Lider din hund av hud- och pälsproblem under vintern?

Lider din hund av hud- och pälsproblem under vintern?

Precis som vi människor lider många hundar av torr hud under vintern. Symptomen hos hunden kan vara klåda, glanslös päls, spruckna trampdynor och/eller sköra klor. Dessa problem beror på att hudens naturliga skyddslager, dvs. hudens barriärfunktion, försvagats.

Hjälp din hund få en välmående hud även under vintern

Störningar i hundens hud beror ofta på att huden är för torr. Hudproblem som uppstår på grund av för torr hud kan exempelvis vara klåda, eksem, mjäll, glanslös päls och spruckna klor och trampdynor. Dessa är problem som ofta ökar och blir värre under vinterhalvåret. Det går att motverka de hud- och pälsproblem som vintern orsakar genom att tillsätta utvalda essentiella fettsyror i hundens kost.

Essentiella fettsyror vårdar hundens vintertorra hud

Då hundens hud blivit torr behöver den essentiella fettsyror för att bli välmående igen. Essentiella fettsyror är fettsyror som hunden inte själv kan tillverka, utan som hunden måste få ur sin kost. De essentiella fettsyrorna som stärker hudens naturliga skyddslager är omega-6 linolsyra och alfa-linolensyra (omega-3 SDA). Dessa fettsyror finns speciellt i vegetabiliska oljor.

Nutrolin® SKIN & COAT är en patenterad näringsolja som är rik på både linolsyra och alfa-linolensyra. SKIN & COAT är dessutom kompletterad med naturliga tokoferoler (alfa-tokoferol, dvs. E-vitamin och beta-, gamma- och delta-tokoferoler) för bästa effekt. Med hjälp av SKIN & COAT kan hunden själv bygga upp de ceramider och andra byggklossar som en frisk hud behöver.

Nutrolin® SKIN & COAT

Nutrolin® SKIN & COAT-näringsoljan ges tillsammans med hundens mat och hundarna älskar smaken. Produkten hjälper mot vintertorr hud, minskar pälsfällning samt motarbetar jästsvamp och mjäll. Nutrolin® SKIN & COAT fungerar dessutom som en invärtes tass-salva och vårdar spruckna klor. 

SHOPPA

Laxolja eller andra fiskoljor är inte effektiva mot vintertorr hud

Lax- och andra fiskoljor innehåller väldigt lite linolsyra som behövs för hudens välmående. Därför ger fiskolja ytterst lite effekt, om alls någon effekt, på hundens hud- och pälsproblem. Fiskoljans fettsyror tar dessutom ut en del av effekten av de vegetabiliska oljornas fettsyror. Detta betyder att det inte går att kombinera fiskolja och vegetabiliska oljor i en och samma näringsolja utan att förlora effekten av de vegetabiliska oljornas fettsyror.

Nutrolin® SKIN & COAT innehåller inte fiskolja utan endast vegetabiliska oljor, och därför ger produkten så bra effekt vid vård av hudproblem. Även veterinärer har under åren lagt märke till att SKIN & COAT är ett utmärkt stöd vid vård av olika hudproblem och -sjukdomar. I dagsläge är SKIN & COAT det mest sålda fettsyretillskottet hos veterinärklinikerna och apoteken i Nutrolins hemland Finland.

(Fiskoljans fettsyror har i sin tur andra viktiga uppgifter. Till exempel valpens utveckling och seniorhundens hälsa kan stödjas med fiskoljans omega-3 fettsyror. Alla andra Nutrolin®-produkter förutom Nutrolin® SKIN & COAT är därför fiskoljebaserade. Vår riktlinje är: synliga resultat med rätt fettsyror.)

Laxolja eller andra fiskoljor är inte effektiva mot hundens vintertorra hud
Hunden Elsa fick hjälp mot sin otroligt torra nos

Hjälp mot torr nos

Hunden Elsa hade länge lidit av att hennes nos var torr. Med hjälp av Nutrolin® SKIN & COAT blev både Elsas nos och tassar välmående.

Läs mer
Hunden Jax fick hjälp mot kala fläckar bakom öronen och torra trampdynor

Pälsen växte ut

Hunden Jax hade kala fläckar bakom öronen. Med hjälp av Nutrolin® SKIN & COAT växte pälsen tillbaka. Även trampdynorna blev välmående.

Läs mer
Hunden Lyra fick hjälp mot hudproblemen, medicineringen kunde minskas

Klådan minskade

Hunden Lyra har atopisk dermatit som orsakade klåda. Med hjälp av Nutrolin® SKIN & COAT har klådan minskat och pälsen vuxit tillbaka.

Läs mer

5 tankar om “Lider din hund av hud- och pälsproblem under vintern?

 1. Ninette says:

  Våran Collie på 5 år hade mycket torra och spruckna trampdynor, jag smörjde flera gånger per dag, både sommar och vinter, eftersom hon inte tål fett så äter hon fettsnålt foder, jag läste om Nutrolin och provade, började med bara 1ml/dag i en vecka, ökade sedan på med 1 ml varje vecka, men hon tål inte full dos på ca 8 ml, vi har stannat vid 4 ml/dag och trampdynorna har blivit bättre och bättre, så att fasa in försiktigt fungerade med hennes mage, kanske kan hon få full dos en dag, vi är jätteglada att hon blivit bättre och kan få halv dos i alla fall.

  • Nutrolin® says:

   Det går bra att kombinera Nutrolin® SKIN & COAT och Nutrolin® PUPPY & MOM. Då ges den ena näringsoljan på morgonen och den andra på kvällen för full effekt.

   PUPPY & MOM är en fiskoljebaserad näringsolja som stödjer valpens utveckling och tikens dräktighet, medan SKIN & COAT innehåller en blandning av kallpressade vegetabiliska oljor för hudens, pälsens, klornas och trampdynornas välmående. De två produkterna lappar därmed inte över varandra.

 2. Mari says:

  Hej!
  Min hund är mjällig i pälsen. Hon har fått full dos Nutrolin skin & coat i 4 veckor. Kan jag ge dubbel dos en period eftersom hon är så mjällig?
  Jag ger oljan separat då hennes foder innehåller fiskolja. Går det bra el måste oljan ges i maten?
  Mvh,
  Mari

  • Nutrolin® says:

   Det är tryggt att vid behov ge 1,5-2 gånger den rekommenderade dosen av Nutrolin® SKIN & COAT, och det går utmärkt att ge av oljan separat som sådan. Effekten på huden syns vanligtvis efter ca 6 veckor, så det kan ta några veckor till innan mjällandet förhoppningsvis börjar avta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.