Simba fick svampinfektioner gång på gång

Hunden Simba fick svampinfektioner gång på gång

När Simba var bara sex månader gammal fick han svamp mellan trampdynorna – jag hade sett att de var på gång och gjort allt för att försöka stoppa det, men utan resultat. När svampinfektionen bröt ut ordentligt resulterade det i mycket klåda och ömhet/smärta, precis såna saker en valp inte ska behöva uppleva.

Vi använde alla schampon och salvor veterinären givit oss och hur noga jag än var så var det väldigt svårt att få bort svampen. Till slut läkte ändå svampinfektionen och vi kunde långsamt trappa ut behandlingen och andas ut.

Tyvärr kom svampen tillbaka igen och igen och igen. Efter varje promenad fick vi gå in i duschen och tvätta tassarna och sen smörja in dem, och Simba fick ligga med tratt tills salvan hade gått in ordentligt.

Hunden Simba fick svampinfektioner gång på gång

Efter flera svamp-episoder kom hjälpen

Efter att Simba haft problem med svamp flera gånger fick jag tips via sociala medier om att testa Nutrolin® SKIN & COAT-näringsoljan. Vid det här laget var jag villig att testa vad som helst.

Redan efter två veckors användning kunde jag se hur mjuka Simbas trampdynor började bli och hur den konstant rodnade huden mellan trampdynorna fick bättre färg.

Simba hade sedan ett halvt år utan en enda svampinfektion och han hade fina och mjuka tassar.

Var det en tillfällighet eller verkligen näringsoljan som hjälpte?

Efter att ha använt Nutrolin® SKIN & COAT i drygt ett halvår fick Simba problem med magen p.g.a. hans foder och godis, så vi skulle göra ett nytt upplägg och då slutade jag även ge oljan, för att kunna börja om helt på nytt för magens skull.

Det dröjde inte lång tid innan Simba hade svamp igen. Det var sommaren 2020 som han fick en svampinfektion som snabbt blev värre och drabbade 3 av 4 tassar.

Simba hade så ont den här gången och var så halt att jag fick köpa skor till honom. Det var skor som andades bra så att det inte skulle bli fuktigt om tassarna, men skorna hade tjock sula, allt bara för att han skulle kunna gå någorlunda normalt på promenaderna.

Vi började ge Nutrolin® SKIN & COAT igen

Nu ska Simba snart fylla två år och han har inte haft fler svampinfektioner sen i somras (2020) då jag började ge av Nutrolin® SKIN & COAT igen. Simba är dessutom en otroligt kräsen hund, men den här oljan skulle han kunna slicka i sig som godis för att han tycker att den är så god.

Vår snart 2-åriga Simba kämpar vidare

Sedan några månader tillbaka kämpar Simba även med att han har fått EPI och dessutom vad veterinären starkt misstänker, en autoimmun sjukdom som orsakar att han får ont i kroppen vissa dagar.

Det har nu också konstaterats att han troligtvis har någon underliggande allergi som lär vara anledningen till att han så lätt får svamp. Trots allt detta fortsätter Simba vara den otroligt glada och positiva hund han alltid varit, med så mycket glädje och vilja i livet.

Jag hade aldrig kunnat tro att en olja i maten skulle vara lösningen på Simbas problem med tassarna, men det var det verkligen. Jag kommer aldrig sluta ge honom SKIN & COAT och jag kommer ge alla mina framtida hundar det med.

Vill ni följa Simbas fortsatta kamp och hans glada påhitt så finns han på Instagram under namnet @Tollaren_Simba.

Bästa hälsningar, Amanda och Simba

2 tankar om “Simba fick svampinfektioner gång på gång

  1. Liselotte Hellberg says:

    Jag har en fralla som har allergi mot sin egen svamp och svamp mellan tårna. Hur länge kan man se på någon bättring? Har en svår klåda på kroppen vad ska jag kunna hjälpa min hund hoppas ni kan ge mig ett bra råd till mig också min 5år fralla tik?

    • Nutrolin® says:

      Det varierar väldigt mycket hur fort man kan se resultat av Nutrolin® SKIN & COAT. Förändringar i pälsen kan ses så tidigt som 2–3 veckor efter att hunden börjat få av oljan, medan effekterna på huden tar längre tid. För att huden ska kunna återhämta sig måste hudcellerna förnyas. Därför kan du förvänta dig en lindring av hudproblem så som svamp efter cirka sex veckors användning av SKIN & COAT.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.