Hunden Grynet – valpen jag inte kunde sälja

Hunden Grynet – valpen jag inte kunde sälja

Grynet är en belgisk vallhund malinois som är uppfödd hos kennel Mallekrafts. Grynet hade inte en lätt start på livet och hans liv höll på att ta slut innan det ens hade hunnit börja. Den lilla valpen led först av en allvarlig infektion i kroppen och sedan av både klåda och öroninfektion.

Det blev flera besök hos veterinären för Grynet och framtiden såg inte ljus ut. Uppfödaren Maria kontaktade då även oss på Nutrolin® eftersom hundarna på Mallekrafts kör med Nutrolin®-produkterna som tillskott. I detta inlägg kan du läsa om Grynets första månader.

Från infektioner och antibiotika mot ett friskare liv

Uppfödare Maria berättar att ”När Grynet var ca fyra veckor gammal fick han en ordentlig infektion som höll på att kosta honom livet. Människors infektionsvärde (CRP) ligger på ungefär 3-5. Grynet hade 150! Tänk den lila valpkroppen med 150 i CRP.”

Maria och hennes man Glen har fött upp malinois under kennelnamnet Mallekrafts i 17 år. ”Vi är väldigt krassa. Vi vill inte rädda en sjuk valp till varje pris.” förklarar Maria och tillägger ”Vår veterinär har samma inställning, men han sa att vi försöker rädda Grynet.”

Därmed började vården av den lilla valpen Grynet. ”Han fick intravenöst antibiotika och efter tre dagar hade värdena sjunkit ner till det bättre. Då fick jag börja ge honom antibiotika hemma. Jag ville inte att han skulle vara hos de andra valparna om han skulle bli sjuk igen. Så Grynet fick sova i vår säng. Jag gick upp några några gånger per natt för att mata honom. Han sög kraftigt, han var livsduglig och då kände jag hopp.” berättar Maria.

Oron över Grynets hälsa var ändå inte över. Maria förklarar ”Jag bestämde mig tidigt för att inte sälja honom, det kunde jag inte med gott samvete. Tänk om de inre organen var skadade, det kunde man inte veta.” För att hålla koll på Grynets hälsa togs det blodprov och gjordes ultraljud på organen en gång i månaden.

Nya problem i form av klåda och öroninfektion

Då Grynet var 12 veckor gammal fick han både klåda på kroppen och en kraftig öroninflammation. Maria beskriver ”Grynet hade små finnar inne i örat. Han fick ny antibiotika. Han kliade kraftigt hela tiden. Vid 14 veckors ålder fick han ytterligare en öroninfektion och ny antibiotika.”

Framtiden såg igen dålig ut för Grynet. ”Då jag var hos veterinären förstod de inte varför Grynet kliade så, de hittade inget fel. Vi kom då överens om att Grynet skulle byta foder vilket vi gjorde. Klådan blev inte bättre. Jag hade beslutat mig för att avsluta hans dagar om klådan inte gick om.” berättar Maria. 

Grynet är uppvuxen med tillskott av Nutrolin® PUPY & MOM-näringsoljan. Maria kontaktade därför oss på Nutrolin® för råd angående tillskott. Då Maria berättade om Grynets problem med huden rekommenderade vi direkt att hon skulle prova Nutrolin® SKIN & COAT-näringsoljan till valpen, samt möjligtvis även tillskott av biotin som extra stöd. PUPPY & MOM-oljan hjälper nämligen inte då hunden lider av akuta problem med huden, utan då är det SKIN & COAT som ger hjälp. PUPPY & MOM är i sin tur en näringsolja som speciellt stödjer utvecklingen av hjärnan, synen och luktsinnet.

Hjälp mot hudproblemen av kosttillskott i valpens mat

”Jag började ge Grynet Nutrolin® SKIN & COAT-näringsoljan. Det tog inte länge innan effekten syntes! Grynet slutade klia sig. Veterinären tog blodprov samt ultraljud upp tills han var 1,5 år gammal. Allting var normalt. Nu är Grynet tre år och kärnfrisk.” glädjer sig Maria.

”Förmodligen är det så att eftersom Grynet är mer eller mindre uppfödd på antibiotika har hans immunförsvar varit försvagat, vilket inte är så konstigt.” funderar Maria. Nutrolin® SKIN & COAT hjälpte därmed huden att komma i balans igen efter de långa perioderna av medicinering.

”Jag kommer aldrig att sluta med Nutrolin® SKIN & COAT till Grynet. Hans päls och hud är jättefina. Han är mjuk och glansig.” avslutar Maria.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.