Nya vindar för hästen Gun och hennes familj

Nya vindar för hästen Gun och hennes familj

Hösten börjar göra sitt intåg med lite kyligare morgnar, även om vi fortfarande får njuta av riktigt vackra dagar. Gun tycker det är skönt att slippa de envist bitande bromsarna och därmed insektstäcket hon behövt ha på sig hela sommaren.

På ridskolan är verksamheten i full gång och stallet har fått två nya hästar, ”spanjorerna” Banjo och Tore (som förstås har tjusigare och längre namn egentligen), det är två trevliga prickar som vi hoppas ska trivas bra hos oss. De står ännu i karantän och ska vänja sig vid sitt nya hemland och kommer slussas in i verksamheten så smått. Torden och Albin mår bra och kör på för fullt med lektionsverksamheten, och tillsammans med de andra ridskolehästarna njuter de av att än så länge få gå i den stora sommarhagen på dagarna.

Gun flyttar till stallet hon vuxit upp på

För Gun med entourage innebär den här hösten en markant förändring då hon flyttat från Skånsta. Som jag skrev i förra blogginlägget fick Gun åka på sommarkollo till gården där hon vuxit upp och där hon fött sina föl. Under dessa sommarveckor konstaterade vi att Gun helt klart var glad över att vara tillbaka, hon ger ett intryck av förnöjsamhet med tillvaron på gården. När sedan förslaget kom att låta henne bo kvar, var det inte något svårt beslut att fatta.

För någon som likt mig har en ”skånstaryttare-stämpel” i pannan var det självklart en udda känsla att flytta från Skånsta. Dock hoppar jag in och rider med mitt kära onsdagsgäng då och då, så helt släpper vi inte taget. Dessutom är våra stallkompisar på gården medlemmar i Skånsta Ryttare och rider för klubben, så man kan i och för sig nästan säga att vi numera huserar på en filial till Skånsta.

Så Gun bor numera som det anstår en dam av hennes rang, i ett stall med fullskötsel och där allt på den trivsamma gården kretsar kring att hästarna ska ha det bra. Gun och hennes hagkamrat Wera huserar i ett av stallen tillsammans med två unga ston samt två gamla tävlingshästar som njuter av sin pensionstillvaro. I stallet bredvid finns, förutom ett antal hopphästar, även Guns två avkommor, Emil och Danne som vi nu kommer att få följa på nära håll.

Valpen Zara intar stallet

Vi kommer förstås fortsätta träna Gun uppsuttet och från marken som tidigare men det här nya arrangemanget gör att vi nu frigjort lite tid, vilket behövs. Familjen har i sommar nämligen utökats med en valp, en glad och sprallig dobermannflicka som lystrar till namnet Zara. Naturligtvis blev Zara genast introducerad till Gun och hon älskar att vara med i stallet där hon med stor energi bland annat pussar på alla stallets invånare, två- som fyrbenta, välter höpåsar och bär iväg på allt som inte är fastspikat.

Gun är snäll och tar den lilla huliganens härjningar med jämnmod, men hon tycker helt klart att vi nu snarare än sedan bör lära Zara lite hästvett – som till exempel att en häst som har öronen bakåt och viftar med svansen INTE är glad. Vi lovar att jobba på det.

Medan vi under hösten försöker uppfostra Zara och vänja oss vid nya rutiner fortsätter Gun, Torden och Albin som vanligt med sin Nutrolin® HORSE Sport – och Zara, ja självklart får hon Nutrolin® PUPPY & MOM.

Hälsningar från Katja och Gun för Skånsta Ryttare

1,229.00kr
199.00kr699.00kr

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.