Nu mer E-vitamin i Nutrolin® HORSE Skin & Coat-näringsoljan

Nu mer E-vitamin i Nutrolin® HORSE Skin & Coat-näringsoljan

Nutrolin® HORSE Skin & Coat-näringsoljan innehåller nu mer naturlig E-vitamin än tidigare. Tillsammans med sitt fettsyretillskott får din häst därmed mer av denna viktiga vitamin vilket betyder att du inte nödvändigtvis behöver ge av ett separat E-vitamintillskott.

Nivån naturlig E-vitamin var tidigare 500 mg i den dagliga dosen för en häst på 500 kg. Nu innehåller samma dagliga dos 900 mg E-vitamin. Din häst får därmed i fortsättningen nästan dubbelt mer E-vitamin ur Nutrolin® HORSE Skin & Coat-näringsoljan än tidigare. Priset på produkten hålls ändå oförändrad så du får mer nytta för samma pris.

Samtidigt har Nutrolin® HORSE Skin & Coat-paketet även fått ett nytt utseende.

Både omega-fettsyror och E-vitamin stödjer huden

En torr hud är ofta ett startskott för olika hudproblem. En torr hud kan inte skydda sig mot yttre störningar. Förutom klåda och mjäll är det enkelt för olika hudproblem (exempelvis sommareksem och regnskållor) att slå till, till skillnad från då hudens fuktbalans är i skick.

Syreradikalerna i kroppens vävnader kan utsätta kroppen för oxidativ stress. Detta sker då halten syreradikaler överskrider kroppens egna antioxidanters förmåga att skydda vävnaderna mot oxidation. Oxidativ stress är ett tillstånd som orsakar skador i cellernas DNA, protein och cellmembran. Inflammationer och aktiva inflammationsceller gör att det uppstår mer syreradikaler och oxidativ stress. Hästen behöver tillsatt E-vitamin i sin foderstat i de situationer då kroppen är utsatt av en låggradig inflammation. Låggradiga inflammationer uppstår bland annat då hästen lider av hudproblem eller problem med lederna samt vid tuff, fysisk ansträngning.

Häst med klåda, hudproblem, mjäll? Sommareksem? Glanslös päls?

Naturlighet spelar roll

E-vitamin är ett bekant kosttillskott för hästägaren. Denna fettlösliga vitamin är viktig i hästens alla livsskeden. E-vitamin fungerar som antioxidant i kroppen. Den skyddar cellerna mot de fria radikaler som uppstår i ämnesomsättningen och hindrar därmed de fria radikalerna från att orsaka oxidation i cellernas viktiga fetter och protein.

Det finns både syntetisk och naturlig E-vitamin. Naturlig E-vitamin (d-alfa eller RRR-tokoferol) är 1,5 gånger effektivare än den syntetiska (dl-alfa eller all-rac-tokoferol) som vanligtvis används som kosttillskott. Vi använder enbart naturlig E-vitamin i alla Nutrolin®-produkter.

Nu mer E-vitamin i Nutrolin® HORSE Skin & Coat-näringsoljan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.