Zulis artros satte inte stopp för ett aktivt liv

Hunden Zulis artros satte inte stopp för ett aktivt liv

Då veterinären avläste röntgenbilderna och konstaterade att unga Zuli har artros i knäna brast matte Janina Wallgren nästan ut i gråt. Janina hade tillbringat tusentals timmar på träningsplanen med Zuli som var ivrig, lovande och bara två år gammal. Zuli vad allt som Janina hade drömt om då hon några år tidigare letade efter en brukshund. ”Jag hade bekantat mig med en alldeles underbar vit herdehund på en agilitytävling. Då hundens ägare berättade att hon planerade en valpkull på tiken i fråga var jag säker på att jag vill ha en valp för agility och lydnad från kullen. Jag hade undersökt alla hälsouppgifter och övervägt mitt beslut länge.” berättar Janina.

Då valpen flyttade hem började Janina genast bygga upp en stark relationen till den. Zuli var en läraktig valp och tillsammans njöt de av att träna. Som två-åring var Zuli redan lydnadschampion, den första i sin ras i Finland. Samtidigt tränade de även agility vilket Zuli verkligen njöt av. Efter en agilitytävling lade Janina märke till en avvikelse i Zulis rörelsemönster och bokade genast in en tid hos veterinären. Zuli hade alltid regelbundet fått muskelvård så Janinas instinkt sade att nu behövs det noggrannare undersökningar. Artrosdiagnosen var ändå verkligen oväntad.

Zuli i Nutrolin® HIP & JOINT testgruppen

Zuli fick smärtstillande medicinering och fick sluta med agilityn. Det var som skrivet i stjärnorna då Janina samtidigt fick höra om att Nutrolin® söker artroshundar för att testa ett nytt ledtillskott. Nutrolin®-produktserien var bekant för Janina sedan tidigare så hon blev glad då Zuli valdes med i testgruppen. Artros hos hundar är så vanligt att bara en liten del av alla som ansökte om en plats kunde tas med i testgruppen.

Under testperioden blev Zulis rörelsemönster bättre och Janina kunde till och med gradvis minska mängden smärtmedicin. Situationen såg verkligen lovande ut och då Nutrolin® Joint Duo (som idag går under namnet Nutrolin® HIP & JOINT) kom ut på marknaden ville Janina absolut fortsätta med produkten. ”Zulis tillstånd hölls alldeles stabilt under sex år med enbart HIP & JOINT, utan smärtmedicin. Vi var båda så lyckliga då vi kunde återgå till våra hobbyn och tävla i bland annat rally-lydnad och lydnad ända tills Zuli var drygt 9 år gammal.” berättar Janina.

Efter att Zuli kommit upp i senior-ålder har hon fått en del smärta på grund av artrosen. Efter sju år utan smärtmedicin får Zuli idag medicin vid sidan om Nutrolin® HIP & JOINT. På grund av medicineringen tävlar inte Zuli längre men hon får träna på artrosens villkor. Rally-lydnad har exempelvis passat Zuli riktigt bra. På videon ovan är Zuli 11 år gammal – pigg och energisk. Promenaderna är kortare än tidigare, men lätt träning är viktigt för Zulis mentala hälsa.

”Jag är så lycklig över att vi då för länge sedan fick komma med i Nutrolin®-testgruppen! Zuli fick ett så aktivt och lyckligt liv som hon förtjänade. Med denna långa erfarenhet rekommenderar jag Nutrolin® HIP & JOINT till alla hundar som har artros – så fort som möjligt efter att sjukdomen kommer fram.” avslutar Janina.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.