Med sikte på Tollarspecialen & vidare mot Lydnads SM!

Med sikte på Tollarspecialen – och vidare mot Lydnads SM!

Ända sedan våra vägar korsades för snart tre år sedan har jag och tollaren Tesla älskat att träna och tävla tillsammans – våra hjärtan klappar helt klart allra mest för lydnadssporten. I maj i år gjorde vi debut i lydnadens högsta klass och under samma månad kunde Tesla titulera sig som svensk lydnadschampion! Tillsammans har vi även tagit plats i Svenska Brukshundklubbens Talangtrupp i Lydnad – en talangtrupp med syfte att utveckla och förbereda ekipage som på sikt ska kunna konkurrera om en plats i det svenska lydnadslandslaget.

Trampdynorna ställde till med problem

Siktet under säsongen har varit inställt på att konkurrera i lydnadens högsta klass under Tollarspecialen 2019, vårt rasmästerskap, för att sedan sikta vidare mot Lydnads SM 2020. Här kommer Nutrolin® in i vår historia. Tre veckor innan starten på Tollarspecialen upptäckte jag att Tesla hade tydliga sår på två av trampdynorna. Då både lydnaden och jakten kräver att både kropp och knopp är på topp fick träningsfokuset snabbt läggas om och Nutrolin® SKIN & COAT och Nutrolin® SPORT komplettera den viktiga uppladdningen från insidan.

Hoppet om att kunna prestera på topp fanns såklart fortfarande kvar, även om osäkerheten om vi verkligen skulle hinna toppa formen fanns med i bakhuvudet. Aldrig hade jag kunnat tro eller hoppats på så snabba och fina resultat som Nutrolin®-produkter gav! Två veckor senare fanns inte ett spår av skadorna på trampdynorna kvar och färden mot Sälen och Tollarspecialen kunde påbörjas. Väl där genomfördes två dagars jaktkurs i påfrestande terräng samt lydnadstävling två dagar senare. Inte ett spår av de tidigare skadorna och fantastisk återhämtning efter flera dagars påfrestning i gassande solsken! I tillägg till det en betydligt bättre kvalitet på både tassar och päls än vad Tesla någonsin tidigare haft!

Tesla kunde verkligen prestera på topp – vi vann lydnadens högsta klass och tog hem titeln ÅRETS LYDNADSTOLLARE 2019!! Jag är helt övertygad om att Nutrolin®-produkterna har en stor del i dessa prestationer, både vad gäller skadorna på trampdynorna men även den otroliga återhämtning som Tesla visat prov på under veckan.

Nu tränar vi vidare mot Lydnads SM 2020, med Nutrolin®-produkterna som en självklar del av vår resa!

/ Louise Brage & Tesla (SE LCH Redrivals Wildcard)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.