Livet med tre katter och kattutställningar, samt två hundar

Livet med tre katter och kattutställningar, och två hundar

Jessica Eklunds stora intresse är katter och att åka landet runt på kattutställningar med sina vinstrika katter. Jessicas katter har tagit flera Best in Show-titlar och även både vunnit och placerat sig som Årets Katt. Förutom tre katter har Jessica även två hundar, och det var i själva verket via hundarna som katterna kom in i hennes liv.

Genom hundarna kom katterna in i bilden

Hunden Lakrits flyttade in år 2012 och två år senare flyttade en till hund vid namn Mini hem till Jessica. Jessica berättar om tiden efter att Mini flyttat hem ”Av en slump la uppfödaren till min hund Mini ut att de hade en fin liten orientalkille till salu. Jag hade då länge funderat på att skaffa en siames, då jag älskar deras långa slanka kroppar och härliga stämma. Jag bestämde mig för att köpa honom även om han var en orientaliskt korthår och inte en siames som jag tänkt. Det var så min katt Smeagol flyttade hem till mig.”

Katten Smeagol visade sig vara en utställningsstjärna

Smeagols uppfödare tyckte att katten var lovande så Jessica beslöt att ställa ut honom. ”Resultatet blev direkt Best in Show ungdjur båda dagarna och vinsterna fortsatte att regna in och han slutade upp som tredje bästa ungdjur i SVERAK 2015 samt fick titeln Junior Winner.” glädjer sig Jessica.

Jessica fortsätter ”Under den tiden hann jag hämta hem ännu en orientaliskt korthår, lillebror Sauron från samma kombination som Smeagol och jag fastnade helt för kattutställningar!”.

Utställningskatten behöver välmående hud och päls

Nutrolin®-produkterna stödjer både katternas och hundarnas hälsa

Jessicas hundar hade fått Nutrolin® SKIN & COAT-näringsoljan redan innan katterna flyttade in. Jessica berättar ”Eftersom SKIN & COAT-oljan hade gett så fina resultat på hundarna mailade jag till Nutrolin® och frågade om de hade olja till katter. Just då fanns oljan för katter bara i Finland men jag fick hem en flaska för att testa. Smeagol och Sauron älskade oljan direkt och vi har sedan dess varit fast.”

År 2017 kom det senaste tillskottet till familjen, en liten devon rex kille vid namn Smaug och även han älskar Nutrolin® KITTEN & ADULT-oljan.

”Att ge Nutrolin®-olja är en självklarhet för mig. Att få höra att katterna har sån fin glans i pälsen utan att jag ens behöver göra något och veta att de får i sig allt de behöver för att kunna utvecklas och hålla sig friska känns fantastiskt. Sedan då de kommer upp i åldern kommer jag att gå över till Nutrolin® CAT SENIOR, för att se till att de får i sig allt de behöver även när de börjar bli äldre.” summerar Jessica om varför hon väljer Nutrolin®.

Katterna fortsätter kamma in vinster

Utställningskarriären var fortsatt fin för både Smeagol och Sauron under år 2017. Smeagol blev Årets Katt i SVERAK 2017 fertil hane i kategori 4 och Sauron blev tredje bästa kastrat i Årets Katt SVERAK 2017.

Inte heller detta år har varit dåligt, utan vinsterna har fortsatt regna in. ”Smeagol har hittills blivit Best in Show 15 gånger och än är inte året slut! Han har hunnit samla på sig många fina titlar under åren och jag hoppas vi kommer fortsätta med utställning länge. Han är en riktig stjärna.” summerar Jessica.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.