Hästen Gun stortrivs på sitt nygamla stall

Hästen Gun stortrivs på sitt nygamla stall

Nu har de första frostnätterna gjort sitt intåg efter den här osedvanligt varma och vackra hösten. På Skånsta fortgår verksamheten som vanligt – om än med iakttagande av de särskilda instruktioner som gäller i dessa pandemitider. Det innebär bl.a. att mitt kära onsdagsgäng fått göra uppehåll med den traditionella fikastunden efter morgonens ridpass, men huvudsaken är ju att ridningen kan fortgå som vanligt.

Nytändning i träningen med en stark Gun

För Gun med entourage har dessa höstveckor flugit iväg, vi har skaffat oss nya rutiner och fått en nytändning i träningen. Vi har fått njuta av att kunna rida utomhus och det är först nyligen som alla hinder plockats in i ridhuset igen från utebanan. Att med en häst som har hoppning i generna stå i ett stall där verksamheten främst kretsar kring hopphästar och hoppning, gör att vi ofta använder oss av bommar och hinder både under ridpassen och den avsuttna träningen. En extra krydda är att vi ibland får sällskap av någon av hennes söner, Emil och Danne. Den yngste, Emil, är en kopia av sin mor.

Gun har blivit ännu lite starkare i sin kropp och till bådas vår förvåning/förvirring har Jennifer och jag upptäckt att det ju ställer nya krav på oss som ryttare. Så nu får vi jobba på så att vi hänger med i Guns tempo! Som tur är finns ju vår gemensamma instruktör Annelie lättillgänglig så att vi får hjälp med det. En annan sak som vi ser hos Gun är att hon verkar ha landat mentalt, nu är hon den coola häst igen som hon var innan EHV. Framförallt syns det vid uteritterna då hon nu ibland kan kliva fram och gå i täten. Dessutom har jag tömkört henne ensam i skogen utan att hon skyggat det minsta. Att de här iakttagelserna inte bara är inbillning förstod jag när en brett leende sjukgymnast Cajsa Ericsson (sjukgymnasten som följt och gjort en avhandling om Gun och EHV-hästarna på Skånsta) häromveckan vid en besiktning konstaterade att Gun mår prima och numera kan kallas ”Sporty Gun”.

I övrigt så flyter Guns tillvaro på med att tillsammans med bästa kompisen Wera ströva runt i den gigantiska hage som de har förmånen att vistas i på dagarna.

Valpen Zara styr och ställer i stallet

Valpen Zara har hunnit bli 6 månader gammal och stallet är fortfarande hennes favoritplats på jorden. Även om vi går valpkurs och börjat få någotsånär hyfs på henne, så är alla lärdomar som bortblåsta så fort vi kommer in genom grindarna till stallet. Där kastar sig Zara i vild glädje över alla hon möter. Efter att ha blivit knockad tre gånger av en vilt och hårdhänt pussande valp, är Gun ganska trött på henne.

I stallet ser det ut som om en tromb dragit förbi när Zara i ett huj hunnit välta höpåsar eller dra iväg med någon icke fastskruvad inventarie. Guns ena vita bakbensskydd är omsorgsfullt gömd någonstans på gården och lär aldrig hittas igen, men det gör å andra sidan inget för det andra bakbensskyddet är tuggat till oigenkännlighet.

Nu önskar vi alla en fin december och tills vi hörs igen fortsätter Gun och Torden med sin dunderolja i form av Nutrolin® HORSE Sport – och lilla Zara, hon får förstås Nutrolin® PUPPY & MOM.

Hälsningar från Katja och Gun för Skånsta Ryttare

1,229.00kr
199.00kr699.00kr

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.