Artroshunden Nana fick många aktiva tilläggsår

Nanas kamp mot artos

Rottweilertiken Nana led av svår artros i båda armbågarna. Med hjälp av kontinuerlig smärtlindring klarade hon sig någorlunda, men hon blev sämre för var dag som gick. Nana hade tappat sin livsglädje och hon drog sig undan familjens andra hundar. Nana låg närmast och sov. I detta skede var Nana åtta år gammal och hon hade fått prova på många olika kosttillskott för ledernas hälsa, men utan synliga resultat. Nanas ägare Miia Lönnqvist hade förberett sig på det värsta. Hundens veterinär gav inte heller mycket hopp då Nana röntgades på nytt.

Ett sista försök att få hjälp mot hunden Nanas artros

En dag fick Miia höra att hennes kompis hund hade kommit med i en testgrupp för ett alldeles nytt kosttillskott för hundar med artros. Miia ringde genast upp oss på Nutrolin®-kontoret då det var via oss testgruppen skapats. Testgruppen var då redan full. Miia lirkade och vädjade, och så arrangerades det en extra inofficiell plats till Nana i testgruppen. Ingen trodde att en hund med så svår artros längre skulle få någon hjälp. Produkten som testades var produkten som senare blev känd under namnet Nutrolin® HIP & JOINT.

Rottweilertiken Nanas artrossmärta gav med sig

Efter några veckor ringde telefonen hos oss på Nutrolin®-kontoret. Genom skratt och gråt fick Miia fram att ett mirakel har skett: Nana känns som en ung hund igen. Nana hade till och med hoppat in i bilen självmant. Glädjen var tillbaka i Nanas liv och hon ville igen med på promenaderna med familjens andra hundar. Hos oss på Nutrolin®-kontoret var vi lika glada som Miia och Nana, och vi lovade att Nana skulle få av testprodukten ända tills Nutrolin® HIP & JOINT skulle komma ut på marknaden.

Nana fick många aktiva tilläggsår tack vare Nutrolin® HIP & JOINT. Nanas smärtstillande medicinering trappades försiktigt ner från att hon gick med i testgruppen. Efter tre månader på HIP & JOINT fick Nana inte längre någon smärtstillande medicinering. Nana klarade sig livet ut utan medicinering.

Nana avled av akut hjärtsvikt mitt under en skogspromenad en vacker vårdag. I den patologiska undersökningen som gjordes efteråt kontrollerades även ledernas kondition. Artrosen i armbågarna skrevs ut som ”mycket grav osteoartros” och dessutom hade Nana ”måttlig osteoartros i knä- och höftleder”.

Hunden med artros får hjälp av kosttillskott

Då hunden diagnostiseras med artros rekommenderar veterinären vanligtvis fiskoljans omega-3-fettsyror och näringsämnen för lederna som stödvård. De mest undersökta ledtillskotten är glukosamin och kondroitinsulfat. Bakgrunden till rekommendationen finns i WSAVA:s (World Small Animal Veterinary Association) rekommendation från år 2014 som baserar sig på undersökningar.

Nutrolin® HIP & JOINT innehåller fiskoljans omega-3-fettsyror och näringsämnen för lederna (glukosamin, kondroitinsulfat, MSM, krill och C-vitamin). Denna kombination gör HIP & JOINT till en unikt samverkande produkt. Fiskoljans och ledtillskottens samverkan är nämligen effektivare än separata preparat. Tillsammans minskar de bevisligt inflammationer och smärta i lederna. Då smärtan försvinner börjar hunden röra på sig mer. Och eftersom rörelse är medicin för lederna, förbättras hundens livskvalitet.

Nutrolin® HIP & JOINT

Denna unika samverkande produkt återställer ledernas rörlighet och ger tillbaka rörelseglädjen.

Omfattande undersökning av Nutrolin® HIP & JOINT påvisar synliga resultat

Nutrolin® HIP & JOINT är testad och undersökt. Produkten var med i en pilotundersökning på Veterinärmedicinska fakulteten vid Helsingfors universitet. Forskarna testade effekten av HIP & JOINT på hundar med kronisk smärta orsakad av artros i höftlederna. Mätningarna som gjordes under en tre månader lång uppföljningsperiod visade att hundarnas artrossmärta minskade avsevärt då de fick av HIP & JOINT.

Hielm-Björkman AK, Rita H, Tulamo RM. (2009). Psychometric testing of the Helsinki chronic pain index by completion of a questionnaire in Finnish by owners of dogs with chronic signs of pain caused by osteoarthritis. Am J Vet Res. 70(6):727-34.

9 tankar om “Artroshunden Nana fick många aktiva tilläggsår

 1. Anna Torkelsson says:

  Min hund fick avsluta nutrolin samt joint tabletter för han har haft diarré och kräkningar. Han är allergisk och äter specialfoder. Innehållet var nog inte lämpligt för min hund.

  • Nutrolin® says:

   Så tråkigt att höra. Ifall hunden är allergisk mot fisk eller skaldjur så är Joint Duo inte ett lämpligt tillskott till hunden.

 2. Annika Jidevik says:

  Hej! Min goldentik på 10.5 år har nu ätit joint duo i lite över 4 månader och ngt otroligt har hänt-hon haltar knappt och mkt mindre stel! Hon har atros i bägge framtass plus vä armbåge och efter att först ha fått Rimadyl som inte hjälpte och sedan cortison som gjorde det lite bättre är hon nu nästan besvärsfri! Tack!!

 3. Eva Sjöberg says:

  Min rottistik är 6 år och konstaterad artros i vänster armbåge. Hon har fått en kur carthohen. Äter ledfoder, onsior och glykoflex. Har ändå hälta. Speciellt om hon fått för stora friheter och sprungit. Kan detta medel göra skillnad?

  • Nutrolin® says:

   Hej! Det är svårt att med säkerhet säga om Nutrolin Joint Duo® kommer att göra skillnad på din hund, men vi skulle nog rekommendera att du provar produkten till din hund. Ifall du väljer att ge av Joint Duo behöver du inte ge andra tillskott för ledernas hälsa separat eftersom Joint Duo innehåller alla de näringsämnen lederna behöver.

 4. Anett says:

  Trist att jag inte visste om det här innan en släktings hund avlivades pga att den haltade och längre fram inte orkade stå. Det hade varit värt ett försök.

 5. Peter jonsson says:

  Hej våran golden retriever Leo är 9 år och har röntgas för svår atros i bägge fram borgarna ock har nu fått glycko flex o norsk laxolja är eran produkt bättre än det vi blivit ordinerade han äter också preevicox som smärtstillande

  • Nutrolin® says:

   Nutrolin® HIP & JOINT är en unikt samverkande produkt som innehåller både fiskoljans omega-3-fettsyror och näringsämnen för lederna. Ett paket HIP & JOINT innehåller därmed alla de näringsämnen som lederna behöver. Alla råvaror är undersökta och av läkemedelskvalitet för bästa effekt. Om du väljer att ge av HIP & JOINT behöver du inte ge av andra produkter för ledernas hälsa, men det är individuellt ifall hunden även behöver smärtstillande.

   Nutrolin® HIP & JOINT testades i två år innan den kom ut på marknaden år 2013. Det gjordes dessutom en pilotundersökning på Veterinärmedicinska fakulteten vid Helsingfors universitet. Forskarna testade effekten av HIP & JOINT på hundar med kronisk smärta orsakad av artros i höftlederna. Smärtan mättes under uppföljningen med ett smärtindex som är utvecklat av DVM Hielm-Björkmans team. Mätningarna som gjordes under en tre månader lång uppföljningsperiod visade att hundarnas artrossmärta minskade avsevärt (Hielm-Björkman & Seppälä, 2013).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.