Hästarna på Skånsta Ryttare har återvänt från sitt sommarlov

Hästarna på Skånsta Ryttare har återvänt från sitt sommarlov

Sommarlovet är slut och ridskolehästarna är tillbaka igen efter välförtjänt semester. De har haft det bra och förutom några tappade skor och insektsbett var det välmående hästar som återkom från betet. Efter sommarbetet följde två veckor med uthyrnings- och lägerverksamhet så hästarna är väl förberedda nu när terminen startar igen denna vecka.

Torden och Albin fick ju vara kvar på hemmaplan på så kallad hemester, vilket för deras del innebar bete i gigantisk gräshage och vila inomhus på dagarna för att svalka sig och komma undan insekterna. Förutom spa och pyssel har de dessutom fått gröt och Nutrolin®-olja varje dag, så jag törs nog påstå att de båda herrarna haft en ganska trivsam sommar.

Ändrade sommarplaner för hästen Gun

För Gun blev sommaren lite annorlunda än planerat. Istället för att stanna kvar på Skånsta tillsammans med Torden och Albin, lastade vi henne och stallkompisen Wera för att åka till gården där hon är uppvuxen. Där har Gun tillsammans med Wera fått spendera sommardagarna med att varva lata dagar i stor hage med lite lätt motion och ompyssel.

Nu ser vi fram emot höstterminens alla aktiviteter, kanske är ett par nya hästar på ingång till ridskolan och förhoppningsvis kommer coronapandemin släppa taget och låta oss alla återgå till en tillvaro där vi slipper vara rädda för smitta.

För Guns del innebär hösten en ganska stor förändring, men det berättar jag om i nästa blogginlägg. Fram till dess njuter vi av sensommarens varma och vackra dagar. Bifogar bilder från hästarnas sommartillvaro.

Hälsningar från Katja och Gun på Skånsta Ryttare

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.