Kontorskatten Puustinen

Tovor i kattens päls? Katt med stela leder?

Innan renoveringen av det blivande Nutrolin®-högkvarteret var klart såg vi en mus ila fram på bottenvåningen av den stora byggnaden som tidigare varit ett mejeri. Detta ledde till en serie av händelser som resulterade i att katten Puustinen flyttade in trettondagen 2018. Den randiga, 12 veckor gamla kattungen var då inte mycket större än bottenvåningens mus. Puustinen som hade vuxit upp bland hundar, katter och gerbiler tydde sig genast till gammelhunden Penni som Puustinen delade sitt nya hem med. Kattungen Puustinen verkade tycka att det kändes tryggt att vila sida vid sida med Penni.

Den lilla kattungen såg precis ut som en kanelbulle och namnet Puustinen kommer från det finska ordet “korvapuusti” som betyder kanelbulle. Gener och hur färger ärvs är ett förbryllande ämne – den här kanelbullen är en blandning av ragdoll, maine coon, turkisk van och siames, men ser inte ut som någon av dessa raser.

Kontorskatten Puustinen

Innekatten Puustinen

Puustinens revir täcker hela det gamla mejeriet (1000 kvadrat) som nu fungerar som både Nutrolin®-kontor och som hem till vår VD Anna-Liisa och vår produktutvecklare Mikko. Puustinen trivs speciellt bra i nedre våningen där vi packar webbshoppens leveranser för där hittar hon prasslande förpackningsmaterial och kartongbitar som svävar omkring. På kontoret på övre våningen ligger Puustinen gärna i någons knä, speciellt under kalla vinterdagar.

Vi på Nutrolin®-kontoret tycker alla att det är en vinn-vinn-situation att ha Puustinen i huset. Våra gröna växter har fått lida en del i hortonom Puustinens klor, men hon har i alla fall låtit möblerna vara i fred. Sin klösmani tar hon ut på sina två höga klätterträd som utgör mittpunkterna i hennes imperium.

Nutrolin-kontoret

Sterilisering på schemat

Även om Puustinen inte är omringad av hankatter så hade Puustinen sterilisering på sin agenda. Operationen gick bra, men livet efter operationen iklädd en blå rymddräkt  upplevde Puustinen som lite för mycket. Katten såg deprimerad ut och hon varken klättrade, sprang eller skuttade. Det positiva i det hela var att såret läkte utmärkt. Direkt då dräkten togs av kunde vi igen se en lycklig katt som ilade fram av och an på kontoret.

Kontorskatten Puustinen steriliseras

Smarta Puustinen

Det bästa Puustinen vet är prasslet från godispåsen. Då är det dags att träna in tricks och snabba inkallningar, vilket är viktigt i ett så här stort hus. Puustinen har även lärt sig att på kommando gå in i sin transportbur. Där finns alltid de bästa godbitarna. Räkor är en godbit som får Puustinen att följa vid matte Anna-Liisas sida precis som en lydnadshund.

Utomhus har Puustinen fått lära sig osynliga gränser inom vilka hon får vistas lös (endast i sällskap av människor). Det är stenläggningen utanför Nutrolin®-mejeriet som utgör Puustinens område utomhus. Där får hon godis och uppmärksamhet, men ifall hon råkar spatsera längre bort kan en sko eller något annat skrämmande komma flygande ut på gräsmattan. Då återvänder Puustinen direkt till stenläggningen. Denna inlärning tog sin början av kajor som skränande gjorde sig beredda till anfall ifall Puustinen lämnade stenbeläggningen under hennes första sommar. Vi människor har fortsatt förstärka gränserna som kajorna började med och nu lever Puustinen förnöjd och okopplad i sin egna bubbla.

Nutrolin-kontorskatten Puustinen

Både smart och vacker

Kontorskatten Puustinen är den vassaste kniven i lådan. Hon lär sig nya trick snabbt och är även duktig på att instruera oss människor. Vi är övertygade om att förutom smarta gener så har även ett rikligt intag av omega-3 DHA en betydelse för hur smart Puustinen är. Redan i sin mammas mage fick hon av Nutrolin® KITTEN & ADULT- näringsoljan och Puustinen får sjävklart även fortsättningsvis av oljan varje dag. Den dag då hon fyller sju år kommer hon att gå över på Nutrolin® CAT SENIOR-näringsoljan.

De två Nutrolin®-näringsoljorna till katten har även den positiva effekten att de ger pälsen glans och minskar pälsfällnig. Puustinen har exempelvis aldrig varit tvungen att spy upp hårbollar – så lite päls fäller hon.

Det blev aldrig någon musjakt för Puustinen eftersom hantverkarna tätade den gamla byggnadens alla hål. Kontorskatten tittar istället gärna på möss och naturprogram på TV så den dagen en mus förirrar sig in i mejerit så är Puustinen redo. Hon har ju dessutom övat med sina leksaksmöss.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.