos vår ortoped. Röntgenbilderna har visat att det nästan inte alls uppstått någon ny artrosbildning i leden. HIP & JOINT stödjer vår aktiva vardag och är en bra del av Tinos vårdpaket som även innehåller bland annat regelbundna besök hos vår fysioterapeut. Det har inte funnits behov för smärtstillande medicinering och Tino kunde fortsätta träna aktivt och med höga målsättningar i både lydnad och i vattenräddning.”

Effekten av Nutrolin® HIP & JOINT baserar sig på forskning och kvalitet

Nutrolin® HIP & JOINT är testad och undersökt. Produkten var med i en pilotundersökning på Veterinärmedicinska fakulteten vid Helsingfors universitet. Forskarna testade effekten av HIP & JOINT på hundar med kronisk smärta orsakad av artros i höftlederna. Mätningarna som gjordes under en tre månader lång uppföljningsperiod visade att hundarnas artrossmärta minskade avsevärt då de fick av HIP & JOINT (Hielm-Björkman & Seppälä, 2013).

Nutrolin® HIP & JOINT tillverkas i Finland på en fabrik som övervakas av Fimea (Säkerhets- och utvecklingscentret för läkemedelsområdet). Produktens råvaror är av läkemedelskvalitet, av exakt samma råvaror som ledtillskott för människor görs av. Fiskoljan kommer från en fabrik som övervakas av Islands läkemedelsverk. Fiskoljan innehåller i minimum 280 mg/ml inflammationsdämpande omega-3-fettsyror: ETA, EPA, DPA och DHA. HIP & JOINTs dagsranson innehåller nästa hundra gånger mer omega-3-fettyror än en daglig dos grönläppad mussla. Vi rekommenderar produkten till hundar i alla åldrar som har artros eller andra ledproblem.

8 tankar om “Lider din hund av ledproblem som orsakar hälta och smärta?

 1. Simone says:

  Hej kan man kombinera hip & joint med oljan skin & coat? Har sedan några månader tillbaka anv just oljan för hud å päls,men fått veta att våran hund här ledproblem i ett bakben. Tacksam för svar/simone

  • Nutrolin® says:

   Det räcker vanligtvis med att välja en Nutrolin®-produkt till hunden. Ibland kan det ändå finns behov av att kombinera Nutrolin® SKIN & COAT med någon av de andra Nutrolin®-produkterna. Då hunden exempelvis lider av både artros eller av andra ledproblem och av hudproblem väljer du både HIP & JOINT och SKIN & COAT.

   Då du ger av både SKIN & COAT och av HIP & JOINT ska du ge av den ena på morgonen och av den andra på kvällen. SKIN & COAT innehåller nämligen endast vegetabiliska oljor medan oljan i HIP & JOINT är fiskoljebaserad. För att hundens kropp ska kunna utnyttja de olika fettsyrorna som finns i vegetabiliska oljor och i fiskolja är det viktigt att hunden får av dessa vid olika tidpunkter på dagen.

   Du kan även fundera på att ge några kurer om året av SKIN & COAT och av HIP & JOINT kontinuerligt.

  • Nutrolin® says:

   Doseringen av Nutrolin® HIP & JOINT är 1 tablett och 2,5 ml olja om dagen för hundar under 15 kg. För en hund på bara 2 kg kan du även välja att ge denna dos enbart varannan dag.

 2. Annette says:

  hej,
  jag har beställt nutrolin senior till min schäfer som jag tror har atros
  men nu läser jag på eran sida att man ska ha hip o joint
  behöver jag båda två för bättre effekt

  • Nutrolin® says:

   Vi rekommenderar Nutrolin® HIP & JOINT alltid då hunden har artros oberoende av hundens ålder. Ifall det ändå endast är frågan om att hunden blivit lite stelare med åldern, men inte har artros så är Nutrolin® SENIOR ett tillräckligt och effektivt stöd. SENIOR-näringsoljan stödjer den äldre hundens leder, hjärta och hjärna.

   Det finns inte behov av att kombinera SENIOR och HIP & JOINT eftersom SENIOR-oljan är väldigt lik oljan i HIP & JOINT. HIP & JOINT innehåller till skillnad från SENIOR förutom oljan även extra näringsämnen för lederna som tabletter.

 3. Lena Algård says:

  Hej,
  Har sedan ett par år använt Skin&Coat till min labrador (nu 7,5 år) och är väldigt nöjd. Men har nu fått veta att hon har lite artros i frambenen och undrar om jag kan byta till Hip&Joint och med den även få en bra effekt på päls och klor/trampdynor…

  • Nutrolin@ says:

   Oljan i Nutrolin® HIP & JOINT kan ge blank päls, men för övrigt påverkar den inte huden, pälsen, trampdynorna eller klorna. Huden behöver nämligen speciellt omega-6 linolsyra som finns i vegetabiliska oljor, som Nutrolin® SKIN & COAT innehåller. Oljan i HIP & JOINT är i sin tur fiskoljebaserad eftersom den är rik på de inflammationsdämpande omega-3-fettsyrorna EPA, ETA, DHA och DPA.

   Du kan vid behov tryggt ge av både Nutrolin® HIP & JOINT och Nutrolin® SKIN & COAT. Ge då av den ena på morgonen och av den andra på kvällen för att hunden ska få full effekt av båda produkterna. Du kan även fundera på att ge några kurer om året av SKIN & COAT och av HIP & JOINT kontinuerligt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.