En eller flera Nutrolin®-produkter till hunden?

Sötvarning: chihuahuas som små scouter

Vi får ofta frågan om det går att ge flera Nutrolin®-produkter till hunden samtidigt. Svaret beror på vilka produkter det gäller. Här får du lära dig mer om att kombinera flera Nutrolin®-produkter utifrån hundens behov.

Vi får ofta frågan om det går att ge flera Nutrolin®-produkter till hunden samtidigt. Svaret beror på vilka produkter det gäller. Här får du lära dig mer om att kombinera flera Nutrolin®-produkter utifrån hundens behov.

Nutrolin® SKIN & COAT

Nutrolin® SKIN & COAT kan utmärkt kombineras med alla våra andra produkter till hunden. SKIN & COAT är den enda produkten i Nutrolin®-serien som ger effekt på hundens hud, päls, klor och trampdynor.

Läs mer & köp
Skräddarsydda näringsoljor till hunden

Kombinera flera Nutrolin®-produkter

Då du ger av både Nutrolin® SKIN & COAT och av en annan Nutrolin®-produkt till hunden ska du ge av den ena på morgonen och av den andra på kvällen. SKIN & COAT innehåller nämligen endast vegetabiliska oljor medan alla våra andra produkter är fiskoljebaserade. För att hundens kropp ska kunna utnyttja de olika fettsyrorna som finns i vegetabiliska oljor och i fiskolja är det viktigt att hunden får av dessa vid olika tidpunkter på dagen.

PUPPY & MOM + SKIN & COAT

Har du en valp som inte än fyllt ett år? Har valpen även hud-eller pälsproblem så som exempelvis irriterad hud? Då rekommenderar vi både Nutrolin® PUPPY & MOM och SKIN & COAT.

Valpens val är alltid PUPPY & MOM eftersom näringsoljan stödjer valpens utveckling. En valp med hud- eller pälsproblem behöver ändå även en produkt som ger välmående hud och päls. Detta är något som SKIN & COAT gör.

SENIOR + SKIN & COAT

Har du en äldre hund, över ca 8 år gammal? Har hunden även hud-eller pälsproblem så som exempelvis risig päls? Då rekommenderar vi både Nutrolin® SENIOR och SKIN & COAT.

Den äldre hundens val är alltid SENIOR eftersom näringsoljan stödjer den äldre hundens leder, hjärna och hjärta. En seniorhund med hud- eller pälsproblem behöver ändå även en produkt som ger välmående hud och päls. Detta är något som SKIN & COAT gör.

HIP & JOINT + SKIN & COAT

Har du en hund med problem med lederna så som artros? Har hunden även hud-eller pälsproblem så som exempelvis mjäll? Då rekommenderar vi både Nutrolin® HIP & JOINT och SKIN & COAT.

Artroshundens val är alltid HIP & JOINT eftersom produkten gör lederna mer rörliga. En artroshund med hud- eller pälsproblem behöver ändå även en produkt som ger välmående hud och päls. Detta är något som SKIN & COAT gör.

SPORT + SKIN & COAT

Har du en sport-, jakt- eller arbetshund? Har hunden även hud-eller pälsproblem så som exempelvis spruckna trampdynor? Då rekommenderar vi både Nutrolin® SPORT och SKIN & COAT.

Den aktiva hundens val är alltid SPORT eftersom näringsoljan skyddar lederna, musklerna och senorna. En sporthund med hud- eller pälsproblem behöver ändå även en produkt som ger välmående hud och päls. Detta är något som SKIN & COAT gör.

Den äldre hundens kropp kan stödas med rätt kosttillskott

Andra kombinationer?

Det är enbart Nutrolin® SKIN & COAT som kan behöva kombineras med någon av de andra Nutrolin®-produkterna. Ifall du exempelvis har en seniorhund med artos väljer du HIP & JOINT framom SENIOR.

8 tankar om “En eller flera Nutrolin®-produkter till hunden?

 1. Anna says:

  Olle har fått skin&coat i några år.
  Men förra året fick han problem med ryggen o gick på behandling blev bra men nu fick han ont igen.Han är 4 år och DV schnauzer, rekommenderar ni något annat?
  Ett klagomål dock, tycker dock flaskan är lite dum att hälla ur när man skall ha liten dos.

 2. Mia says:

  Vi ger hip and joint då vår lilla hund 10 år har lite artos. Men började även ge senior, ”farligt”? Onödigt? Eller varför ska dessa inte kombineras? Läste tyvärr inte de här först. ☹️

  • Nutrolin® Sverige says:

   Hej Mia! Det är inte farligt eller skadligt att ge av både Nutrolin® HIP & JOINT och av Nutrolin® SENIOR, men eftersom oljan i HIP & JOINT-paketet och SENIOR-oljan är rätt så lika varandra räcker det med att välja endera. Ifall du har en seniorhund med artos kan du därför välja HIP & JOINT framom SENIOR.

 3. Ulla Norman says:

  Vi ger vår gamla hund med artros-liknande besvär Hip&Joint, som fungerar utmärkt – kan vi ge henne Gut&Flora också? Hon har emellanåt problem med magen och vi skulle vilja ge henne detta som stöd under de perioderna. Eller blir det ”överdos” av något? (vill inte försämra effekten av H&J).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.