Nutrolin® SKIN & COAT minskar hundens pälsfällning

Nutrolin Skin & Coat® minskar hundens hårfällning

Det hör till att hunden byter päls några gånger om året – vanligtvis vår och höst. Tikar fäller dessutom även vid löp samt efter valpning och digivning. Det är ändå inte normalt att hunden fäller året om. Då hundens hud och päls får den näring den behöver sker pälsfällningen snabbt och effektivt.

Hundens kost påverkar pälskvaliteten och pälsfällningen

Då hunden har dålig pälskvalitet och fäller mycket, och ofta, är det dags att se över hundens kost. Det finns ändå sällan behov att göra större förändringar i kosten. För att ge hunden en välmående päls räcker det med att tillsätta essentiella fettsyror i hundens mat.

Essentiella fettsyror ger hunden välmående päls

Essentiella fettsyror är fettsyror som hunden inte själv kan tillverka utan som hunden måste få via maten. De essentiella fettsyrorna som stärker hudens naturliga skyddslager och även pälsens välmående är omega-6 linolsyra och alfa-linolensyra (omega-3 SDA). Dessa fettsyror finns speciellt i vegetabiliska oljor. Olika vegetabiliska oljor innehåller olika mycket av dessa fettsyror. Därför är det bäst att välja en näringsolja som specifikt är framtagen för vård av hundens hud och päls. En sådan näringsolja ger nämligen synliga resultat på hundens päls.

Välj en trygg näringsolja rik på essentiella fettsyror för att ta hand om hundens päls

För att få effekt på hundens päls och hud lönar det sig att välja en näringsolja som verkligen svarar på de behov som pälsen och huden har. Näringsoljan ska vara rik på essentiella fettsyror och därmed innehålla speciellt omega-6 linolsyra och alfa-linolensyra (omega-3 SDA) från vegetabiliska oljor.

  • Nutrolin® SKIN & COAT är en patenterad näringsolja som är rik på både linolsyra och alfa-linolensyra. SKIN & COAT t är dessutom kompletterad med naturliga tokoferoler (alfa-tokoferol, dvs. E-vitamin och beta-, gamma- och delta-tokoferoler) för bästa effekt. Skin & Coat är 100 % naturlig, trygg och effektiv.
  • Nutrolin® SKIN & COAT ger hjälp vid pälsfällning och dessutom gör näringsoljan den nya pälsen glansig och färgen djup. Produkten passar alla hundar oberoende hundens ålder och hurdan päls hunden har. SKIN & COAT ges tillsammans med hundens mat och hundarna brukar verkligen gilla smaken av oljan.

FAKTA: Lax- och andra fiskoljor innehåller väldigt lite linolsyra som behövs för hudens välmående. Därför ger fiskolja ytterst lite effekt, om alls någon effekt, på hundens hud- och pälsproblem. Välj alltså en näringsolja som inte innehåller lax- eller fiskolja då du vill se synliga resultat på hundens hud och päls. Nutrolin® SKIN & COAT  innehåller inte fiskolja.

Användarerfarenhet: Tindras päls blev tät och glansig

Jennifer på kennel Sunbury’s har under en längre period testat Nutrolin® SKIN & COAT-näringsoljan till sin australienska vallhund Tindra. Hon berättar ”Till skillnad från många andra oljor jag har provat har SKIN & COAT verkligen gett ett resultat jag önskar. Tindras päls har blivit tätare och glansigare. Under fällperioden så har pälsen återhämtat sig markant snabbare än innan hon åt denna olja. Tindra har även haft spruckna trampdynor. Efter en månad med SKIN & COAT började jag se skillnad och nu är trampdynorna släta och fina.”

4 tankar om “Nutrolin® SKIN & COAT minskar hundens pälsfällning

  1. Malin Pihlajasalo says:

    Har använt Nutrolin skin & coat i flera år till mina Labradorer.Fantastiska i päls,tassar o klor.Fukteksem är ett minne blott.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.