Stygga Styrkas tassar

Hunden Styrkas tassar ställde till med problem så som rodnad och klåda

Nu är vi i början av januari och vi kickar igång år 2020. Det slog mig precis att det är första gången på 4-5 år med helt fräscha och friska tassar på min hund Styrka. Hon är nu 9,5 år (född maj 2010) men pigg och frisk så hon hänger med på allt vi gör. Dragturer, snöplums, lydnad och hårda spår. Hon får naturligtvis lite lättare fysiska uppgifter än unghunden.

Då problemen med Styrkas tassar började trodde vi först att hon gjort illa sig. Det gick till en början ganska lång tid mellan gångerna då tassarna ställde till med problem, men när problemen började dyka upp tätare kunde vi se ett mönster och vi förstod att något annat än skada låg bakom. Styrka blev väldigt röd mellan trampdynorna och vi behandlade henne mot jästsvamp. Det gav viss effekt men problemen fortsatte att dyka upp tätare och tätare.

Såriga trampdynor

Vi har läst på och gjort allt i vår makt men inget fungerade mer än tillfälligt. När ett sår läkt dök det upp ett nytt någon annanstans. Som hundägare känner man sig ofta maktlös, att man borde kunna göra mer och det kostar stora mängder energi att inte hitta lösningen för sin bästa vän. Styrka är hopplös att ha tratt på, så hon slickar om man inte ser henne. Naturligtvis blir ju ingenting bättre av det.

Under en längre period var det till och med problem med att klippa klor då Styrka såklart hade ont. Hon blev mer och mer stilla eftersom det inte gick att träna. Utan tassar kommer man inte långt. Som värst hade hon sår på flera trampdynor och min livsglada hund började se låg ut. Det skar i hjärtat.

Nutrolin® SKIN & COAT gjorde tassarna slitstarka

Jag fick rådet av veterinär att ge Styrka ett foder med lax och i mina efterforskningar runt återkommande jästsvamp hittade jag Nutrolin® SKIN & COAT-näringsoljan. Vid det här laget hade jag börjat ge upp men då jag redan testat det mesta så kunde jag ju lika gärna testa en sak till.

Redan efter 2 veckor med SKIN & COAT kliade hon mindre. Det tar ett tag att få resultat så jag vågade inte ta ut något i förskott. Efter 1 månad var Styrka med mig och min yngre hund Nasco på våra promenader. Dock med skor för att skydda den nya huden.

Styrka fick tillbaka livsglädjen

I dagsläget är Styrka med på allt vi gör. Hon äter sitt gamla vanliga färskfoder, använder inga skor och tassarna är hur fina som helst, inte ens en torrspricka. Klorna har också blivit hårdare. Bäst av allt, livsglädjen är tillbaka och jag får bromsa henne medan vi bygger upp de muskler hon tappat. Jag ger även SKIN & COAT till Nasco (unghunden) i förebyggande syfte. Vi tränar mycket, ibland på isigt, hårt underlag och jag tänker att det kan vara smart att smörja inifrån.

Jag tycker mig dessutom se en blankare päls på båda hundarna och det är en extra bonus. Dessutom är SKIN & COAT välsmakande då båda glatt slickar i sig oljan.

Även Nasco får av Nutrolin®-produkterna

Nasco jobbar ganska tungt och då jag fick så bra resultat av Nutrolin® SKIN & COAT på Styrka så ville jag testa Nutrolin® SPORT till Nasco. Han har fått SPORT-oljan drygt en månad och jag tycker att han återhämtar sig mycket snabbare och har bra energi.

Kosttillskott ger hjälp

För Styrka har SKIN & COAT varit räddningen. Jag hoppas att fler djurägare blir medvetna om hur bra effekt det faktiskt kan ha. Jag är själv lite skeptisk till många tillskott men den här gången tror jag fullt ut på produkten. Våga prova och ge näringsoljan tid ifall den inte fungerar direkt. Nutrolin® har dessutom en fantastisk personal som glatt svarar på frågor om man funderar över något.

Vi finns på Instagram @fmnasco om någon vill höra vad vi tycker fortsättningsvis.

Med vänlig hälsning Catta med schäfrarna Norpatorps Stygga Styrka och Försvarsmaktens Nasco!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.