Hunden Elsa fick hjälp mot sin otroligt torra nos

Hunden Elsa fick hjälp mot sin otroligt torra nos

”Elsa, som är en cockerspanielflicka i sina bästa år (snart 8), är en härlig och tillgiven hund mot de hon gillar, för övrigt har hon mycket stor integritet. Hon älskar att ströva i skog och mark, bära pinnar, hämta tofflor, vila på soffan, ha sin egen dunkudde i sängen och göra trix.” berättar matte Elisabeth. Elsas vardag har ändå inte varit problemfri eftersom hon har lidit av torr nos, mycket känsliga tassar och även utslag i huden under flera år.

Elsas känsliga tassar gjorde att hon bland annat inte gillade att gå ut när det regnar. Matte Elisabeth berättar ”Jag har behandlat Elsas problem med en hel del olika preparat som finns på marknaden. Dock utan några större resultat. För ungefär tre år sedan började även hennes nos att bli otroligt torr. Den började till och med att flagna. Hon fick också en del torra utslag i huden.”

Elsa undersöks av veterinär

Eftersom Elsas problem med tassarna, nosen och utslagen inte lättade var det dags att besöka veterinären. Elisabeth förklarar ”Konsulterade då veterinär, som efter en del undersökningar inte kunde hitta vad som var fel, men rådde oss att byta foder, vilket vi gjorde. Vi fick i övrigt ingen direkt förklaring på varför det blev såhär på nosen och i huden (på magen). Såg, efter foderbytet, en liten förbättring, men inte mycket. Jag märkte även att hon blev sämre i anslutning till löp, och antog därför att det på något sätt var hormonellt betingat.”

Hjälp via kosten mot hudproblemen

Elisabeth gav inte upp utan hon berättar: ”Sökte med ljus och lykta igenom nätet för att hitta alternativ. Tänkte att det finns ju så mycket olika hälsokostpreparat för oss människor, så varför inte för hundar! Det var då jag hittade Nutrolin® och läste allt jag kunde komma över om Nutrolin® SKIN & COAT.”

”Från första dagen Elsa fick smaka på SKIN & COAT, har hon älskat sin olja. Jag ger den alltid mellan måltiderna, som ni rekommenderar, för att få ut bästa effekt av innehållet.” förklarar Elisabeth.

”Jag har dokumenterat Elsas nos med bilder, då jag faktiskt tycker att skillnaden är helt enormt stor, från när vi började. Däremot har jag tyvärr inga ’före-och-efter-bilder’ på tassarna. Men även här har oljan gjort underverk, samt även på de torra fläckarna på magen.” redovisar Elisabeth.

Promenader i regn och blöta pussar

”Elsa tycker fortfarande inte särskilt mycket om att gå ut när det regnar (vem gör egentligen det?), men nu sätter hon ner hela tassarna och plaskar på. Tidigare när tassarna var spruckna och hårda gick hon ’som en krokodil’, lite på tå.

Nosen, som ju är en hunds bästa redskap, är nu mjuk och fin och alla vet ju hur underbart det är att bli nosad och pussad av en blöt hundnos. En sån nos, mjuk och fin fick Elsa, tack vare Nutrolin® SKIN & COAT.” avslutar Elisabeth sitt mejl till oss.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.