Hunden Eltons kamp mot allergi

Hunden Eltons kamp mot allergi

Nu är hösten nästan över och vintern börjar krypa fram, och i år kan vi faktiskt njuta utav höstens fina färger och snön som kommer att komma. För tre år sedan fick jag hem en shetland sheepdog-kille som skulle komma att fylla fem år några månader efter att han kommit. Han hade stora sår i ansiktet och kliade konstant upp dem samt att han var otroligt stressad. Mycket av stressen berodde nog på att han hade denna ständiga klådan. På grund av hans inre stress kunde vi inte gå till veterinären med hans besvär just då eftersom han också kliade av stress vilket hade blivit ett så pass inlärt beteende. 

Kampen mot den ständiga klådan

För oss var steg ett att arbeta med Eltons stress samt att vi också började ta tag i hans förmodade allergi själva med hjälp av tips av en veterinär via telefon. Vi gjorde en uteslutningsdiet och kom fram till att hans foderallergier var kyckling, mjölkprotein och spannmål. Men det blev fortfarande inte helt bra eftersom det visade sig senare att Elton också har en allergi mot kvalster och pollen.

Efter 2 år av bad 1-2 gånger i veckan, stor konsumtion av klorhexedin-schampo och olika oljor för att hjälpa Eltons hud hjälpte ingenting särskilt bra eller inte fullt ut som jag ville. Jag började nästan ge upp hoppet om att Elton skulle få uppleva att vara klådfri.

Hjälp mot klådan genom kosten

Så hittade vi Nutrolin® SKIN & COAT och tänkte vi ger den ett försök. Vi fick resultat ganska snabbt. Redan efter 2 veckor började jag se en förbättring i Eltons kliande. Efter 4 veckor såg jag ännu mer förbättring i hans kliande och vi kunde börja bada honom 1 gång i veckan, det kunde till och med börja gå 2 veckor mellan baden beroende på hans klåda.

Efter att vi börjat med SKIN & COAT kunde vi också sluta använda klorhexidin-schampo vid varje bad och kunde köra det varannat eller vart tredje bad. Efter 4 veckor började jag också se skillnad på hans päls och trampdynor. Pälsen började få mer glans och trampdynorna blev mycket mjukare. Vi började även se att hans kala fläck i ansiktet började läka på riktigt, huden blev mer återfuktad och på så sätt började den även läka och bli starkare.

Allergiska hunden Eltons vardag

I början av detta år gick vi till en hudspecialist för att kunna få ytterligare hjälp i form av medicin. Specialisten kollade hans hud och utbrast med förvåning att han har otroligt fin och återfuktad hud för att vara en allergisk hund som ändå måste bada såpass ofta som han behöver. Hon frågade vad vi använde och jag svarade Nutrolin® SKIN & COAT . Då svarade hon att ”ja det ska ni absolut fortsätta med eftersom att det uppenbarligen har hjälpt Elton otroligt mycket”.

Nu går Elton på antihistaminer under större delen av året och en låg dos av kortison under pollensäsongen. Jag är övertygad att SKIN & COAT-näringsoljan har varit en otroligt viktig byggsten i kampen mot hans allergi och att vi tack vare att vi använder oss utav oljan har kunnat skippa kortison i den utsträckning som vi ändå gör idag.

Jag har nu, tack vare SKIN & COAT, en klådfri hund som inte behöver ha sår i ansiktet och som har kunnat stressa ner för att han inte längre lider av klåda under dygnets alla timmar. Både jag och Elton är överlyckliga över det. Nutrolins produkter gav oss en andra chans och jag hoppas att fler med liknande problem kan få upp ögonen för deras produkter och kanske också få sin och sin hunds vardag underlättat så som vi har fått.

Vill ni följa Eltons resa går de att göra på instagram där han heter @Sheltiecockerduo.

Hälsningar från Megan och Elton

2 tankar om “Hunden Eltons kamp mot allergi

  1. Anette Fridberg says:

    Låter helt underbart ❤️ Min hund har också svår klåda och naggar sig i pälsen och får sår som är svårläkta. Har köpt olika schampon och balsam. Har också prövat nya droppar att ha i pälsen men nej. Vi har varit till veterinären två gånger och får ingen diagnos är svårt detta med hudbesvär. Återstår väl ev. en allergi utredning. Min hund har fått Nutrilon nu en vecka och tycker mig se att han kliar sig lite mindre. Hoppas mycket på denna olja i kombination med schampo.

  2. Sabina says:

    Ska testa Nutrolin på min labrador som har liknande svåra allergier som din hund. Han har väldigt torr päls som vi inte får bukt med. Vill tipsa dig om en fantastisk allergimedicin som tar bort klåda på 30min. Vi gick till en specialist efter vanliga allergiutredningar, hyposensibilisering och antihistaminer. Inget hjälpte bra förrän vi fick APOQUEL. Den är dyr men värd varenda krona.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.