Från sträva och spruckna trampdynor till mjuka och slitstarka

Från sträva och spruckna trampdynor till mjuka och slitstarka

Då Emma kollade tassarna på sin hund Lysti kunde hon se tydliga sprickor på alla trampdynor. Trampdynorna var dessutom torra och sträva. Vid närmare eftertanke konstaterade Emma att Lystis päls fortfarande var lite risig efter valpkullen som tiken hade haft nästan ett år tidigare. Något måste göras för både tassarnas och pälsens välmående.

Emma beslöt sig för att ge av Nutrolin® SKIN & COAT-näringsoljan till Lysti. ”Tack vare SKIN & COAT fick vi enkelt och snabbt Lystis trampdynor och klor i skick. Det är bara en månad mellan de övre och nedre bilderna på trampdynorna (kolla bilderna ovan). SKIN & COAT har dessutom gett effekt på pälsen som inte riktigt ville återhämta sig efter Lystis valpkull som hon hade förra sommaren. Jag vet att många kämpar med den här typen av problem med speciellt trampdynorna och klorna. För oss var SKIN & COAT räddningen!”

Mjuka, elastiska trampdynor = välmående hud

Hundens tasshälsa går hand i hand med hur hundens hud mår. Då hundens tassar är röda, trampdynorna sträva och spruckna och klorna svaga så mår sällan hundens hud eller päls heller bra. En hund med välmående tassar har i sin tur normalt även frisk hud och vacker päls.

Då hunden har problem med trampdynorna, klorna, huden eller pälsen ligger orsaken till problemet ofta i svagheter i hudens naturliga skyddslager, dvs. i hudens barriärfunktion. (Även trampdynorna är hud, bara mycket tjockare än vad hundens övriga hud är.)

Nutrolin® SKIN & COAT hjälper – läs mer och köp!

Välmående tassar och hud med essentiella fettsyror

Istället för att smörja hundens tassar från utsidan kan du förbättra hundens tasshälsa med ett litet tillskott i hundens mat. Utvalda fettsyror hjälper nämligen hunden att få slitstarka trampdynor och klor, och samtidigt även välmående hud och päls.

De fettsyror som förstärker hudens naturliga skyddslager hör till gruppen essentiella fettsyror. Speciellt omega-6 linolsyra är en viktig fettsyra i detta sammanhang.  Nutrolin® SKIN & COAT-näringsoljan innehåller rikligt med linolsyra och dessutom andra essentiella fettsyror som stödjer linolsyrans effekt. Näringsoljan innehåller dessutom naturlig E-vitmain, med obs! ingen fiskolja. SKIN & COAT är patenterad i flera europeiska länder och i USA.

Tass-salva är inte den bästa lösningen på hundens tassproblem

Nutrolin® SKIN & COAT-näringsoljan

  • Skyddar och ger näring till hundens hud och förbättrar pälskvaliteten.
  • Hjälper mot torr hud och minskar hårfällning samt motarbetar jästsvamp och mjäll.
  • Fungerar som en invärtes tass-salva och vårdar spruckna klor.
  • Stödjer vården av atopi och andra hudinflammationer.

Vad innehåller SKIN & COAT?

  • Kallpressade vegetabiliska oljor (essentiella fettsyror 480 mg/ml)
  • Naturlig E-vitamin 2,5 mg/ml
  • Rosmarin- och tokoferolextrakt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.