Pålagringar och ligamentskada – hur hålls hundarna smärtfria?

Pålagringar och ligamentskada – hur hålls hundarna smärtfria?

Echo och Jax är två hanar av rasen australian shepherd som båda haft lite otur i livet. Den yngre Echo har pålagringar på armbågarna medan den äldre Jax fick en ligamentskada som även orsakade andra problem i kroppen.

Matte Michaela hade kommit över Nutrolin®-produkterna redan innan hundarna fick problem med sina kroppar. På den tiden letade Michaela efter något lämpligt att ge hundarna under pälsbytena. Echo som är av färgen red tricolor hade den sommaren haft problem med att pälsen bleknade. Både Echo och Jax fick då prova Nutrolin® SKIN & COAT-näringsoljan och Michaela blev riktigt nöjd med de synliga resultaten oljan gav på hundarnas pälsar.

Motgångar med pålagring och ligamentskada

Echo röntgades vid ett års ålder inför de officiella hälsoresultaten för Svenska Kennelklubben. Han fick grad 2 på båda armbågarna. Matte Michaela berättar ”Jag beställde Nutrolin® HIP & JOINT till honom på en gång. Idag är han en 2,5-årig australian shepherd med massa spring i benen och har aldrig haft problem med sina pålagringar.”

Michaela fortsätter ”Tyvärr runt samma år råkade min äldre australian shepherd Jax, som idag är 6 år, ut för en ligamentskada i carpus under en träning. En skada som han olyckligtvis nog drog upp igen efter två veckor. Året gick och sommaren 2018 fick han mycket bekymmer med hälta och stelhet. Han är vanligtvis otroligt tålig men tillslut kunde han inte utföra någon slags aktivitet alls.”

Jax ligamentskada hade även orsakat andra problem

Det blev veterinärbesök för Jax då han hade så ont i kroppen. ”Väl hos veterinären fick Jax diagnosen artros i höger carpus och skleros mellan kotorna L6-7 i länden. Högst troligt från den tidigare skadan med alltför långvarig inflammation och snedbelastningar på köpet. Med sorg kände jag att hans aktiva liv, med sina bästa år, skulle få hållas igen oavsett hur mycket glädje han har av att få träna. Han var så påverkad av artrosen.” förklarar Michaela.

”Redan efter veterinärbesöket fick Jax påbörja Nutrolin® HIP & JOINT efter en kur med Metacam. Med konstaterat facit hade han mycket muskelspänningar och tappad muskulatur i triceps pga. av smärtan från leden. Efter några veckor med HIP & JOINT kunde han återigen använda tassen utan smärta. Idag – ett halvår senare har jag en lika glad, sprallig, aktiv kille igen som jag hade innan! Idag kan Jax vara aktiv en hel dag utan att bli halt och stel. HIP & JOINT har verkligen gett tillbaka elasticiteten i leden och hans liv!” avslutar Michaela.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.