Nutrolin® HORSE Skin & Coat ger hjälp mot sommareksem

Nutrolin HORSE Skin & Coat ger hjälp mot sommareksem

Lider din häst av sommareksem? Många hästar, speciellt islandshästar och ponnyer lider av eksem och klåda under sommarhalvåret. De vanligaste orsakerna bakom sommareksem är överkänslighet för sol eller insekter. Symptomen är normalt (svår) klåda, pälsavfall och sår speciellt i man och svans. Symptomen börjar ofta redan under våren och förekommer ända till hösten.

En häst som lider av sommareksem måste ofta ha på sig insekttäcke under sommarhalvåret, men hästen mår dessutom bra av att få ett tillskott av essentiella fettsyror i sin kost. Essentiella fettsyror förstärker nämligen hästens hud från insidan och skyddar huden mot de påfrestningar som sommaren orsakar.

Essentiella fettsyror hjälper mot sommareksem

Då en häst lider av sommareksem är det viktigt att hästens hud är i så bra skick som möjligt. Då huden mår bra har huden ett bättre skydd mot yttre störningar, så som mot sol och insekter som hästen med sommareksem är känslig mot.

Essentiella fettsyror, speciellt omega-6 linolsyra, behövs för att upprätthålla hudens naturliga skyddslager, dvs. hudens barriärfunktion. En barriärfunktion som fungerar dåligt orsakar torr hud och utsätter hästen för hudproblem samt gör symptomen av sommareksem värre. En välfungerande barriärfunktion hjälper i sin tur huden att hållas i skick även då sol och insekter som orsakar sommareksem är framme och irriterar hästen.

Nutrolin® HORSE Skin & Coat är en unik, patenterad näringsolja för hästar. Den innehåller rikligt med linolsyra som är en essentiell omega-6-fettsyra för hudens och pälsens välmående. Skin & Coat innehåller dessutom fettsyror som stödjer linolsyrans effekt: alfa-linolensyra, gamma-linolensyra (GLA) och stearidonsyra (SDA). Näringsoljan innehåller även naturlig E-vitamin.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.