Eak fick sammetssvart päls och slitstarka trampdynor

Hunden Eak fick sammetssvart päls och slitstarka trampdynor
Greyhounds har ju inte tjock päls och man ser huden på vissa ställen på de flesta. Om inte annat så nöts pälsen lätt bort. Våran Eak som är en stolt Gävle-kille på 4,5 år kom till mig vid 3 års ålder. Han visste inte riktigt vad man skulle göra på banan så han fick bli en soffpotatis hos mig istället. En mycket fin och välskött sådan därifrån han kom. Han var så fint uppfostrad, pigg och glad. Det fanns liksom inget negativt i honom. Passade mig till 100 %.
 

Tunn päls, mjäll och känsliga trampdynor

Att bli soffpotatis har sina nackdelar. Eak fick tunnare päls och huden tittade fram på flera ställen. Pälsen försvann dessutom på ställena som han låg på och han mjällade ganska mycket. Det såg ut som om han hade fått mjöl pudrat över sig efter någon klappat honom.
 
Då Eak hade bott hos mig några veckor tog jag hem en till greyhound. Det gick inge vidare då den nya inte gillade storstadsdjungeln. Han var stressad och mådde inge vidare av att bo som vi gjorde. Jag såg på Eak att också han ogillade situationen och den andra hundens beteende började smitta av sig på Eak. De var vänner, men på avstånd. De bråkade inte utan de höll sig bara ifrån varandra.
 
Eak började gå ner sig och bli för smal. Till slut vågade jag inte chansa längre så jag lät den nya flytta. Allt för min bästa Eak! Så gick det bara en vecka och Eak var sitt gamla vanliga jag igen. Men alldeles för smal med tråkig päls och massor med mjäll.
 
Eak var även superkänslig i trampdynorna när han kom till mig. Trampdynorna var inte torra, men känsliga. Han fick hela tiden tänka på vad han gick på. Var det smågrus så började han halta ganska fort och på grov asfalt, där gick han slalom. Han letade verkligen efter bästa stället att gå på.

Tipset om Nutrolin® SKIN & COAT blev Eaks räddning

Pälsen, den dassigt svarta pälsen – såg grå och matt ut. Och huden, allt mjäll… Och trampdynorna. Vad göra funderade jag. Jag pratade med min lillesyrra, hon som verkligen kan hundar. Jag bollade idéer med henne om vad jag kunde göra för att allt skulle bli så bra som möjligt. Och givetvis var det hon som tipsade mig om Nutrolin® SKIN & COAT.
 
Jag tyckte till en början att produkten var ganska dyr, men jag beställde hem en flaska efter ett tag, för ville ju ha ordning på Eaks päls och hud. Få honom att må bra igen. Jag tyckte inte att näringsoljan hjälpte till en början, men efter ca 3 veckor hände något. Först såg jag kvalitén på hans päls. Den började verkligen glänsa! Han fick svart päls igen. Sen avtog mjällandet. Så härligt!
 
Efter ytterligare någon vecka med SKIN & COAT såg han inte skallig ut på sina glesare ställen. Den här produkten gjorde verkligen jobbet! Vi fortsatte med oljan och till slut tog första stora flaskan slut, då kände jag att den är värd varenda krona. Så en ny flaska beställdes.
 
Eak blev bara finare och finare. Hans svarta päls ser nu sammetslen ut och det är minimalt med mjäll jämfört med tidigare. För någon dag sedan när vi var ute och gick på ett helt nytt ställe så slog det mig – tassarna, trampdynorna. Han haltade inte! Underlaget vi gick på just då var ganska styggt, men han gick på precis som vanligt. Det är ju bara att inse, jag tror att SKIN & COAT har hjälpt till där också.
 
Idag är jag världens lyckligaste greyhound-ägare. Eak har en päls som svart sammet, det verkligen glänser om den. Inte så mycket mjäll och trampdynorna är mycket bättre! Jag kommer fortsätta ge honom SKIN & COAT utan tvekan. Idag tycker jag inte den är så dyr och om inte annat så är den värd varenda krona.
 
Lite stolt blir man ju när vi är ute mitt i centrala Gävle och folk stannar och tittar, vissa vill klappa och många säger att han är en fin och ståtlig vinthund. Eak med sin sammetssvarta päls och inget mjäll. Tack vare SKIN & COAT!
 
Följ gärna Eak i hans vardag på instagram @sir.eak!
 

Texten är skriven av Eaks matte Anki Åhrman.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.