En torr hud längtar efter fukt från insidan

Mai™ SKIN-serien ger näring till huden

En finsk fettsyreforskare led själv av torr, kliande hud. Han utvecklade och patenterade en oljeblandning som förstärker hudens naturliga skyddslager, dvs. barriärfunktionen. Barriärfunktionen är på sätt och vis hudens vattentätning. Då fukten hålls i huden skyddas huden även mot allergener. Detta är speciellt viktigt för atopisk hud.

Att smörja huden kan göra situationen värre

Hudens skyddsbarriär är som tunnast bara en hundradels millimeter tjock. Ändå skyddar den huden från att torka ut nästan perfekt. Då vi tar hand om huden från utsidan med krämer kan vi oavsiktligt störa hudens naturliga barriärfunktion.

Huden gör ceramider och andra byggstenar av vissa fettsyror

Mai™ SKIN-näringsoljorna är utvecklade för att specifikt ta hand om hudens behov. Produkterna består av fröolja från växter.

”Fiskoljans fettsyror förstärker inte hudens skyddslager. Huden behöver en alldeles annorlunda fettsyresammansättning. Vi som bor i Norden lider av vintertorr hud, och huden känns ofta stram året om” summerar fettsyreforskare Mikko Griinari. Samma man utvecklade redan för över tio år sedan hundarnas populära Nutrolin®-fettsyreserie.

Mai™ SKIN-näringsoljornas fettsyresammansättning är unik. Den är patenterad både i Europa och i USA.

Tre produkter, två smakvarianter: Mai™ SKIN och Mai™ SKIN Sun som inte är smaksatt och Mai™ SKIN Lemon som smakar citron. De flytande oljorna smakar gott. Avnjut näringsoljan som sådan på sked eller tillsatt i kalla maträtter.

Näringsolja för torr, kliande och atopisk hud

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.