Sommartider på stallet Skånsta Ryttare

Sommartider på stallet Skånsta Ryttare

Sommaren har kommit till Skånsta. Lektionsterminen har avslutats med sedvanliga tårtkalas och avtackningar av ridlärarna. Istället har lägerverksamheten dragit igång med dagläger för barn och ungdomar, samt kurser i hoppning och dressyr. På dagarna är det full rulle i stallet, en grupp är på väg till ridhuset medan en annan ska på uteritt och däremellan är det teori, fika, mat och lekar – häromdagen var det fullt vattenkrig under stoj och stim.

Hästarna, framförallt valackerna, var otåliga att få komma ut till gräshagarna och hittade på allehanda hyss för att se till att de hamnade utanför det stängsel de var tänkta att hålla sig inom. Så det var bara att falla till föga och öppna grindarna och det var lyckliga hästar som dundrade ut i det gröna. 

Stallet städat och tid att njuta av sommaren

Varje höst och vår brukar vi ha en städdag då medlemmarna hjälper till att röja, städa och fixa på anläggningen. Häromveckan var det ett glatt gäng som såg till att stallet blev grundligt städat. Det dammades, skurades, tvättades fönster, diskades krubbor och hinkar så nu har hästarna det fräscht och snyggt.

Vi har under flera veckor njutit av ett synnerligen vackert väder och för Guns del har det blivit mestadels uteritter till hennes stora glädje. Efter återbesök med ultraljud av hennes ben fick vi klartecken att köra på som vanligt, så det har blivit både hopp- och dressyrlektioner varvade med klätterövningar ute i skog och mark.

Jennifer har tagit studenten och självklart skulle Gun vara med på studentfotot, så fotograf anlitades, plats för fotograferingen valdes och det blev schamponering och bad med allehanda glittersprayer m.m. tills den fyrbenta av de båda modellerna ansågs klar. Som vanligt ställde Gun tålmodigt upp på påhittet och stod blickstilla, vände på huvudet och tittade än hit, än dit när fotografen så anvisade.

Stallet ger ro i corona-tider

Under dessa för många människor så tuffa tider som orsakats av coronaepidemin, är stallet en verklig frizon för här går tillvaron sin gilla gång även om vi naturligtvis följer riktlinjerna som folkhälsomyndigheten satt upp. Men det där med desinficering, hålla avstånd m.m. sitter lite i ryggmärgen på oss efter det vi var med om förra året, så det känns inte så konstigt.

Om en dryg vecka hägrar sommarbete för hästarna men några stannar av olika skäl hemma, däribland Gun. Hon får sällskap av Torden och Albin som kommer få vila och äta gröt med Nutrolin®-olja och kanske hänga med på en och annan tur ut om väder och dagsform tillåter.

Trevlig sommar önskar Katja och Gun på Skånsta Ryttare!Studentfotot på Jennifer och Gun är taget av Nerissa Björk.

Sommartider på stallet Skånsta Ryttare

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.