Hästarna och ryttarna på Skånsta Ryttare inväntar hösten

Hästarna och ryttarna på Skånsta Ryttare inväntar hösten

Nu är sommarledigheten över och hösten i antågande. Här på Skånsta har vi fått njuta av en fin sensommar med varma dagar då hästarna kunnat gå kvar ute dygnet runt i sina hagar, vilket gett en viss rondör på några ponnymagar. Men detta lär det snart rådas bot på för nu är det full aktivitet med lektioner och träningar. Några av privathästarna har även hunnit komma ut på tävlingar.

Guns rehabilitering framskrider i god takt

Gun har jobbat på bra under sommaren, vi har efterhand försiktigt ökat på tid och belastning bland annat med hjälp av equi-banden, både under tömkörning och promenader. En dag i slutet av juli bedömde vi att det var dags för Gun att prova gå med en ryttare på ryggen igen, så med vår duktiga medryttare Jennifer uppflugen barbacka gick vi ut på tur. Det gick inte att ta miste på glädjen hos Gun som skrittade på med spetsade öron och klipp i steget, och för oss tvåbenta var det ett känslofyllt ögonblick som markerade slutet på några långa och tuffa månader. Sedan dess har det hunnit bli fler uppsuttna träningspass varvade med de sedvanliga ”gympapassen” på töm. 

Tack och lov tycker Gun det är roligt med träningspassen, men ibland måste man ändå skoja till det och bara ha kul. Det har blivit fotosessioner i hagen; lekar och övningar som med lite god vilja skulle kunna falla under begreppet frihetsdressyr. Alla dessa påhitt ställer Gun glatt upp på, även om hon emellanåt tittar lite undrande på oss. Det allra bästa som finns enligt Gun är hoppning och hon har under rehab-perioden sneglat längtansfullt mot hindren på utevolten. Så för några dagar sedan byggde vi upp ett par hinder i modest höjd i ridhuset och gjorde vår egen variant av löshoppning, och det var en lycklig Gun som med god marginal studsade över hindren och tyckte att de nog kunde varit lite högre. 

Även Torden och Albin är igång

Även Torden och Albin har hållit igång under sommaren och varvat rid- och tömkörningspass med mycket utevistelse i stor hage. Alla tre (Torden, Albin och Gun) har också fått Nutrolin-olja hela sommaren och de tycker fortfarande lika mycket om den och väntar otåligt när det är serveringsdags. Dessutom får de med jämna mellanrum njuta av spa-dagar då de får extra ompyssel med bland annat massage.

Nu ser vi hösten an med tillförsikt och är glada över att hästarna mår bra och är igång igen. 

Tills nästa blogginlägg önskar vi alla en trevlig inledning på hösten.

Katja och Gun på Skånsta Ryttare

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.