Hunden Gaias sår på nosen ville inte läka – Nutrolin® SKIN & COAT hjälpte

Hunden Gaias sår på nosen ville inte läka – Nutrolin® SKIN & COAT hjälpte

Gaia är en korthårig sankt bernhardshund som är tre år gammal. Hon diagnostiserades med Addisons sjukdom då hon var bara ett år gammal. Det går inte att bota sjukdomen utan Gaia kommer att medicineras livet ut. På grund av sin sjukdom har Gaia haft problem med ett sår på nosen som inte ville läka.

– Många som har Addisons sjukdom får bland annat problem med torr hud samt att såren inte läker lika fort som det annars gör. Just det resulterade i att Gaias nos sprack, ibland så djupt att det rann blod och såret ville inte läka. Först i kortare perioder, men senare allt oftare och mer svårläkt, berättar matte Viktorija om Gaias problem.

– Vi har provat olika krämer, salvor och oljor för att smörja in, men ingenting har fungerat, tills vi provade Nutrolin® SKIN & COAT. Första 3-4 veckor var inte effekten så märkbar, men vecka 5 läkte helt plötsligt Gaias nos. Det som nu är kvar är bara ett litet ärr som jag tror kommer försvinna med tiden. Nosen är nu i princip alltid fuktig och känns elastisk när man känner på den, glädjer sig Viktorija.

Addisons sjukdom hos hund

Hundens binjurar producerar binjurehormoner, men då hunden har Addisons sjukdom produceras det inte tillräckligt med binjurehormoner. Dessa hormoner är livsviktiga och därför måste en hund med Addisons sjukdom behandlas och medicineras livet ut. Hunden får ordinerat mineralkortikoider och ofta även kortison av veterinär, och hunden behöver gå på regelbundna kontroller.

Symptomen för Addisons sjukdom kan vara rätt diffusa, exempelvis allmän trötthet, diarré, aptitlöshet, ökad törst och muskelsvaghet.

Då hunden medicineras med kortison kan detta i längden göra huden tunnare. För att ge huden den extra näring den behöver är Nutrolin® SKIN & COAT-näringsoljan ett utmärkt val som tillskott. Näringsoljan är rik på speciellt omega-6 linolsyra som behövs för att upprätthålla hudens naturliga skyddslager, dvs. hudens barriärfunktion. SKIN & COAT innehåller även fettsyror som stödjer linolsyrans effekt: alfa-linolensyra, gamma-linolensyra (GLA) och stearidonsyra (SDA) samt naturlig E-vitamin.

2 tankar om “Hunden Gaias sår på nosen ville inte läka – Nutrolin® SKIN & COAT hjälpte

 1. Christina says:

  Min 13 åriga sheltie har samma problem med nosen och har nyligen fått medicin mot chushing som är för mycket kortisol fr binjurarna. Ger sen i höstas Hip&Joint för besvär med leder som behandlas med injekt av Cathropen. Blir det bättre för nosen att prova Skin& Coat. Hon har lite höga värden på pangrea så låg fetthalt på foder är ett måste.

  • Nutrolin® says:

   Med tanke på ledernas hälsa rekommenderar vi att du fortsätter att ge av Nutrolin® HIP & JOINT. För att hjälpa din hund med nosen kan du kombinera HIP & JOINT med Nutrolin® SKIN & COAT. Då ges den ena produkten på morgonen och den andra på kvällen för att hunden ska få full effekt av båda. Eftersom din hund behöver äta fettsnålt rekommenderar vi att du börjar med en lägre dos SKIN & COAT än den rekommenderade för att se hur hunden reagerar. Om allt går bra kan du sedan stegvis öka dosering till den rekommenderade nivån.

   Oljan i HIP & JOINT-paketet innehåller fiskolja som tar hand om hundens leder medan SKIN & COAT innehåller en blandning av kallpressade vegetabiliska oljor för hudens, pälsens, klornas och trampdynornas välmående. Oljan i de två produkterna lappar därmed inte över varandra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.