Mot bättre pälskvalitet hos kennel Black Orange’s

Mot bättre pälskvalitet hos kennel Black Orange's

För sex månader sedan bytte vi från fiskolja till Nutrolin® SKIN & COAT och har sett en fantastisk skillnad i pälskvalitén hos våra hundar. 

Fyra veckor efter bytet från fiskolja till SKIN & COAT fällde hundarna ur så gott som all sin underull, det skedde ”över dagen” vid ett enda bad. Vi blev väldigt överraskade över pälsbytet men hade läst att det är helt normalt och att pälsen som växer ut kommer att vara av en mycket bättre kvalité och även ha djupare färg.

Från pälsbyte till framgång i utställningsringen

Pälsbytet skedde första veckan i juli mitt i sommaren. Vi hade anmält våra hundar till både Finland i mitten av augusti och till Gotland i slutet av augusti. Vi kände lite panik över att ha tre stora betydelsefulla utställningar framför oss och hundarna var totalt urfällda i början av juli. 

Vi fortsatte med Nutrolin® SKIN & COAT och badade hundarna varannan vecka och hoppades på det bästa. Resorna till Finland och Gotland var betalda så vi kände en enorm press över att hundarna var i så kallad sommarpäls. Vi hade mindre än sex veckor till utställningen i Finland och behövde ett mindre under för att Bambi skulle komma tillbaka i päls. 

Utställningen närmade sig samtidigt som vi till vår glädje såg hur pälsen började växa. Vi satsade på att åka till Finland och ställa ut Bambi för en rasspecialist i stor konkurrens. Bambi vann BIR med Cacib och Cert från öppenklass och slog ut sex stycken Champions och fick en fantastisk kritik. 

I slutet av augusti var båda tikarna i full päls och Bambi vann BIR med Cert och blev Finsk och Svensk Champion första dagen på Gotland. Pixie vann BIR med Cacib och Cert och blev Nordisk, Finsk, Dansk och Svensk Champion på dag två. Det var något vi inte vågade hoppas på då vi i början av juli borstade ur all underull. 

Vi har efter det rekommenderat alla våra valpköpare att byta till SKIN & COAT. 

Mot bättre pälskvalitet hos kennel Black Orange's

Bästa starten på livet för valparna

Just nu har vi en valpkull med två valpar på fem veckor. De har fått Nutrolin® PUPPY & MOM-olja genom sin mamma hela dräktigheten och sedan från avvänjning vid 4 veckors ålder har vi tillsatt PUPPY & MOM i deras mat. Vi kan se att valparna är väldigt harmoniska och kommer att rekommendera våra valpköpare att fortsätta med PUPPY & MOM tills valparna är ett år gamla. 

Vi har också en valp på fem månader hemma som får PUPPY & MOM på morgonen och SKIN & COAT på kvällen för bästa pälskvalité samtidigt som vi vill ge valpen EPA/DHA för utvecklingen. Valpen har en extremt fin tät päls. 

/ Kennel Black Orange’s

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.