Hästen Gun njuter av vårvintern

Hästen Gun njuter av vårvintern

Här kommer en hälsning från Gun med entourage. I förra blogginlägget skrev jag att vi önskade oss lite mer snö och vi blev bönhörda för det kom snö, massor av snö, och kallt blev det. Gun älskar snö och på morgnarna har hon infört rutinen att ge ifrån sig ett ”iiii” och sedan rusa ut i hagen under glada bocksprång, medan hennes kära hagkamrat Wera lugnt följer efter. 

Gun bestämmer takten

Eftersom Gun på grund av sitt tillstånd numera får göra mest som hon vill, bara hon mår bra, så låter vi henne bestämma vad som ska göras. Ibland blir det bara grooming i spa-spiltan vilket hon tycker mycket om, och ofta finner vi oss sitta hos henne i boxen för att bara vara med henne. Vissa dagar får hon röra på sig i ridhuset, ibland på lina och ibland lös, dock måste hon alltid först kasta sig ner och rulla sig omsorgsfullt. Den vanan vill hon inte släppa på, vi får väl vara glada att hon aldrig gjort det med vare sig sadel eller pilot på.

Något vi infört efter att Gun blev sjuk är söndagspromenaderna då hela hennes familj är med, inklusive husse och valpen Zara. Zara är numera en niomånaders huligan som förvisso går på utbildning för att lära sig hyfs och vett, men har väldigt kort minne. Det är tur att Gun är snäll och tålmodig för Zara älskar att hoppa upp på henne för att pussa på henne och ibland snurrar Zara kring benen på henne och det är inte alltid någon av oss hinner med i svängarna för att hejda framfarten. 

Gun är pigg och glad

Just nu mår som sagt Gun bra, hon verkar tillfreds med sin tillvaro. Förutom att vi inte rider längre, annat än skrittar ut, har vi inte ändrat på hennes rutiner. Hon äter massor med mat och får som vanligt sin gröt och Nutrolin® HORSE Sport varje dag, liksom även hennes hagkramrat Wera och naturligtvis gamle Torden på Skånsta. Självklart får Zara, liksom Hagabergs övriga hundar, också Nutrolin®-olja (PUPPY & MOM och SKIN & COAT).

Vi gör vårt bästa för att ta tillvara på tiden och är glada för att Gun just nu är pigg och glad. Bifogar bilder från ett vintrigt Hagaberg där husse förevigade oss med kameran på en av söndagspromenaderna. Nu ser vi fram emot våren med tillförsikt. 

Hälsningar från Katja och Gun på Hagaberg för Skånsta Ryttare

Hästen Gun njuter av vårvintern

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.