EHV-viruset ett minne blott på Skånsta Ryttare

EHV-viruset ett minne blott på Skånsta Ryttare

Nu är hösten här med all sin färgprakt och fram tills för någon vecka sedan har vi kunnat njuta av fina dagar med sol och härliga uteritter. Förutom turer med Gun har jag haft nöjet att rida ut på Torden som låter hälsa att han mår prima och är glad och pigg – jag kan lova att det märks för redan när Torden sträcker ut i trav får Gun ta till galopp för att hänga med. Albin har också fått njuta av uteritter under hösten och framförallt är han tillbaka i lektionsverksamheten. Han tycker helt klart det är roligt att både hoppa och krumelura på dressyrspecialen igen.

Gun njuter av hösten och av att få återgå till vardagen

I skrivande stund hänger regnskyarna tunga sedan några dagar . Rasthagarna som hållit sig så fina börjar ohjälpligt bli leriga på sina ställen och inbjuder till sköna bad, något som den kära Gun flitigt ägnar sig åt. Det är tur att hon gillar spa-sessionerna i spolspiltan – och att hon har en tålmodig tjänarstab!

Gun har haft fullt upp sedan det senaste blogginlägget. Vi har ökat på hennes arbete både innehålls- och tidsmässigt. Det har blivit längre turer ute med bl.a. klättringsövningar i skogen, hon har löshoppat och gympat med sina equi-band. Häromveckan gjorde vi dessutom comeback i vår ridgrupp som har lektion kl. 8.30 varje onsdag och som har hängt ihop i många år. Det var en glad häst som gjorde sitt allra bästa, och en ännu gladare matte som konstaterade att Gun nu orkar med ett helt pass. 

Hoppning i två generationer

Gun tycker ju att hoppning är det roligaste som finns så i förra veckan deltog vi på onsdagens hopplektion som främst skulle utgöras av arbete över bommar och lägre hinder. Det blev ett muntert studsande, fort gick det och högt hoppades det, till och med över bommarna på marken. När jag efter lektionen satt av konstaterade jag att det behövs en bättre och modigare pilot än matte om det ska hoppas högre hinder; för hoppa det både kan och vill Gun!

Apropå hoppning så har vi varit på tävling och tittat på Guns unge son Day-Date som med sin ständiga ryttare Sara och inför en stolt supporterskara gick felfritt på både 90 och 95 cm. De fick därmed med sig två välförtjänta rosetter hem. Så äpplet har verkligen inte fallit långt från trädet och vi ser fram emot att åka och supporta Sara och Danne, som Day-Date kallas till vardags, på deras nästa tävling. 

Nu är det dags att göra i ordning gröten och Nutrolin®-oljan (Nutrolin® HORSE Sport) till Gun, Torden och Albin, så tills nästa blogginlägg önskar vi er en trevlig fortsättning på hösten.

Hälsningar från Katja och Gun på Skånsta Ryttare

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.