Höstens aktiviteter med bommar och hinder på stallet Skånsta Ryttare

Höstens aktiviteter med bommar och hinder på Skånsta Ryttare

Jag brukar tycka att november är den absolut tråkigaste månaden på hela året och i år har jag verkligen fått vatten på min kvarn – bokstavligt! Sedan det senaste blogginlägget har det nog regnat nonstop och vi för en ojämn kamp mot den allestädes närvarande leran. Hästarna ägnar sig glatt åt gyttjebad på dagarna och vid insläppstid är det sådan trängsel vid spolspiltorna att vi kanske borde införa kölappar. 

Gun vill ha omväxling i sin träning

Förutom ändlösa timmar i spolspiltan har Gun spenderat den här senaste tiden med fortsatt träning. Hon blir ganska snabbt uttråkad så det ställer krav på oss att hitta på varierande övningar, gärna sådana som innehåller bommar, och en del gånger blir det bara lek.

För några veckor sedan sa Jennifer att hon alltid velat prova att rida utan sadel och träns, med bara vikten och rösten som styrmedel. Sagt och gjort, vi byggde en bana med hjälp av bommar och hinderstöd och så slängde vi upp Jennifer på en något undrande Gun. Det visade sig att det inte var en helt lätt övning och det blev många skratt när Gun emellanåt helt enkelt travade iväg åt ett helt annat håll än hennes pilot hade tänkt. Men när Gun väl listat ut vad som förväntades av henne gick det riktigt bra att gå slalom mellan hinderstöden och trava över bommar. 

Guns föl Day-Date hoppar hem rosetter

Day-Date och Sara börjar skämma bort oss supportrar med fina rundor på hoppbanorna. De har varit iväg och tävlat ytterligare ett par gånger och nog blev det rosetter med hem båda gångerna. Inte nog med det, Guns yngsta föl Daytona (Emil till vardags) har hunnit bli fyra år och har ridits in under sommaren, och verkar även han tycka att bommar och hinder är jättekul. Det är roligt att få följa dessa två individer som båda utbildas av Sara. Man kan konstatera att medan den ena främst har ärvt mamma Guns manér, har den andra ärvt hennes utseende och rörelsemönster. 

Ridskolan brukar anordna intressanta föreläsningar när det är dags för ridgruppernas teori. I höst blev det en hoppclinic med Simply Jumping där vi fick ta del av Lennart Lindelöws och Mikaela Parmlids klokskap kring hur man bygger en stabil grund för att nå framgång; något som inte bara gäller för tävlingsekipage, utan som alla ryttare har nytta av. Fyra ekipage fick vara med för att illustrera budskapet, två av ridskolans hästar och två av klubbens tävlingsekipage varav Day-Date och Sara var det ena. Efteråt passade vi naturligtvis på att ta en bild på Gun och hennes son tillsammans.

Justeringar i Guns och Tordens kosttillskott

Gun och Torden har tillfälligt gått över från Nutrolin® HORSE Sport för att köra en omgång med Nutrolin® HORSE Joint Duo. Torden var först lite misstänksam mot pulvret som ingår i Joint Duon, men insåg ganska snabbt att det nog går att äta när det blandas ordentligt med oljan och gröten. Albin får som vanligt gröt och olja, men mest för att han tycker det är gott. 

I övrigt går allt sin gilla gång här hos oss på Skånsta och när det är dags för nästa blogginlägg hoppas vi att det har slutat regna och att vi har fått snö istället. Till dess önskar vi er en trevlig advent.

Hälsningar från Katja och Gun på Skånsta Ryttare

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.