Fiskoljan i Nutrolin®-produkterna är av läkemedelskvalitet

Vilka fettsyror ger bäst effekt i hästens utfodring?

De flesta av Nutrolin®-produkterna baserar sig på fettsyror från fiskolja. Fiskoljan är av läkemedelskvalitet och består av olja från olika fiskarter för att uppnå en optimal omega-3-halt som är densamma i alla produktionssatser. Omega-3-halten hos en enskild fiskart varierar nämligen beroende på årstid och levnadsförhållanden.

De flesta av Nutrolin®-produkterna baserar sig på fettsyror från fiskolja. Fiskoljan är av läkemedelskvalitet och består av olja från olika fiskarter för att uppnå en optimal omega-3-halt som är densamma i alla produktionssatser. Omega-3-halten hos en enskild fiskart varierar nämligen beroende på årstid och levnadsförhållanden.

Hållbart fiske

Fiskarna som vår fiskolja görs på är djuphavsfiskar som fångats i den sydamerikanska kustens rena vatten. Fiskarna är fångade i områden där fiske regleras för att främja hållbart fiske. I fångstfiskarna ingår det i huvudsak fiskar ur familjen Engraulidae (t.ex. Perus sardell) men även fiskar ur familjerna Carangidae, Clupeidae, Osmeridae, Scombridae och Ammodytidae. 

Fisket i området regleras för att undvika överfiske. Organisationen Friend of the Sea övervakar framställningen av oljan vi använder.

Fiskoljans kvalitet

Fiskoljans fettsyror oxiderar, dvs. härsknar lätt. Oxiderade fettsyror har en skadlig inverkan på speciellt hundvalpen och kattungen, skelettets utveckling och på immunförsvaret. Oxiderad olja är inte heller hälsosamt för det fullvuxna djuret, för att inte tala om den påfrestning oxiderad olja orsakar hos äldre djur eller hos sporthundar och -hästar.

Nutrolin®-produkterna klarar sig avsevärt bättre mot oxidation än vanliga lax- och fiskoljor eller koncentrerad fiskolja. Detta har fastställts i en undersökning* gjord vid Danmarks Tekniske Universitet där omega-3-oljornas oxidation undersöktes som en dynamisk process.

* Raagaard Thomsen B., Griinari M. and Jacobsen C. (2017). Improving oxidative stability of liquid fish oil supplements for pets.

Nutrolin® HIP & JOINT
Nutrolin® HIP & JOINT

Produktutveckling av toppklass

Nutrolin®-produktutvecklingen baserar sig på vetenskaplig expertis. Vår produktutvecklare är PhD Mikko Griinari som erhållit sin doktorsgrad från Cornell University, USA. Mikko har haft akademiska tjänster i Sverige och Finland: vid Uppsala universitet och vid Helsingfors universitet. Han är förtjust i fettsyror och näringslära i allmänhet.

Mikko kan ofta ses tillsammans med kontorskatten Puustinen.

NUTROLIN® PRODUKTER

TILL HUNDEN

SHOPPA

TILL HÄSTEN

SHOPPA

TILL KATTEN

SHOPPA

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.