Skyddshunden Lillis hudproblem hålls i schack med Nutrolin® SKIN & COAT

Skyddshunden Lillis hudproblem hålls i schack med Nutrolin® SKIN & COAT

Schäfern Lillis hälsoproblem visade sig när han var strax under ett år. Han fällde mer än vad han borde, kliade sig stundtals intensivt, fick röda tassar och återkommande öroninflammationer. Dessutom var han ofta dålig i magen med både diarréer och kräkningar. Vi genomgick en allergiutredning där det framkom att han har allergi mot vissa proteiner samt även en kronisk tunntarmsinflammation.

Efter mycket laborerande i foderdjungeln landade vi till slut i att hans mage inte klarar av att processa torrfoder, utan han får äta färskfoder av nöt. Lillis var mycket nöjd med det beslutet, mumsig mat och lycklig mage.

En hund som har allergi har oftast ett generellt nedsatt immunförsvar och trots att vi fick ordning på Lillis mage och tarmar så hade han fortfarande hudbekymmer. Under hösten och vintern blir det alltid sämre. När det är fuktigt ute får han lätt svampinfektioner i öronen, på tassarna och även i ljumskarna och vid armhålorna. När det är torrt ute blir klådan värre och han börjar mjälla.

Skyddshunden Lillis hudproblem hålls i schack med Nutrolin® SKIN & COAT

Lillis får prova Nutrolin® SKIN & COAT

Lillis var runt två år när jag för första gången kom i kontakt med Nutrolin®, det var en kompis som tipsade om oljan Nutrolin® SKIN & COAT. Jag beställde direkt hem en flaska och redan efter några veckor märkte jag stor skillnad! Han kliade sig mindre, mjällen avtog samt att tassar, öron och hud hölls fria från svampinfektioner. Han mådde bra och blev både piggare och gladare! Vilket givetvis gjorde mig lycklig, jag älskar den här fantastiska schäferpojken!

Tävlingskarriär på elitnivå

Nu följde några aktiva år där han enbart hade några få dippar med milda symptom, överlag var han frisk och sund! Vi hade en fin tävlingskarriär på elitnivå med flera bra resultat i sök och skydd, bland annat ett DM guld i sök. Tyvärr fick han pensioneras från tävlandet när han var fem år på grund av en ryggskada. 

Skyddshunden Lillis hudproblem hålls i schack med Nutrolin® SKIN & COAT

Nutrolin® SKIN & COAT är ett måste

Under en period slutade jag att ge Nutrolin® SKIN & COAT. Den vinter blev Lillis så dålig att det blev ett besök till en hudexpert där han bland annat fick en spruta Cytopoint för att stilla klådan. Jag gör inte om det igen! Numera äter han SKIN & COAT året om och vi har även satt in Nutrolin® SENIOR då han fyllde åtta år i höstas.

Lillis mår bra och är en skapligt pigg senior trots hans många krämpor. Han aktiveras med spår och specialsök och njuter av ett härligt liv ute på landet. Sen älskar han verkligen sina oljetillskott från Nutrolin® och matskålen slickas länge och väl både morgon och kväll.


Vill du läsa mer om mina hundar och vår träning inom skydd, spår och sök så finns jag på Instagram på kontot @li.workingdogs.

– Li Hedenström

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.